12+1 μοναδικές εκδηλώσεις για την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη

12+1 μοναδικές εκδηλώσεις για την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη

Επιλογές που θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο

Η τελευταία εβδομάδα του μήνα έχει μπει και μαζί φέρνει σπουδαίες εκδηλώσεις για όλους. Ετοιμάσου να απολαύσεις μοναδικές στιγμές και να δημιουργήσεις αξέχαστες αναμνήσεις.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ) στην Κύπρο -  25 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού

Μία από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες συμφωνικές ορχήστρες της Ελλάδας, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ) υπό την διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Benjamin Pope, θα παρουσιαστεί στην Κύπρο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Μια αφιερωματική συναυλία, όπου η Κ.Ο.Θ τιμά τα 150 χρόνια από την γέννηση του σπουδαίου Ρώσου συνθέτη Σεργκέι Ραχμάνινοφ. Φιλοξενούμενη σολίστ, η κορυφαία βιολίστρια Liya Petrova η οποία έχει επαινεθεί από το διεθνή τύπο για την αβίαστη δεξιοτεχνία, την εξαίρετη τονική ποικιλία και τον πανέμορφο ήχο της.

Η Κ.Ο.Θ θα παρουσιαστεί στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 και στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 η ώρα 20:00, ερμηνεύοντας τα εξής έργα:

Έριχ Βόλφγκανγκ Κόρνγκολντ (1897-1957): Κονσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα, έργο 35.

Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873-1943): Συμφωνία αρ.2 σε μι ελάσσονα, έργο 37.

Η Κ.Ο.Θ θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Info

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20:30. Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 20:30. 

Εισιτήρια ΕΔΩ 

 Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας με την παραγωγή της Στέγης Ωνάση "Ένα Ένα" - 26 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Tο ENA ENA είναι το όνομα ενός φανταστικού επαρχιακού κέντρου διασκέδασης. Μια μπάντα, μια τραγουδίστρια, ένας σερβιτόρος και μια κάμερα ασφαλείας δίνουν ζωή στον κόσμο της παράστασης, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους και με το κοινό. Η μουσική που παίζουν είναι ένα μικροτονικό αμάλγαμα των ελληνικών κλαρίνων των δεκαετιών 1970-90, αναμειγμένο με αυτοσχέδια μέρη, ηλεκτρονική μουσική και ηχογραφήσεις πεδίου, κάνοντας χρήση της έντονα «ενισχυμένης» αισθητικής αυτής της εποχής – ένα αλλόκοτο πανηγύρι.

«Με αφορμή μια παιδική ανάμνηση και καταλύτη το βίωμα μιας γιορτής που διακόπτεται απρόοπτα, ο χώρος και το γεγονός του πανηγυριού γίνονται το κέντρο γύρω από το οποίο πολλά ερωτήματά μου περιμένουν μια απάντηση.  Ξεκινώντας από την προσωπική εμπειρία και το ηχητικό της αποτύπωμα, με προσέλκυσε το πανηγύρι της δεκαετίας του ‘80. …Στο ENA ENA, η διάσπαση των στοιχείων που απαρτίζουν το πανηγύρι ως γεγονός δημιουργεί την ευκαιρία μιας νέας συναρμολόγησης. Μέσα από αυτή την αναδιάταξη, αρχικά ερωτήματα επαναδιατυπώνονται. Ο ηχητικός εμπλουτισμός που προσφέρει αυτή η ανασύνθεση αποδεσμεύει τη μουσική έκφραση, εγκαθιστώντας στον χώρο μια συνθήκη που είναι συγχρόνως οικεία και ανοίκεια» (Θανάσης Δεληγιάννης).

 

Το ENA ENA είναι μια δημιουργία και παραγωγή του I/O, σε συμπαραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και του Gaudeamus. Με την υποστήριξη του Performing Arts Fund (Ολλανδία), του Norma Fonds και του Γιώργου Ιγνατίδη.

Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Ηχητικός Σχεδιασμός, Περφόρμανς: Θανασης Δεληγιάννης

Σκηνογραφία & Σχεδιασμός Φωτισμών: Roelof Pothuis

Δραματουργία: Γιάννης Μιχαλόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη, Βοηθός Παραγωγής: Δανάη Μπελοσινωφ

Ενδυματολόγος: Βασιλική Σουρρή

Φωνή: Νατάσα Τσακηρίδου

Βιολί: George Dumitriu

Πλήκτρα: Kaja Draksler

Ντραμς: Onno Govaert

Τεχνικός Ήχου: Κώστας Χαϊκαλης

Τεχνικός Διευθυντής, Τεχνικός Φωτών: Κωνσταντίνος Μαργκας

Creative Coder: David Jonas

Project Development: Frank Van Der Weij

Info

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30. Εισιτήρια ΕΔΩ 

«Ένα Τραγούδι, Μια Ευχή» έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου - 27 Σεπτεμβρίου

 
 
 

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της βραδιάς, καλλιτέχνες που πάλεψαν οι ίδιοι με τον καρκίνο, που έδωσαν το δικό τους αγώνα και βγήκαν νικητές. Καλλιτέχνες που με θάρρος ανεβαίνουν στη σκηνή και μας ταξιδεύουν με μελωδίες και τραγούδια γνωστά και αγαπημένα.

Νότες αισιοδοξίας, νότες ελπίδας και αγάπης θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, στις 20:30. HΦιλανθρωπική Συναυλία «Ένα Τραγούδι,Μια Ευχή» που παρουσιάζει οΠαγκύπριος Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο MιαΕυχή», έρχεται να καθηλώσει το κοινόκαι να δημιουργήσει μια αλυσίδα αγάπης και προσφοράς για όλα τα παιδιά που παλεύουν με καρκίνο και συναφείς παθήσεις.

Νάσια Τραχωνίτου, Παμπίνα Κοντέα, Γεωργία Κόμπου και Νεφέλη Αντωνίου, μετά και από την παρότρυνση του ιατρού Δρος Γιώργου Άστρα Παθολόγου- Ογκολόγου, ενώνουν τις δυνάμεις τουςκαι την αγάπη τους για το τραγούδι και τη μουσική… Δίνουν μαθήματα ζωής και στέλνουν μηνύματα φωτεινά και αισιόδοξα. Μαζί τους σε αυτό το υπέροχο μουσικό συναπάντημα η Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου, Υπαστυνόμου Θεόδωρου Ηροδότου. 

Η Φιλανθρωπική Συναυλία «Ένα Τραγούδι, Μια Ευχή» έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Υψηλής Προστάτιδας του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», Κυρίας Φιλίππας Καρσερά – Χριστοδουλίδη, ενώ τα καθαρά έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν για ενίσχυση του σπουδαίου έργου του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο, Μια Ευχή».

Ας ενώσουμε λοιπόν στις 27 Σεπτεμβρίου όλοι τη φωνή μας, ας γίνουμε μέρος αυτής της γεμάτης συναισθήματα μουσικής βραδιάς και ας τραγουδήσουμεπαρέα με τις μαχήτριες της ζωής, εκφράζοντας την υποστήριξη και την αγάπη μας προς όλα τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο και δίνουν το δικό τους τιτάνιο αγώνα επιβίωσης.

Είσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση Εισιτηρίων: SoldoutTickets

Πληροφορίες: 22311277, 99448723

Η Φιλανθρωπική Συναυλία πραγματοποιείται με την πολύτιμη αρωγή των:

Μέγας Χορηγός: Astras OncologyNetwork |Χορηγοί: Takirra Investment Corporation, Remedica,McDonald's.

 

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος γίνεται ο ήρωας της παράστασης "Το Ταγκαλάκι" του Αντώνη Μποσκοΐτη - 27 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, ο μεγάλος ποιητής και ο άνθρωπος των αντιφάσεων. Αυτές είναι οι δύο όψεις του που αναδεικνύονται μέσα από το καινούργιο θεατρικό έργο του δημοσιογράφου, κινηματογραφιστή και συγγραφέα Αντώνη Μποσκοΐτη.

Το έργο αποτελεί θεατροποίηση μίας συνέντευξης επικών διαστάσεων που είχε παραχωρήσει ο Ντίνος Χριστιανόπουλος στον Αντώνη Μποσκοΐτη το 2013 και που είχε κάνει μεγάλη αίσθηση κατά την πρώτη δημοσίευσή της την επόμενη μέρα του θανάτου του ποιητή.

