30 γιορτινές εκδηλώσεις για το τελευταίο σαββατοκυρίακο του Νοέμβρη

30 γιορτινές εκδηλώσεις για το τελευταίο σαββατοκυρίακο του Νοέμβρη

Τα χριστουγεννιάτικα χωριά ξεκινούν και υπόσχονται μαγικές στιγμές

Το τελευταίο σαββατοκυρίακο του Νοέμβρη υπόσχεται να μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές. Από αυτό το διήμερο θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τα χριστουγεννιάτικα χωριά και να δημιουργήσουμε τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Φυσικά, θεατρικά για μικρούς και μεγάλους καθώς και συναυλίες δε θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή τη λίστα. Ανακάλυψε πιο κάτω όλα όσα έρχονται.

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων στη Λευκωσία - 24 Νοεμβρίου 2023 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2024

Μας χωρίζουν μόλις λίγες ημέρες από την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα που όλα γύρω μας μοιάζουν παραμυθένια με τα λαμπιόνια και τα στολίδια στην πόλη να μας φτιάχνουν τη διάθεση. Η Λευκωσία τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει σε πολύ ξεχωριστές ημέρες κατά τη διάρκεια των γιορτών με την Παραμυθούπολη των Χριστουγέννων στην τάφρο Νταβίλλα να αποτελεί το επίκεντρο των εορτασμών στην πρωτεύουσα. Η Παραμυθούπολη των Χριστουγέννων, λοιπόν είναι έτοιμη να ανοίξει τις πόρτες της για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στον δημοτικό χώρο στάθμευσης Νταβίλα στην καρδιά της πόλης με θέα τα μεσαιωνικά τείχη της Λευκωσίας μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2024. Συγκεκριμένα, η Παραμυθούπολη αναμένεται να ανοίξει επίσημα την Παρασκευή στις 16:00 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 23:00. Περισσότερες πληροφορίες για το ωράριο αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα από τον Δήμο Λευκωσίας. Φέτος, η Παραμυθούπολη των Χριστουγέννων θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παγοδρόμιο αλλά και τα διάσημα παιχνίδια από το Πάρκο Παλιάτσο «μεγάλη ρόδα», τρενάκι σκουληκάκι, music express, crazy frog αλλά και διάφορες λιχουδιές. 

Ο Δήμος Λεμεσού μας προσκαλεί στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου - 25 Νοεμβρίου στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου

Ο Δήμος Λεμεσού σας προσκαλεί στη Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 6μ.μ. 

Πρόγραμμα:

4:15 μ.μ. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τις Μαζορέτες Λεμεσού.

4:30 μ.μ. Τζαζ Ορχήστρα Νέων Φιλαρμονικής Δήμου Λεμεσού.

5:00 μ.μ. Παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Ομίλου Διάσταση.

5:30 μ.μ. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεμεσού σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

5:45 μ.μ. Συνέχεια στο πρόγραμμα θα δώσουν με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, η καταξιωμένη σοπράνο Αλίκη Χρυσοχού και το Φωνητικό Σύνολο της Διάστασης. 

Συμμετέχουν οι Μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών.

6:00 μ.μ. Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμαρχο κ. Νίκο Νικολαΐδη και το Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού. •    Άφιξη του Άγιου Βασίλη με τη συνοδεία της Σχολής Χορού «The Ballet House Μαρίνα Παρασκευά».

4:00μ.μ. – 8:00 μ.μ. Χριστουγεννιάτικο Παιδικό Εργαστήρι Τέχνης και Χειροτεχνίας του Δήμου Λεμεσού. 

Τα παιδιά ζωγραφίζουν, δημιουργούν, γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη.  

Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λεύκαρα - 25 Νοεμβρίου 2023 - 14 Ιανουαρίου 2024

