12 εκδηλώσεις για το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιούλη

12 εκδηλώσεις για το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιούλη

Έρχονται καλοκαιρινά φεστιβάλ και συναυλίες για να μας κρατήσουν την καλύτερη παρέα

Το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιούλη είναι προ των πυλών και ετοιμάζεται να μας ξεσηκώσει με τα φεστιβάλ, τις συναυλίες και τις εκπλήξεις που φέρνει. Επιλογές για όλη την οικογένεια και όχι μόνο θα μας χαρίσουν ανεπανάληπτες στιγμές.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Αγρινό Φεστιβάλ - 1 Ιουλίου στον Καλοπαναγιώτη

.

Το Αγρινό Φεστιβάλ Vol.2 πάνω στα βουνά του Καλοπαναγιώτη, με καλλιτέχνες από όλη την Κύπρο. Σκοπός του Φεστιβάλ τζαι για φέτος είναι να αναδείξουμε τζαι να στηρίξουμε την μουσική που παράγει το νησί μας γιατί έχουμε σπουδαίους μουσικούς καλλιτεχνες, χωρίς φυσικά να ξεχνουμε τζαι την παράδοση μας!

Οι μπάντες που θα υπάρχουν:

ΚΡΟΚΕΣ

Michalis Terlikkas Kypraia Foni

Χορωδία Αρίονες Λεμεσού

RUSTX

Ιδαίον Project

Dragonbreath

Uncle Philth

Ντρίνγκι Ντρανκ

Leave The Wave

Heatwave Dj closing party

 

Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων: https://www.olive.com.cy/tickets/cultural-festivals-carnivals-religious-parades-heritage/agrino-festival-vol.2/

Limassol Beer Festival - 1η Ιουλίου στον Ποταμό Γερμασόγειας 

Έρχονται πέντε μέρες γεμάτες μουσική, διασκέδαση και φυσικά άφθονη μπίρα στο μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης. Από τις 27 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου θα απολαύσουμε μοναδικά μουσικά προγράμματα με γνωστούς καλλιτέχνες.

Η αρχή θα γίνει με τον μοναδικό Στέλιο Ρόκκο στις 27 Ιουνίου που θα εμφανιστεί για να τραγουδήσει τις επιτυχίες του και να ξεσηκώσει το κοινό. Στις 28 του μήνα θα απολαύσουμε τη Χριστίνα Σάλτη και τον Ηλία Καμπακάκη ενώ στις 29 θα έρθει η νεαρή τραγουδίστρια, Αναστασία και ο τράπερ Mente Fuerte και στις 30 Ιουνίου οι MAGIC DE SPELL μαζί με τα Υπόγεια Ρεύματα και τα Κίτρινα Ποδήλατα

 Για το "κλείσιμο" του φεστιβάλ την 1η Ιουλίου  θα απολαύσουμε το αγαπημένο συγκρότημα, LOCOMODO.

Γιορτή του Βοσκού στην Πάχνα - 2 Ιουλίου στο Κοινοτικό Χώρο Στάθμευσης του χωριού Πάχνας

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάχνας και τα Οργανωμένα Σύνολα Πάχνας διοργανώνουν την 8η ετήσια Γιορτή του Βοσκού. Η γιορτή είναι αφιερωμένη σε ένα από τα παραδοσιακά επαγγέλματα της Κύπρου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου στο Κοινοτικό Χώρο Στάθμευσης του χωριού Πάχνας αρχίζοντας στις 17:00.

Η Πάχνα είναι ένα χωριό της Λεμεσού το οποίο φημίζεται για τα γαλακτοκομικά του προϊόντα εξού και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίδειξη παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων, ξενάγηση στο ξωκλήσι του Αγ. Στεφάνου, βόλτα με γαϊδουράκια, επίδειξη κουρέματος και αρμέγματος αιγοπροβάτων, παζαράκι και άλλα πολλά.

 

Φεστιβάλ Λεβάντας - 2 Ιουλίου στις Πλάτρες

Οι όμορφες Πλάτρες, πέραν της δροσιάς, των ξενοδοχείων της, των εστιατορίων και του γραφικού τους χαρακτήρα ξεχωρίζουν και για την λεβάντα που κάθε χρόνο η κοινότητα τιμάει δεόντως με ένα μεγάλο καλοκαιρινό φεστιβάλ.