 

Τον Ντίνο Χριστιανόπουλο υποδύεται ο Χάρης Φλέουρας, ηθοποιός που εργάζεται ακατάπαυστα στο θέατρο από το 1998 (Ρέπας-Παπαθανασίου, Κραουνάκης, Τσιάνος, Κάλμπαρη, Καλογρίδης) και που για τρεις συνεχείς χρονιές έκανε σεμινάρια υποκριτικής δίπλα στους Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε.

Μαζί του, επί σκηνής, ο Αντώνης Μποσκοΐτης ως ο interviewer του ποιητή.

Κείμενο - σκηνοθεσία: Αντώνης Μποσκοΐτης

Παίζουν: Χάρης Φλέουρας - Αντώνης Μποσκοΐτης

Μουσική: Γιώργης Χριστοδούλου

Τραγούδι: Παντελής Θεοχαρίδης (Γιώργη Χριστοδούλου - Θωμά Κοροβίνη)

Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλίας Καρακωνσταντάκης

Γραφιστικά - αφίσα - reel: Γιάννης Μουράρος

Μακιγιάζ: Χαρούλα Μανουρά

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Μιχαηλίδου

Παραγωγή: Πόλις Πολιτισμού

Info

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20:30. 

Διάρκεια: 75'

Εισιτήρια:€ 15 / 12

Νυχτερινή ποδηλασία  στο Μαλίντι - 27 Σεπτεμβρίου 

.

Θα κινηθούμε κατά μήκος του παραλιακού δρόμου κατευθυνόμενοι προς τη Marina του St. Raphael και τη δυτική παραλία. Εκεί θα κάνουμε σύντομο σταθμό για ξεκούραση. Επιστρέφουμε μέσω της ίδιας διαδρομής. Όλοι υποχρεωτικά να έχουν κράνος και φώτα ποδηλάτου μπροστά και πίσω. Παρακαλείστε να είστε έγκαιρα στο σημείο συνάντησης.

Σημείο Εκκίνησης:

Αποβάθρα Εναερίου

 

Ώρα Εκκίνησης: 19:00

Απόσταση: 25 km

Οδηγός Διαδρομής:

Στέφανος Δημητρίου 99784246

Μελέτης Θεοχάρους 97892426

Ποδηλ.Χρόνος:

2:00 

Τύπος Διαδρομής:

100% Ασφαλτόδρoμος

Βαθμός Δυσκολίας:

(2/6) = Εύκολη

«Πριγκιπίσσης Ζεχρά»: Μία περιπατητική site-specific παράσταση στον Τουρκομαχαλά της Σκάλας - 27 και 29 Σεπτεμβρίου

Πρόκειται για έναν θεατρικό περίπατο με έξι στάσεις για να ακουστούν έξι ιστορίες ανθρώπων απλωμένες στον χώρο και τον χρόνο. Μία ομάδα ηθοποιών, μουσικών και κατοίκων προσκαλεί το κοινό να περπατήσει τους δρόμους του Τουρκομαχαλά και να συναντήσει τις ηρωίδες και τους ήρωες του Μαννούρη, λίγο αλλόκοτους και απόκοσμους, καθημερινούς ωστόσο και γνώριμους.

Θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις παραστάσεις στις 27 και 29 Σεπτεμβρίου και στις 14 και 15 Οκτωβρίου. Οι θεατές-περιπατητές καλούνται να μπουν σ’ ένα παιχνίδι ενσυναίσθησης των χαρακτήρων. Καλούνται να τους καταλάβουν, να εικάσουν τα βάσανα και τις ελπίδες τους, να δουν το φως που κρύβουν μέσα τους. Ο καθένας μας είναι φορέας ιστοριών, οι γειτονιές μας είναι κιβωτοί ιστοριών. Το «Πριγκιπίσσης Ζεχρά» διερευνά αυτές τις ιστορίες με όχημα την κοινή μας ανθρωπινότητα, τη κοινή μας μοίρα μέσα στον χρόνο. Το έργο στον πυρήνα του προτείνει μια διαδρομή προς τον άγνωστο πλησίον, μια διαδρομή αλληλοκατανόησης και συμπόνιας.  