Ένα ακόμα Χριστουγεννιάτικο Χωριό ετοιμάζεται να ανοίξει φέτος την περίοδο των γιορτών τις πόρτες του για να μας προσφέρει ξεχωριστές, γιορτινές στιγμές γεμάτες ξεχωριστές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους με άρωμα παράδοσης. Το πανέμορφο χωριό των Λευκώρων, με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του, την ξεχωριστή αρχιτετκονική του, την μεγάλη του παράδοση, τα μοναδικά του κεντήματα, την εκλεπτυσμένη αργυροχοϊα του και την παραδοσιακή ομορφιά μας προσκαλεί και φέτος στο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που θα λάβει χώρα στην κοινότητα από το Σάββατο 25 Νοεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου.  Τα Λεύκαρα ετοιμάζουν ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό με έντονα παραδοσιακά στοιχεία, με περίπτερα πώλησης και διάθεσης παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας, μουσική, χορό, τραγούδι, δραστηριότητες για τα παιδιά και πολλές πολλές εκπλήξεις για 50 ολόκληρες ημέρες διασκέδασης και ψυχαγωγίας.  Ο Δήμος Λευκάρων υπόσχεται και φέτος πως θα μας προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε ένα πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο Χωριό για μοναδικές, γιορτινές στιγμές για όλη την οικογένεια.  Να σημειώσουμε πως τα Λεύκαρα θα έχουν και φέτος ένα πολύ ξεχωριστό και παιχνιδιάρικο hashtag για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό που μας άρεσε πολύ και είναι και το σλόγκαν τους #SantaLefkara! 

Χριστουγεννιάτικο Χωριό Φικάρδου - 25 Νοεμβρίου 2023 - 14 Ιανουαρίου 2024

Το Φικάρδου, ένα από τα μοναδικά χωριά της Κύπρου που διατηρεί την αρχιτεκτονική και τον χαρακτήρα των κοινοτήτων του νησιού του περασμένου αιώνα θα μεταμορφωθεί και φέτος σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό και οι προετοιμασίες ξεκίνησαν. Οι προετοιμασίες αυτή την περίοδο είναι εντατικές και πυρετώδεις στο πανέμορφο χωριουδάκι της επαρχίας Λευκωσίας, το Φικάρδου Το γραφικό  χωριό από τις 25 Νοεμβρίου θα καλωσορίσει το κοινό για να του προσφέρει μοναδικές γιορτινές στιγμές με ποικίλες εκδηλώσεις και δρατηριότητες που θα κρατήσουν μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου.  Ετοιμάσου για τις πιο παραμυθένιες στιγμές που θα ζήσεις για άλλη μια χρονιά στο Φικάρδου. Από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

 Χριστουγεννιάτικο Χωριό Αγρός - 25 Νοεμβρίου 2023- 14 Ιανουαρίου 2024

Ο Αγρός είναι ένα από τα χριστουγεννιάτικα χωριά που ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού για φέτος. Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο χωριό θα ξεκινήσουν στις 25 Νοεμβρίου και θα  διαρκέσουν μέχρι τις 14 Ιανουαρίου και είμαστε όλοι καλεσμένοι για να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές. Ο Αγρός, μαζί με τα υπόλοιπα 6 χωριά και περιοχές της Κύπρου ετοιμάζονται να βάλουν τα γιορτινά τους και να μεταμορφωθούν σε Χριστουγεννιάτικα Χωριά συμμετέχοντας στο ειδικό σχέδιο του Υφυπουργείου Τουρισμού.  Το κεφαλοχώρι της Πιτσιλιάς, ο όμορφος Αγρός ετοιμάζεται πυρετωδώς για να μας βάλει στο κλίμα των Χριστουγέννων. Εκεί, θα λειτουργήσουν και φέτος τα ξύλινα σπιτάκια με τις διάφορε λιχουδιές, τα παραδοσιακά προϊόντα και τις δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. 

Βρες το πρόγραμμα ΕΔΩ

 Χριστουγεννιάτικο Χωριό Καλοπαναγιώτης - 25 Νοεμβρίου 2023-14 Ιανουαρίου 2024

.

Από τις 25 Νοεμβρίου 2023 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024, φανταστικά εργαστήρια και ξεχωριστές εκδηλώσεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, αλλά και τους πιο μεγάλους, για να ζήσουν αξέχαστες στιγμές! Το κέντρο του χωριού θα είναι στολισμένο με χιλιάδες λαμπάκια και στολίδια. Περίπτερα με νόστημα φαγητά, γλυκά, χειροποίητες δημιουργίες και τοπικές λιχουδιές πλαισιώνουν την πλατεία, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γευτούν τις γεύσεις των Χριστουγέννων. Είναι αδύνατο να μην αισθανθείτε την αγάπη, την ελπίδα και τη χαρά που πλημμυρίζει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλοπαναγιώτη. Κάθε γωνιά, κάθε σπίτι, κάθε χαμόγελο είναι ένας ύμνος στην εορταστική ατμόσφαιρα που μας θυμίζει τις πραγματικές αξίες των Χριστουγέννων: την αγάπη, την κοινότητα και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://kalopanayiotis.com.cy