Οι μεσογειακές χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία) έχουν μακρά παράδοση στην καλλιέργεια λεβάντας. Σήμερα, χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν μπει δυναμικά στην εμπορική καλλιέργεια λεβάντας μεγάλης κλίμακας.

Τα τελευταία χρόνια, οι Πλάτρες πραγματοποιούν ένα μεγάλο φεστιβάλ για τη βασίλισσα των αρωματικών φυτών τη λεβάντα το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου στην κοινότητα από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα. Εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την λεβάντα και τα παράγωγά της από 27 εκθέτες, ζνα απολαύσουμε ζωντανή μουσική, να λάβουμε μέρος σε διαδραστικά εργαστήρια, εργαστήρια ευεξίας και να βρεθούμε στο λεβαντένιο κέντρο απασχόλησης για παιδάκια. 

Info

Κυριακή 2 Ιουλίου, Πλάτρες, 11:00-19:00. 

Seaside Street Food Festival - 2 Ιουλίου 

Tο φεστιβάλ έρχεται να μας προσφέρει μοναδικές στιγμές για ένα τριήμερο. Άφθονο φαγητό, μουσική και καλή παρέα θα απολαύσουμε στις 2 Ιουλίου στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού.

Ετοιμάσου για ένα αξέχαστο καλοκαιρινό τριήμερο.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 17:00 - 00:00

EIΣΟΔΟΣ €5, ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ!

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 99642516

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

 

Μία μουσική βραδιά πλάι στο κύμα με τον Γιώργο Θεοφάνους - 30 Ιουνίου στο  Ammos Makenzy Beach στη Λάρνακα

Ο Γιώργος Θεοφάνους έρχεται στο Ammos Makenzy Beach στη Λάρνακα για να μας χαρίσει ένα μαγικό βράδυ πλάι στο κύμα.

Μαζί του η Όλγα Βενετσιάνου και ο Νίκος Παπούτσις.

Στις 30 Ιουνίου ώρα 22:00

Γιάννης Πλούταρχος, Γιώργος και Κατερίνα Κακοσαίου -  στο Theama 1 Ιουλίου

Το καλύτερο παιδί έρχεται για να μας ταξιδέψει με τις αμέτρητες επιτυχίες του που αγαπήθηκαν. Μαζί του τα παιδιά του Γιώργος Κακοσσαίος και η Κατερίνα.

Γιάννης Πλούταρχος Live στο Theama, Σάββατο 1η Ιουλίου! Πληροφορίες και κρατήσεις στο 99 85 22 20

 Βασιλική Χατζηαδάμου - 1 Ιουλίου στο Φικάρδου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Φικάρδου μας προσκαλέι στη μουσικοχορευτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου, η ώρα 19:30 στο Φικάρδου.

Η Βασιλική Χατζήαδάμου παρέα με μια σπουδαία ομάδα 6 καταξιωμένων Κυπρίων μουσικών θα μας ταξιδέψουν με αγαπημένα τραγούδια της λαικής και δημοτικής μας παράδοσης που εξέφρασαν κατα καιρούς τα βιώματα, τις ιδέες και τα συναισθήματα του λαού. Υπο τους ήχους του βιολιού και του λαούτου, του κανονιού, του κλαρίνου και της γκάιντας θα μας πάνε στη Σμύρνη, τη Θράκη, την Ήπειρο, την Ακανθού, το Αυγόρου, τα Κύθηρα, τη Πάρο και το Φικάρδου.

Στη παρέα μας θα βρίσκετε το χορευτικό συγκρότημα ΠΑΟΚ Κλήρου που θα μας παρασύρει στο χορό!

Τιμή Εισητηρίου: 20€ φαγητό & ποτό

Για κρατήσεις: 99193080

 Light και ο Sidarta έρχονται στο Φεστιβάλ Νεολαίας Αγίας Νάπας - 1 Ιουλίου 

To Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αγίας Νάπας διοργανώνει το Σάββατο 1η Ιουλίου το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Νεολαίας στον Χώρο Στάθμευσης στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της Αγίας Νάπας ως τόπου συνάντησης της νεολαίας από κάθε επαρχία της Κύπρου και η ενδυνάμωση του πολιτιστικού προϊόντος κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν.