Οι θεατές-περιπατητές θα συναντήσουν τους συντελεστές στην πλατεία Ζουχουρί -την έδρα της Λάρνακας 2030- ξεκινώντας το οδοιπορικό τους προς τον Τουρκομαχαλά, σ’ αυτό το μεταίχμιο του αστικού χώρου, τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης αλλά και μακριά απ’ το κοινωνικό και καλλιτεχνικό γίγνεσθαι. Η σκηνή της παράστασης είναι οι δρόμοι του Τουρκομαχαλά με τις ιστορίες να ζωντανεύουν μέσα από την αφήγηση, την αναπαράσταση και τη μουσική.

Το «Πριγκιπίσσης Ζεχρά» εντάσσεται στο μαχαΛάrt, ένα νέο πολιτιστικό θεσμό που εισάγει η Λάρνακα 2030 στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Έχοντας ως κεντρική αξία την συμπεριληπτικότητα, οι δράσεις του μαχαΛάrt επιδιώκουν να φωτίσουν τις αθέατες όψεις της καθημερινότητας της πόλης και να δώσουν φωνή και ορατότητα σε όλες τις κοινότητες της Λάρνακας. Με αυτόν τον τρόπο, προάγουν και υπηρετούν το μεγάλο ζητούμενο της πολιτισμικής δημοκρατίας, αντιμετωπίζοντας την τέχνη ως δημόσιο αγαθό που κατανέμεται ισότιμα μεταξύ των πολιτών. Στο μαχαΛάrt, η ανθρωπογεωγραφία της Λάρνακας -οι άνθρωποι όλων των γειτονιών- λειτουργεί ως η πρώτη ύλη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, κάνοντας πράξη την έννοια του co-creating, όπου η τέχνη συν-δημιουργείται με τους ανθρώπους για του ανθρώπους, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά και στην περιφέρειά της.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Μέγιστος αριθμός ατόμων ανα παράσταση: 60 άτομα

Συστήνεται η προκράτηση θέσεων στο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScCz08UrJ6H2S8exaFy-CCTW4pGcCIy5HRh55nX5zboKaFVKw/viewform

Αφετηρία των παραστάσεων: Πλατεία Ζουχουρί

Παραστάσεις:

27 + 29 Σεπτεμβρίου - 19:00 

14 + 15 Οκτωβρίου – 19:00

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο: Κώστας Μαννούρης

Σκηνοθεσία: Νάγια Τ. Καρακώστα

Σκηνογραφική επιμέλεια & χαρτογράφηση τοπίου / Βίντεο: Χάρις Νίκα

Σύνθεση μουσικής & μουσική: Ανδρέας Γεωργίου

Ηθοποιοί: Θεοδώρα Ανδρέου & Αντώνης Κλεάνθους

Παραγωγή: Λάρνακα 2030 & Δήμος Λάρνακας

Διευκρίνηση 1: Η παράσταση γίνεται με τα πόδια από την πλατεία Ζουχουρί μέχρι την Αχμέτ Κενάν, διασχίζοντας τους δρόμους του Τουρκομαχαλά με 6 στάσεις για να ακουστούν οι 6 ιστορίες. Διευκρίνηση 2: Η παράσταση σε δυο της σημεία δεν είναι πλήρως προσβάσιμη σε άτομα με κινητική αναπηρία. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας προκειμένου να συζητήσουμε τους πιθανούς τρόπους της συμμετοχής τους. 

Στην παράσταση προβάλλεται υλικό από το ιστορικό αρχείο του ΡΙΚ και το έργο Ψηφιακός Ηρόδοτος.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα προσφέρονται δωρεάν λουκουμάδες από τον Lokmakos και σπιτική ζιβανία. Παρακαλείται το κοινό να έχει μαζί του νερό και να φοράει άνετα παπούτσια.

Περισσότερες πληροφορίες: [email protected]

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα της Βασιλικής Χατζηαδάμου -  28 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Κυριακού Κιτίου

.