Χριστουγεννιάτικο χωριό Κυπερούντας - 25 Νοεμβρίου 2023 - 14 Ιανουαρίου 2024

/

Φέτος, η Κυπερούντα θα μεταμορφωθεί ξανά σε χριστουγεννιάτικο χωριό και μας προσκαλεί για να βιώσουμε το πνεύμα των ημερών και να περάσουμε όμορφες στιγμές, μικροί και μεγάλοι. Οι κάτοικοι και οι νεολαία του χωριού ετοιμάζονται με χαρά για όλες τις λεπτμέρειες των φετινών εκδηλώσεων που έχουν ετοιμάσει. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα βρίσκεται και φέτος στην γραφική πλατεία της Κυπερούντας και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για παιδιά, χειροτεχνίες, street food, διάφορα είδη από γλυκά, φαγητό, ποτά, ζεστά και κρύα αλλά και διάφορα τοπικά προϊόντα προς πώληση. Η κοινότητα μας έχει ετοιμάσει ενημερωτικές καρτέλες ώστε να γνωρίζουμε πού θα πάμε για φαγητό, πού διανυκτερεύσουμε αν το επιθυμούμε και τι θα δούμε στο χωριό. 

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Χριστουγεννιάτικο χωριό Δήμου Δερύνειας - 25 Νοεμβρίου 2023 - 14 Ιανουαρίου 2024

Ο Δήμος Δερύνειας έχει επιλεγεί και φέτος από το Υφυπουργείο Τουρισμού για τη λειτουργία «Χριστουγεννιάτικου Χωριού 2023-2024» για την περίοδο 25 Νοεμβρίου 2023 μέχρι 14 Ιανουαρίου 2024. Η Δερύνεια θα πραγματοποιεί πολλές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες στην πλατεία Παναγίας και στους χώρους των Μουσείων μέχρι την πλατεία Αγίου Μοδέστου.  Φέτος, εκεί θα συναντήσουμε ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο χωρίο όπου θα υπάρχει και το γιορτινό Σπίτι της Φράουλας μιας και η Δερύνεια φημίζεται για αυτό το υπέροχο φρούτο. Ο Δήμος ετοιμάζεται πυρετωδώς οργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις με μουσική, χορό, τραγούδι ενώ εκεί θα βρεις διάφορα περίπτερα αγοράς φαγητού, εδεσμάτων και ποτών. Παράλληλα, θα υπάρχουν σημεία με αγορές στολιδιών και διαφόρων άλλων χειροτεχνιών και όχι μόνο.  

Χριστουγεννιάτικο χωριό Αρκούντας - 25-26 Νοεμβρίου 

/

Στις 25&26 Νοεμβρίου πάμε στο χριστουγεννιάτικο χωριό Αρκούντας όπου στο χώρο θα υπάρχει φουσκωτό,τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια,τρενάκι,τυχερός τροχός, γλυκά, φαγητό,σνακ, κλήρωση για δώρα, περίπτερα και άλλες εκπλήξεις.

14:00 - Προσέλευση

17:00 - Φωταγώγηση δέντρου

Κυριακή 10:00-18:00

10:00 - Προσέλευση

11:00 - Τρενάκι Αη Βασίλη (μέχρι τις 16:00)

13:30 - Δώρα από τον Αγ.Βασίλη

13:00-15:00 Moυσική με τον dj Panayiotigee

.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λαϊκή Γειτονιά, Λευκωσία

26 Νοεμβρίου 2023 - Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

9

Ο Δήμος Λευκωσίας, διοργανώνει φέτος με μεγάλη χαρά κάτι μοναδικό για τη Λευκωσία, ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στη Λαϊκή Γειτονιά. Με σλόγκαν «Εκεί που η μαγεία συναντά την παράδοση» το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς στη Λευκωσία προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία φέτος τις γιορτές. Κάθε Παρασκευή βράδυ στο μπαράκι του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα λαμβάνουν χώρα διάφορα διασκεδαστικά events όπως open mic-stand-up comedy, retro μουσικές βραδιές με djs, νύχτες με σαξόφωνο και πολλές άλλες βραδιές για ενήλικες, αφού το μικρό αυτό γιορτινό χωριό, δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά και οικογένειες. Η μικρή πλακόστρωτη πλατεία της Λαϊκής Γειτονιάς, με τα πανέμορφα, αναπαλαιωμένα σπίτια θα ανοίξουν τις πόρτες τους και θα λειτουργήσουν για την περίοδο των γιορτών ως παραδοσιακά μαγαζάκια πώλησης προϊόντων του τόπου μας, ως χώροι βιωματικών εργαστηρίων, χειροτεχνιών και γαστρονομικών επιδείξεων. 