 

To Φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσική από γνωστούς DJ και συναυλία με τους ανεπανάληπτους LIGHT – SIDARTA – SIGMA

Είσοδος :

GOLDEN STANDING - €30 (Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων)

ΑΡΕΝΑ - €20

Οι πόρτες ανοίγους στις 7μμ

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ατομική έκθεση της Μαρίνας Ολυμπίου «An Everlasting Love» στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο -  1 Ιουλίου, 7-10 μμ.

 

Με στόχο την έμπρακτη και διαχρονική στήριξη της καλλιτεχνικής κοινότητας της Κύπρου, το ξενοδοχείο Almyra σε συνεργασία με την γκαλερί RIANA RAOUNA, φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Μαρίνας Ολυμπίου «An Everlasting Love», από 1 – 21 Ιουλίου 2023. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της διεθνώς καταξιωμένης καλλιτέχνιδας που πραγματοποιείται στην Πάφο, με 35 ζωγραφικά έργα που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο 2018-2023.

Μέσα από ρευστές και διαισθητικές χειρονομίες, η Ολυμπίου υπερβαίνει την αναπαράσταση, ενώ χρησιμοποιώντας φυσικά ορυκτά χρώματα που η ίδια συλλέγει από τη γη, διερευνά τις έννοιες της ομορφιάς, της αγάπης και της αυτογνωσίας. Όπως εξηγεί η καλλιτέχνης: «Στην εποχή που ζούμε, όπου ο καθένας είναι σίγουρος για τη δική του αλήθεια και προσπαθεί να την επιβάλει στους άλλους, το έργο τέχνης αντιπροσωπεύει την απόρριψη του απόλυτου. Είναι η αποθέωση της αναζήτησης και της αναγέννησης. Το έργο μου «An Everlasting Love» είναι αφιερωμένο στην αναζήτηση της Ομορφιάς και της Αγάπης, της Κατανόησης, της Ενσυναίσθησης και της Εναλλακτικής άποψης του εαυτού μας. Σε αντίθεση με το κλίμα των καιρών, η έκθεση δημιουργεί μια αίσθηση αθωότητας, μια αισιοδοξία. Η δημιουργία αυτής της όασης είναι ο στόχος μου».

Η Ριάνα Ραουνά, ιδρύτρια της γκαλερί RIANA RAOUNA και εξειδικευμένη στον τομέα της σύγχρονης τέχνης, δήλωσε σχετικά με την έκθεση: «Η Μαρίνα Ολυμπίου δημιουργεί νέες πραγματικότητες στον καμβά, όπου η ανάγκη για εξερεύνηση και το συναίσθημα είναι οι κατευθυντήριες της δυνάμεις. Μέσα από τους πίνακές της, αισθανόμαστε μια ζωηρή ενέργεια που μας ανυψώνει συναισθηματικά και ψυχικά. Είναι μεγάλη μας τιμή που πραγματοποιούμε την έκθεση μιας τόσο σημαντικής καλλιτέχνιδας όπως η Μαρίνα Ολυμπίου για πρώτη φορά στην Πάφο».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 22 462888, [email protected] ή www.rianaraouna.com. 

  • Εγκαίνια: Σάββατο, 1 Ιουλίου, 7-10 μμ.  
  • Διάρκεια έκθεσης: 1-21 Ιουλίου 2023
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, 3-7 μμ, Τρίτη – Κυριακή: 10 πμ – 2 μμ & 3 – 7 μμ

Διεύθυνση: Ξενοδοχείο Almyra, Λεωφόρος Ποσειδώνος 12, 8042 Πάφος 

Σχετικά με την Μαρίνα Ολυμπίου: Γεννήθηκε το 1968 και σπούδασε στο Παρίσι, όπου αποφοίτησε από την Ανώτατη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών των Παρισίων, École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de Paris µε δίπλωµα στη Γλυπτική - Πολυµέσα (µε τα συγχαρητήρια της Επιτροπής). Το 1994 έλαβε επιχορήγηση για έρευνα και εργάστηκε στο Institut des Hautes Études en Arts Plastiques στο Παρίσι. Το 1995 έλαβε το βραβείο FIACRE για έρευνα στις εικαστικές τέχνες του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισµού. Το 1996 εργάστηκε στο International Studio & Curator Program στη Νέα Υόρκη, το οποίο χρηµατοδοτήθηκε από την Association Française d’Action Artistique (Α.F.A.A.) του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών. 

