«Visions Fugitives»: Ρεσιτάλ πιάνου με τη Μαριάννα Γεωργίου

«Visions Fugitives»: Ρεσιτάλ πιάνου με τη Μαριάννα Γεωργίου

Tο πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μουσική των Προκόφιεφ, Ενέσκου, Μεσσιάν, Σκριάμπριν, Γκουμπαϊντούλινα, Λίγκετι και Χριστίνας Αθηνοδώρου

Το Τεχνόπολις20 παρουσιάζει την νεαρή και ταλαντούχα πιανίστα Μαριάννα Γεωργίου στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου σε ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ, με έργα που χαρακτηρίζονται από πρωτότυπες προσεγγίσεις στον ρυθμό και στην αρμονία.

Tο πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μουσική των Προκόφιεφ, Ενέσκου, Μεσσιάν, Σκριάμπριν, Γκουμπαϊντούλινα, Λίγκετι, και σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, το έργο Ρύαξ της Χριστίνας Αθηνοδώρου, το οποίο ξεδιπλώνεται σε αλληλουχίες κινήσεων, χειρονομιών και ήχων, εμπνευσμένο από τη διαχρονική αξία του νερού. 

Λίγα λόγια για την πιανίστα:  

H Μαριάννα Γεωργίου γεννήθηκε στην Πάφο το 1993, και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Νόττινγκχαμ, Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ειδικεύτηκε στην Μουσική Εκτέλεση πιάνου σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Εμφανίζεται συχνά σε συναυλίες και καλλιτεχνικές διαθεματικές δράσεις στην Κύπρο, και εκτός από το κλασικό, εντρυφεί και στο σύγχρονο ρεπερτόριο για πιάνο.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, 7:00μμ

Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφοu

Υποστηρικτής- συνδιοργανωτής: Δήμος Πάφου

Παραγωγή: Τεχνόπολις20    

Εισιτήρια 12 ευρώ, 8 ευρώ (μαθητές)

Για κρατήσεις: 70002420

7

 

Loader