Κυριακή 26 Νοεμβρίου-Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λαϊκής Γειτονιάς Λευκωσίας. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τα περίπτερα, τα εργαστήρια, οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας.

 

"Το τέρας έρχεται" στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ κάθς Σάββατο και Κυριακή

Από τότε που η μητέρα του ξεκίνησε τη θεραπεία, ο δεκατριάχρονος Κόνορ Ο’ Μάλλεϋ φοβάται τη νύχτα και τους εφιάλτες της. Σχεδόν κάθε βράδυ, επτά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, τον επισκέπτεται ένα τέρας με τη μορφή ενός ίταμου, ενός αρχαίου δέντρου, για να του διηγηθεί τρεις ιστορίες. Για τον Κόνορ, όμως, ο πραγματικός εφιάλτης εκτυλίσσεται καθημερινά: η μητέρα του δίνει μάχη με τον καρκίνο, η γιαγιά του είναι αρκετά παρεμβατική, ο πατέρας του έχει γίνει ένας ξένος, ενώ ο ίδιος εκφοβίζεται από τους συμμαθητές του. Καθώς χάνεται μέσα στις διηγήσεις του τέρατος, ο Κόνορ συνειδητοποιεί ότι ο πραγματικός του δαίμονας είναι η δική του αλήθεια, μια αλήθεια που βρίσκεται βαθιά μέσα του.  Το συγκλονιστικό νεανικό μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Πάτρικ Νες, το οποίο εκδόθηκε το 2011, διασκευάστηκε για το θέατρο έντεκα χρόνια αργότερα για λογαριασμό του Old Vic Theatre από τους δημιουργούς Σάλι Κούκσον και Άνταμ Πεκ, σε δημιουργική σύμπραξη με τον θίασο. Η Ειρήνη Ανδρέου και ο Γιάννης Καραούλης διαβάζουν με έγνοια το κείμενο για να υλοποιήσουν ένα σκηνικό εγχείρημα που διαπραγματεύεται το πέρασμα από την πραγματικότητα στη φαντασία.

Η δημιουργική ομάδα και οι ηθοποιοί φιλοδοξούν να δώσουν φωνή στο ψυχικό τοπίο του νεαρού ήρωα, όπου κατοικούν ο φόβος, ο θυμός, η θλίψη, η απομόνωση, αλλά και η εγγύτητα, η κατανόηση, η αναγνώριση. Το τέρας έρχεται είναι μια δυνατή ιστορία που συνδυάζει την απλότητα με το βάθος, την οδύνη με την αισιοδοξία. Μια ιστορία που θέτει καίρια, επιτακτικά ερωτήματα, τόσο από την οπτική του εφήβου όσο και απ' αυτήν του ενήλικα, τα οποία συνδέονται με σημαντικά στάδια της ζωής ενός ανθρώπου. Πρωτίστως καταδεικνύει ότι η εφηβεία είναι από μόνη της μια δύσκολη περίοδος και η απώλεια συνιστά συχνά ένα οριακό βίωμα για να μπορέσει ένας έφηβος να το διαχειριστεί. Χρειάζεται, όμως, κάποιος να τον ακούσει, προκειμένου να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει αυτό το συναίσθημα.

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ανδρέου, Γιάννης Καραούλης. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Στέλιος Ανδρονίκου, Ιάσονας Ασημακόπουλος,

Παραστάσεις για το κοινό

Λευκωσία 

Θέατρο Αποθήκες

Από 12 Νοεμβρίου 2023

κάθε Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 18:00

Οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις για σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Πληροφορίες / Κρατήσεις: τηλ. 22864330

To τέρας έρχεται έχει εκδοθεί στην Ελληνική γλώσσα από της Εκδόσεις Πατάκη 

«Άσπρο» έρχεται στο Act Theater - 12, 19, 26 Νοεμβρίου

Μια παράσταση ειδικά για παιδιά ηλικίας 12 μηνων μέχρι 5 ετών. Ελάτε στον ξέφωτο κόσμο του Λευκού, όπου όλα είναι φωτεινά και νέα. "Η παράσταση είναι ειδικά σχεδιασμένη για μικρά παιδιά, και μιλάει σε αυτά με έναν διαδραστικό τρόπο που μπορούν να καταλάβουν. Το υποκείμενο μήνυμα είναι ότι η ποικιλομορφία είναι καλή σε έναν άψογο λευκό κόσμο."