Στα πλαίσια της πανηγύρεως του Ιερού Ναού Αγίου Κυριακού Αναχωρητού στο Κίτι διοργανώνουμε μουσικοχορευτική εκδήλωση στο προαύλιο του ναού την Πέμπτη 28/9/2023 στις 20:00 με το μουσικό σχήμα της Βασιλικής Χατζηαδάμου

Συμμετέχουν:

Σωτήρης Πέτσας - Τραγούδι / Κιθάρα

Παύλος Μιχαηλίδης - Βιολί

Χαράλαμπος Παντελή - Λαούτο

Αντρέας Ιωάννου - Κανονάκι

Παντελής Ιωνάς - Μπουζούκι

Μιχάλης Μέσσιος - Μπάσο

Φαγητό: Σουβλάκι € 7 

Ο stand-up comedian Γιώργος Χατζηπαύλου στην Κύπρο για δύο παραστάσεις -  28 Σεπτεμβρίου Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα  και 29 Σεπτεμβρίου  Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, Λευκωσία

 

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ένας από τους κορυφαίους κωμικούς της Ελλάδας, επιστρέφει στη Κύπρο και παρουσιάζει την νέα του stand-up comedy παράσταση με τίτλο «Ο ελέφαντας στο δωμάτιο».

Μια παράσταση stand-up comedy:

Για τα μοναδικά 15 λεπτά που ένας άντρας μπορεί να σκεφτεί καθαρά.

Για το καλύτερο χρονικό σημείο κάθε σχέσης.

Τη μονόπολη, τα παζλ και τους παραδοσιακούς χορούς. Όσα γράφονται μόνο σε ποστ γιατί αν τα πεις προφορικά θα γεράσεις μόνος. Το σύμπαν που σε βοηθά να βρεις το άλλο σου μισό 500 μέτρα μακριά από το σπίτι σου.  

Για αυτά που μαθαίνεις στην παιδική χαρά για τους μπαμπάδες. Τους life coaches και όσους γράφουν στο προφίλ τους «εραστής του φωτός». Για τον τρόπο να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι και τι κάνεις αν βρεις ότι είσαι

αντιπαθητικός. Τον σωστό και τον λάθος τρόπο να μεγαλώνεις και όλα όσα θα έλεγες στον έφηβο εαυτό σου. Για όσους σου λένε αριθμούς και ονόματα μετά το φτέρνισμα θες δεν θες.  

Τη σχέση ανάμεσα σε ένα ντικ πικ και την ελεύθερη οικονομία. Αλλά και όλα εκείνα, μικρά ή μεγάλα, για τα οποία αποφεύγουμε να μιλήσουμε παρότι είναι

μπροστά μας, σαν ελέφαντας στο δωμάτιο.

Πληροφορίες παραστάσεων:

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 – Λεμεσός

Που: Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα

Ώρα έναρξης: 21:00

 29 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας, Λευκωσία

Εισιτήρια ΕΔΩ 

Παράσταση Μαμά - 29- 30 Σεπτεμβρίου Θέατρο Δέντρο

.

Μετά τις συνεχείς επαναλήψεις και τα απανωτά sold-out η παράσταση «ΜΑΜΑ» είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις θεάτρου των τελευταίων χρόνων, στην Κύπρο. Η συγκινητική ιστορία, το έξυπνο χιούμορ, οι εξαίρετες ερμηνείες, η σκηνοθεσία και φυσικά η ενθουσιώδης υποδοχή από το κοινό κρατούν ακόμη ζωντανή -εννέα μήνες μετά την πρεμιέρα- την παράσταση «ΜΑΜΑ».

Το συγκινητικό έργο της Μάρτα Μπαρσελό σε σκηνοθεσία του Γιώργου Μουαϊμη, με την Αννίτα Σαντοριναίου και την Κατερίνα Λούρα στις εξαίρετες ερμηνείες, έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Ιανουάριο. Η παράσταση περιόδεψε σε πόλεις της Κύπρου, επέστρεψε στη βάση της στο Θέατρο ΔΕΝΤΡΟ με επιπλέον παραστάσεις και απανωτά soldout και τώρα, μετά από παράκληση του κόσμου, δίνει ξανά την ευκαιρία σε όσους δεν μπόρεσαν να την δουν ή θα ήθελαν να την ξαναδούν παρουσιάζοντας τρεις τελευταίες παραστάσεις στις 23, 29 και 30 Σεπτεμβρίου (20:30).