 

Έργα Τέχνης της Μαρίνας Ολυµπίου ανήκουν στις ακόλουθες συλλογές: Συλλογή Δάκη Ιωάννου-Αθήνα, Συλλογή Δασκαλόπουλου-Λος Άντζελες, Pierre Nouvion-Μονακό και Marzio Carver-Μονακό, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού-Κύπρος, Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα Κύπρου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Δήµος Λάρνακας, Αρχή Ηλεκτρισµού Κύπρου.

Η Μαρίνα Ολυµπίου είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, µεταξύ των οποίων είναι: “L 'Art est Justice”, έκδοση Centre Georges Pompidou και Εditions DESTE Foundation for Contemporary Art, “Europa a Story of Art”, Εditions DESTE Foundation for Contemporary Art και Ίδρυµα J.F. Costopoulos, και “Το µανιφέστο µιας γυναίκας στον κόσµο”, έκδοση Πανεπιστήµιο Κύπρου.

Σχετικά με την γκαλερί RIANA RAOUNA: Ιδρύθηκε από τη Ριάνα Ραουνά, εξειδικευμένη στη Σύγχρονης Τέχνης και κάτοχο τίτλου στο MA Contemporary Art με άριστα από το Sotheby’s Institute of Art, Λονδίνου. Η γκαλερί επικεντρώνεται στην ανάδειξη καλλιτεχνών σύγχρονης τέχνης οι οποίοι συγκαταλέγονται στα πλεον υποσχόμενα ονόματα διεθνώς. Η γκαλερί λειτουργεί διαδικατυκά στο www.rianaraouna.com, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιεί εκθέσεις σε φυσικούς χώρους με στόχο να προσφέρει πρόσβαση σε έργα υψηλής αισθητικής αξίας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Sea Kayaking στην Ακτή Κυβερνήτη - 30 Ιουνίου

.

Η ομάδα του Salonica View, διοργανώνει μια μοναδική εμπειρία Sea Kayaking στην Ακτή Κυβερνήτη κάτω απο το φώς του φεγγαριού αύριο 

Λίγα λόγια για την διαδρομή :

Θα μαζευτούμε στην Ακτή Κυβερνήτη. Εκεί θα μας περιμένουν τα καγιάκ μας με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (σωσίβια, καγιάκ, κουπιά). Αφού ετοιμαστούμε και κάνουμε ένα μικρό μάθημα, θα ξεκινήσουμε να κωπηλατούμε κάτω από το φως του φεγγαριού. Τα καθαρά νερά και η θαλάσσια ζωή δημιουργεί το τέλειο σκηνικό για μια εμπειρία θαλάσσιου καγιάκ. Η ακτογραμμή που θα περάσουμε είναι μοναδική, τα απότομα βράχια που δημιούργησε η θάλασσα και η αλμύρα με το πέρασμα των αιώνων κάνει την περιπέτειά μας πιο μυστηριώδη και συναρπαστική. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε τη μαγεία που προσφέρει η πανσέληνος στην παραλία.

Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://cutt.ly/iwqWkS6K

Άλλο ένα διήμερο γευστικής εξερεύνησης έρχεται στο χωριό - 1 και 2 Ιουλίου Γρηγόρη Αυξεντίου 1, Πολιτικό, Λευκωσία

Αποδράστε από τη βουή της πόλης και επισκεφθείτε το χωριό Πολιτικό για έναν χαλαρωτικό περίπατο στη φύση και ένα αξέχαστο brunch στο εστιατόριο, «Φιλήμον Γεύσεις»!

Κάθε Σαββατοκύριακο, από τις 9 έως τις 3 υπάρχει ένα πλούσιο μενού brunch γεμάτο με τις αγαπημένες γεύσεις και φρέσκα προϊόντα από την περιοχή.

Και δεν είναι μόνο το φαγητό που θα σας κερδίσει! Το Πολιτικό είναι γνωστό για την αρχαία του ιστορία και τα αρχαιολογικά του ευρήματα. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Ταμασού, που περιλαμβάνει τον βωμό της Αφροδίτης, το τείχος της εισόδου της πόλης, τα ερείπια των ξενώνων στην είσοδο της πόλης, τα απομεινάρια των εργαστηρίων, το υδραγωγείο και τους πλούσιους τάφους να αποτελούν μια ζωντανή μαρτυρία της αρχαίας ζωής.

Για κρατήσεις: 99036321

09:00 - 15:00, Σάββατο & Κυριακή

Γρηγόρη Αυξεντίου 1, Πολιτικό, Λευκωσία

Loader