"Για πολλά παιδιά, είναι η πρώτη τους εμπειρία στο θέατρο. Ο προγραμματισμός των παιδιών και της οικογένειας είναι πολύ σημαντικός για το πρόγραμμά μας. “

12,19,26 Νοεμβρίου

Εισιτήρια θα βρεις ΕΔΩ

 

Εντίθ Πιαφ - 24 Νοεμβρίου στο Κινηματοθέατρο Παλλάς

.

Η Avant Tout productions παρουσιάζει μια παράσταση για τον εορτασμό των 60 χρόνων από τον θάνατο της Εντίθ Πιαφ.

Αφιέρωμα στα τραγούδια και την καριέρα της, με τη φωνή της Βανέσα Μεγαλέμου, τον Βασίλη Βουρβόπουλο στο πιάνο και τη Γαλλοκυπριακή χορωδία.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: €15

24/11/2023 20:00

Κινηματοθέατρο Παλλάς

Ο stand-up comedian Στέλιος Ανατολίτης έρχεται στη Κύπρο - 24 Νοεμβρίου Λευκωσία – Gallery στο Σκαλί Αγλαντζιάς και 25 Νοεμβρίου 2023 Λάρνακα – Avalon

Έχεις δουλέψει σερβιτόρος; Έχεις μοιράσει φυλλάδια; Έχεις κάνει λογιστής ή προγραμματιστής; Έχεις σκεφτεί ότι το αφεντικό σου, καλύτερα θα ήταν να μην μιλάει καθόλου στη ζωή του;

Είναι λογικό, σε κάθε δουλειά να υπάρχει μια στιγμή που αναρωτιέσαι «Γιατί το κάνω αυτό στον εαυτό μου;». Για όλες αυτές τις στιγμές, αυτή η παράσταση είναι για σένα!

Ο Στέλιος Ανατολίτης επιστρέφει στην Κύπρο, με την τρίτη του σόλο παράσταση, με τίτλο «Κανονική Δουλειά». Μετά την επιτυχία του «Χάπι», ο Στέλιος αποφασίζει να γιορτάσει μαζί με το κυπριακό κοινό τα δέκα του χρόνια στην κωμωδία. Μια δεκαετία που τα είχε όλα, από αποτυχίες μέχρι στασιμότητα κι από χαρά μέχρι λύπη στη διάρκεια μισής παράστασης.

Η Ελλάδα και η Κύπρος, χώρες όπου το να είσαι καλλιτέχνης, ισοδυναμεί με καθημερινό φάσκελο στον καθρέφτη, βασκανίες και μαγγανείες για το επόμενο μεροκάματο, αστάθεια μεγαλύτερη κι από περουκίνι αλλά και μπόλικο σουρεαλισμό, η κωμωδία είναι ίσως η μοναδική φόρμουλα που τον κράτησε ζωντανό.

Ογδόντα λεπτά με κάθε είδος αστείου, από απλά one liners μέχρι μουσικά αστεία, η «Κανονική Δουλειά» μιλάει για όλα αυτά που περιλαμβάνει μια δουλειά που δεν είναι κανονική και για να γίνει σωστά, πρέπει να την μοιραστείς με το κοινό.

Ελάτε να μοιραστείτε με τον Στέλιο τον εργασιακό σας παράδεισο και να γιορτάσουμε δέκα χρόνια αποτυχίες και επιτυχίες. Χρυσός χορηγός των παραστάσεων του Στέλιου Ανατολίτη στην Κύπρο, το “The Famous Grouse”. Χορηγός φιλοξενίας το Ξενοδοχείο “Semeli” και Υποστηρικτής η “Think Colour”.

Πληροφορίες παραστάσεων στην Κύπρο:

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 – 21:00

Λευκωσία – Gallery στο Σκαλί Αγλαντζιάς

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 – 19:00

Λάρνακα – Avalon

Πληροφορίες εισιτηρίων:

Προπώληση: www.MotionComedy.com

Πληροφορίες: 99 865603 

O Hovig ξεκινά εμφανίσεις στη Λάρνακα - 26 Νοεμβρίου στο Lush Beach Bar

Ο τραγουδιστής πρόκειται να δημιουργήσει μοναδικά βράδια για όλους μας. Ο Hovig  θα βρίσκεται στο Lush Beach Bar στη Λάρνακα με σκοπό να μας κρατήσει την καλύτερη μουσική συντροφιά.