Λίγα λόγια για το έργο

Μια μοναχική άτεκνη γυναίκα βάζει αγγελία στις εφημερίδες ότι μπορεί να προσφέρει έναντι αμοιβής μητρική φροντίδα σε μια «θετή με όρους συμβολαίου» κόρη. Και βρίσκει ανταπόκριση στο πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας που δεν ευτύχησε να γνωρίσει οικογένεια.

Θα βρει η Αμπάρ επιτέλους ένα «καταφύγιο», όπως σημαίνει το όνομά της -μιας οικογένειας που δεν γνώρισε ποτέ; Και η Εσπεράνσα θα βρει επιτέλους την «ελπίδα», όπως σημαίνει το δικό της όνομα, μιας ευτυχισμένης οικογένειας που δεν κατάφερε να έχει στην μέχρι τώρα ζωή της; Μπορεί να συσταθεί μια οικογένεια πέρα και έξω από καθιερωμένους όρους, πέρα και έξω από τα στενά ή ευρύτερα θεσμικά πλαίσια που την καθορίζουν; Κι αν κάποιος έχει την φαεινή ιδέα να συστήσει μια τέτοια οικογένεια είναι σίγουρος πως θα γευτεί καρπούς γλυκούς όπως αυτούς που μπορεί να προσφέρει μια «παραδοσιακή» ευτυχισμένη οικογένεια;

Ταυτότητα παράστασης

Συγγραφέας: Μάρτα Μπαρσελό

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μουαΐμης

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία : Σάββας Μυλωνάς

Μουσική: Κυριακή Ιακωβίδου

Φωτισμοί: Χρίστος Γωγάκης

Αφίσα -γραφικά: Μάριος Χριστοφορίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Xριστιάνα Λάρκου

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννος Λούρας

Παραγωγή Θέατρο Δέντρο

Δημόσιες Σχέσεις - Επικοινωνία: Γεωργία Μεσιήτη

Email: [email protected]

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Αννίτα Σαντοριναίου

Κατερίνα Λούρα

Στο πιάνο

Κυριακή Ιακωβίδου

Info

Παρασκεύη 29- Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Θέατρο Δέντρο, 20.30

Ενότητος 44, Παλουριώτισσα

Εισιτήρια €15

Πληροφορίες 99520835

Προπώληση Soldouttickets.com.cy 

Καταστήματα Stephanis

 2ο Φεστιβάλ Μούφλον στο γραφικό χωριό του Κόρνου - 29 Σεπτεμβρίου 

Στο γραφικό χωριό Κόρνος, ανάμεσα στο κέντρο των τριών μεγάλων πόλεων, Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ «Μούφλον» από την Παρασκευή 29/09 μέχρι την Κυριακή 1/10.  

Η μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση νέων για νέους στην Κύπρο γιορτάζει φέτος τα 110 χρόνια Κυπριακού Προσκοπισμού. Με την ουσιαστική στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (μέσω του προγράμματος «Πρωτοβουλίες Νέων»), το Φεστιβάλ «Μούφλον» έρχεται για να μείνει..! Ένα Φεστιβάλ από/με/για τη νεολαία, και όχι μόνο! 

ΗΜΕΡΑ Ι: 

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 

18:40-18:55   // Μουσική: Bob Yiannis, Mich Mich 

19:00-19:40   // Μουσική: Ζωή Δημοσθένους, Θανάσης Παμπακάς 

19:40-20:10   // Stand Up: Χαμπής 

20:15-21:00   //  Μουσική: Ars Notoria 

21:05-00:00 // Μουσική: Prospectus με Δημήτρη Μεσημέρη, Φρειδερίκη Τομπάζου, Σάββα Χρυσοστόμου 

ΗΜΕΡΑ ΙΙ: 

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 

20:00-21:30   // Μουσική: Μιχάλης Ττερλικκάς & Μουσικό Σχήμα «Μούσα» 

21:30-22:00   // Stand Up: Γιώργος Κυριάκου 

22:05-23:30   // Μουσική: Ταφ Λακ 

23:35-00:05   // Μουσική: DJ Mich Mich 

ΗΜΕΡΑ ΙΙΙ: 

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 

18:45-19:05   // Μουσική: Cyprus Beat Box 

19:10-19:40   // Μουσική: Sisyphos  

19:40-20:00   // Μουσική: Χορωδία «ΛΑΛΙΑ» 

20:05-21:05   // Μουσική: Μουσικό Σχήμα «ΣΑΝΤΟΥΤΟ» 

21:10-22:00   // Μουσική: Windcraft Band 

22:05-23:05   // Μουσική: DJ Alejjos  

Περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το αναλυτικό πρόγραμμα και συνεχείς ενημερώσεις στο Instagram του Φεστιβάλ. 