Με αγαπημένα τραγούδια, την ενέργεια του και φυσικά το εντυπωσιακό τοπίο, υπόσχεται αξέχαστες βραδιές.

Κατερίνα Λούρα και Ανδρέας Αραούζος συνεργάζονται για πρώτη φορά στο έργο «Φεγγίτης» -  Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία 25,26 Νοεμβρίου 

Παγκύπρια Πρώτη στο Θέατρο Δέντρο με το διπλά βραβευμένο έργο του Ντέιβιντ Χέαρ Κατερίνα Λούρα και Ανδρέας Αραούζος συνεργάζονται για πρώτη φορά, σε ένα σύγχρονο love story, μια δραματική ακτινογραφία τού τί αποτελεί μια ισχυρή σχέση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, από τον σπουδαίο και πολυβραβευμένο Ντέιβιντ Χέαρ. Ο συγγραφέας δήλωσε ότι θεωρεί το έργο του «Φεγγίτης» ρομαντικό, αλλά με την «ορθή έννοια του ρομαντισμού: ένα έργο για την απεριόριστη δυνητικότητα των ανθρώπων.» Εστιάζει στις διαφορές του ζευγαριού, αλλά ταυτόχρονα – και με ένα υπόγειο τρόπο – μας φανερώνει το πόσο και γιατί μαγνητίζονται ο ένας στον άλλο.

Ο Τομ, επιτυχημένος επιχειρηματίας. Η Κάιρα, δασκάλα μαθηματικών σε ένα φτωχό σχολείο του υπανάπτυκτου ανατολικού Λονδίνου. Υπήρξαν εραστές. Τρία χρόνια μετά το θάνατο της γυναίκας του, έρχονται κοντά – αλλά και αντιμέτωποι – μέσα σε ένα φλεγόμενο συναπάντημα στο παγερό της διαμέρισμα. Σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, το ντουέτο αυτό – ριζοσπαστικά – είναι για τρεις ηθοποιούς, αφού θα δούμε και το γιο του Τομ να παίζει το δικό του ρόλο. Σε κάθε ζευγάρι κάπου υπάρχει ένα καταλύτης. Την Λούρα και τον Αραούζο συνοδεύει ο Σταύρος Χατζαντριάν, στο σκηνικό του Γιώργου Γιάννου, με φωτισμούς του Χρίστου Γωγάκη και μουσική της Κυριακής Ιακωβίδου. Βοηθός σκηνοθέτη η Ναυσικά Απόστρατου.

Παγκύπρια Πρώτη: 18 Νοεμβρίου 2023, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Παραστάσεις: 18,19,25,26 Νοεμβρίου, 3,10,13,16,17 Δεκεμβρίου

Λεμεσός: Θέατρο Ένα Λεμεσού, Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023

Έναρξη παραστάσεων στις 8.30 μμ – Κυριακές στις 7.00 μμ

Εισιτήρια: €15 κανονικό / € 12 μειωμένο*

*Συνταξιούχοι, ηθοποιοί, φοιτητές, μαθητές, στρατιώτες, πολύτεκνοι, μέλη του α.π.κυ. Απαραίτητη η επίδειξη της νόμιμης ταυτότητας στο ταμείο, κατά την είσοδο στο θέατρο

Προπώληση εισιτηρίων: soldouttickets.com.cy και στα καταστήματα STEPHANIS και στο τηλ. 99520835

«Ένας καθρέφτης μιας διχασμένης κοινωνίας». [New York Times]

Βραβείο Λόρενς Ολίβιε «Καλύτερο Έργο»

Υποψηφιότητα ΤΟΝΥ «Καλύτερο Έργο»

Βραβείο The Guardian «Καλύτερου Νέου Έργου»

"Η επιστροφή της γηραιάς κυρίας" - 25 Νοεμβρίου στον ΘΟΚ

.

Σε μια μικρή πόλη κάπου στην Κεντρική Ευρώπη η αναμενόμενη η άφιξη της Κλαιρ Τσαχανασιάν, η οποία επιστρέφει στον γενέθλιο τόπο της ύστερα από σαράντα πέντε χρόνια απουσίας, δημιουργεί μεγάλη αναταραχή. Η άλλοτε ευημερούσα πόλη τώρα βυθίζεται στην ανέχεια και στο πρόσωπο της πάμπλουτης Κλαιρ οι κάτοικοι του Γκύλεν βλέπουν το μοναδικό τους σωτήρα. Η ίδια υπόσχεται να τους προσφέρει απεριόριστο πλούτο, υπό έναν και μόνο όρο: τη δολοφονία, από κάποιο μέλος της κοινότητας, του Άλφρεντ Ιλ, του πρώην εραστή της, που την αρνήθηκε και την εγκατέλειψε με ένα παιδί.

Η πρόκληση υποχρεώνει μια ολόκληρη κοινότητα να επιλέξει ανάμεσα στην ηθική και το κέρδος. Χρησιμοποιώντας δεξιοτεχνικά μια σειρά από θεατρικές τεχνικές, με κυρίαρχες τον εξπρεσιονισμό και την μπρεχτική αφήγηση, ο γερμανόφωνος Ελβετός συγγραφέας Φρήντριχ Ντύρενματ γράφει το 1956 μια τραγική κωμωδία για να αναδείξει τις μεγάλες αντιφάσεις της σύγχρονης κοινωνίας και να καταγγείλει την κατάπτωση και τον εξανδραποδισμό της. Το έργο αποτελεί μια αλληγορία για την ήττα της ηθικής στη μάχη της με το χρήμα και δημιουργεί αναπόφευκτους συνειρμούς με τον κόσμο μας σήμερα. Ο Νεόφυτος Ταλιώτης επιστρέφει στον ΘΟΚ για να μοιραστεί με το κοινό τη δική του ανάγνωση πάνω σε αυτό το σπουδαίο, διαχρονικό έργο, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην κρατική μας σκηνή το 1988, σε μια εμβληματική παράσταση. Στη φετινή παραγωγή συμπράττουν ο σκηνογράφος Άγγελος Αγγελή, ο συνθέτης Μιχάλης Χριστοδουλίδης καθώς και ένα λαμπρό επιτελείο ηθοποιών, με την Αννίτα Σαντοριναίου και τον Σταύρο Λούρα στους δύο κεντρικούς ρόλους.

Ταυτότητα Παράστασης

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία: Νεόφυτος Ταλιώτης

Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Άγγελος Αγγελή

Κίνηση: Αλεξία Νικολάου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάριος Κωνσταντίνου

Παίζουν (αλφαβητικά): Βασίλης Βασιλάκης, Θανάσης Γεωργίου, Μιχάλης Καζάκας, Βαλεντίνος Κόκκινος, Παναγιώτης Κυριάκου,

Κλείτος Κωμοδίκης, Σταύρος Λούρας, Ντίνος Λύρας, Πάνος Μακρής, Νεοκλής Νεοκλέους, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Παρίσης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Αθηνά Σάββα, Αννίτα Σαντοριναίου

Πρεμιέρα 25 Νοεμβρίου 

 

«Ούλλα λάθος» -  24 Νοεμβρίου, Αίθουσα Εκδηλώσεων Εκκλησίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Λευκωσία

Μετά τις δύο παραστάσεις στο χωριό, η μία εκ των οποίων στο πλαίσιο του 36ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ, η θεατρική ομάδα της Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία της και στη Λευκωσία.

Η παράσταση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το «Σωματείο Ladies Circle No1, Nicosia», θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στον Αρχάγγελο.

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Ο Χρυσόστομος και η Ρούλλα. Ένα ζευγάρι μυθοπλασίας που μπορεί να βρίσκεται ανάμεσά μας. Συγγραφέας ο Χρυσόστομος, ανέμελη πλούσια «νοικοκυρά» η Ρούλλα, ευχαριστημένη με την ανέμελη ζωή που κάνει παρέα με τη φίλη της, Πέτρα, αλλά ταυτόχρονα ενοχλημένη από τους μπελάδες που θα μπουν στη ζωή της. 

Οι ξαδέλφες του άντρα της που πρέπει να φιλοξενεί στο σπίτι της για λίγο καιρό, ένα εκκεντρικό μέντιουμ που καλεί ένα βράδυ ο σύζυγός της στο σπίτι και... το ενοχλητικό φάντασμα της Ελβίρας, της πρώην συζύγου του Χρυσόστομου. Τότε όλα παίρνουν την κάτω βόλτα.