Σημεία προπώλησης: Tickethour 

Το Παγκύπριο Φεστιβάλ Μελιού - 29, 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στην όμορφη πλατεία του Παλιού Λιμανιού της πόλης της Λεμεσού

 

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων Κύπρου διοργανώνει για τρίτη φορά το Παγκύπριο Φεστιβάλ Μελιού στις 29, 30 και 1 Οκτωβρίου στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού στη Λεμεσό.

Για άλλη μία χρονιά θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε ένα απολαύστικό τριήμερο, 29, 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στην όμορφη πλατεία του Παλιού Λιμανιού της πόλης της Λεμεσού για να μάθουμε τα πάντα σχετικά με το μέλι και τα παράγωγά του. 

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων διοργανώνει το 3ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Μελιού, μία μεγάλη γιορτή όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε διάφορα μέλια, να περιηγηθούμε στα περίπτερα όπου θα μπορέσουμε να προμηθευτούμε μέλι και άλλα προϊόντα που παράγονται από το μέλι ενώ τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να διασκεδάσουν με τις διάφορες δραστηριότητες που θα υπάροχυν στον χώρο. 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα είναι δωρεάν.

Info

Παρασκευή 29, 16.00-23.00, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 10.00-23.00, Παλιό Λιμάνι Λεμεσός.

Η ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης  - 29  30 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Κάστρου στην Πάφο

Η Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης για πρώτη φορά στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου. Ο Δήμος Πάφου παρουσιάζει στο κοινό της Πάφου την Ορχήστρα Μότσαρτ Βιέννης, για δύο μοναδικές Συναυλίες, την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 8.00μ.μ., στην Πλατεία Κάστρου, στην Κάτω Πάφο.

Με την ευκαιρία αυτή οργανώνεται Διάσκεψη Τύπου την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.00π.μ., στην Αίθουσα Ευρώπη, στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Στη Διάσκεψη θα δώσει το παρόν του ο Κυπριακής καταγωγής και παγκοσμίου φήμης βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης.

Μιχάλης Ρακιντζής και Σοφία Αρβανίτη - 29 Σεπτεμβρίου  στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου

Τα τραγούδια και οι μουσικές τους χαρακτήρισαν μία ολόκληρη εποχή κατά την οποία μεσουρανούσαν. Ο Μιχάλης Ρακιντζής και η Σοφία Αρβανίτη έρχονται στην Κύπρο για να μας θυμίσουν όλες εκείνες τις υπέροχες '90s στιγμές.

Δύο από τους πιο αγαπητούς και δημοφιλείς τραγουδιστές της δεκαετίας του 1990, ο Μιχάλης Ρακιντζής και η Σοφία Αρβανίτη ενώνουν τις φωνές τους για ένα μοναδικό, σούπερ καλοκαιρινό πάρτι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου. 

 

Ο Μιχάλης Ρακιντζής βρέθηκε στην κορυφή σε μία δεκαετίας ξεγνοιασιάς που τα τραγούδια του έγιναν κομμάτι της ποπ κουλτούρας της εποχής. Μαζί με την Σοφία Αρβανίτη αποτελούν δύο σημαντικά πρόσωπα της σύγχρονης μουσικής ιστορίας της Ελλάδας που ταυτίστηκαν με μία εποχή που νοσταλγούμε. 

Οι δύο καλλιτέχνες θα βρεθούν ξανά μαζί επί σκηνής για να μας χαρίσουν όλες αυτές τις μεγάλες και διαχρονικές τους επιτυχίες στην Κύπρο. 

 

Ημερομηνία: 29/9/23 Ώρα προσέλευσης: 20:00 Πληροφορίες: 99059257(Red)

Εισιτήρια εδώ 

Loader