Μια κωμωδία γραμμένη από μένα, ειδικά για τα μέτρα της θεατρικής μας ομάδας, βασισμένη σαν αρχική ιδέα στη μαύρη κωμωδία του Άγγλου συγγραφέα Νόελ Κάουαρντ, «Το Πονηρό Πνεύμα», που γράφτηκε μέσα σε 5 μέρες την άνοιξη του 1941. Το έργο έσπασε ρεκόρ παραστάσεων στο West End, με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές, υποκρινόμενος πως όλα παν καλά, όλα είναι όπως πριν.

Στη δική μας περίπτωση οι ήρωες του έργου μας τα βλέπουν όλα κακά! Όλα λάθος! Ούλλα λάθος! Στην ουσία όμως έχουν την ίδια ανάγκη -να ξεχαστούν από τα πραγματικά τους προβλήματα, ενασχολούμενοι με κάτι διαφορετικό που θα τους δώσει δύναμη να ανταπεξέλθουν. Αυτό χρειαζόμαστε να πιστεύουμε κι εμείς 80 χρόνια μετά! Έχουμε την ανάγκη να συνεχίσουμε πάση θυσία, παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είτε προσωπικά, είτε σαν κοινωνία, είτε σε παγκόσμια κλίμακα. Η ζωή μας συνεχίζεται! Δεν σταματάει ποτέ! Ό,τι κι αν συμβεί! Πάντα με γέλιο και θετικό πνεύμα!

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στις θέσεις σας και αφήστε ό,τι σας προβληματίζει πίσω και γελάστε με την καρδιά σας τα επόμενα 80 λεπτά. Όλα είναι καλά. Ούλλα καλα!

Ευχαριστώ την ομάδα για τις θυσίες που έκανε για να ανεβεί αυτή η παράσταση.

-Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης (Σκηνοθέτης)

Info

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, Αίθουσα Εκδηλώσεων Εκκλησίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Λευκωσία, 20.00. 

Είσοδος: €10 (δωρεάν για παιδιά κάτω των 12).  

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, Θέατρο Ένα - Πρεμιέρα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 

9

Χιούμορ, ψυχαγωγία, μυστήριο και το πνεύμα των Χριστουγέννων. Τι πιο κατάλληλο μπορεί να ανεβεί σε θεατρική σκηνή λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή; Η μαγεία των Χριστουγέννων αρχίζει στο θέατρο ένα! Το δημοφιλές παραμύθι του Κάρολου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» ζωντανεύει στο Θέατρο Ένα το Νοέμβριο. O Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας σπαγκοραμμένος, φιλάργυρος και γκρινιάρης ηλικιωμένος που δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν. Δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο, παρά πως θα εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα. Κυρίως όμως  απεχθάνεται τα Χριστούγεννα και όλους όσοι χαίρονται και γιορτάζουν την όμορφη και ζεστή  αυτή γιορτή. Γεμάτος αδιαφορία για κάθε λογής χριστουγεννιάτικη μαγεία, συναισθήματα ή τρυφερότητα, ο Σκρουτζ, ο γεροτοκογλύφος, μετράει τα λεφτά του.

Δεν συγκινείται από τα παιδιά που τραγουδούν τα κάλαντα, αδιαφορεί μπροστά στα στολισμένα δέντρα, το γιορτινό πνεύμα δεν τον αγγίζει καθόλου.Μια παραμονή Χριστουγέννων όμως  στοιχειώνεται από τις επισκέψεις του νεκρού, παλιού του συνεταίρου Τζέικοπ  Μάρλεϊ και των τριών πνευμάτων των Χριστουγέννων, του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος, που αναλαμβάνουν, με τον δικό τους τρόπο, να τον κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι τα πλούτη, αλλά η αγάπη, η συμπόνια και η ανθρώπινη παρουσία… Θα καταφέρουν τα πνεύματα άραγε να τον κάνουν να μετανοήσει για τα λάθη του;

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 6 ετών. Διασκευή, Σκηνοθεσία, Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης. Παίζουν: Μαρία Ανδρέου, Χαριτίνη Ηλιάδου, Αντώνης Λαπηθιώτης,  Στέλιος Μαρτάς, Σωτήρης Μεστάνας, Αντώνης Παρχαρίδης. Και τα παιδιά (αλφαβητικά): Κωνσταντίνος Δεληγιάννης, Δέσποινα Λεχνού, Γρηγόρης Στυλιανού. 

Κάθε Παρασκευή στις 20:30 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 19:00, Θέατρο Ένα, Λευκωσία. Τηλ: 22348203. 

TIFL: θεατρική παράσταση από το ‘’Βήμα σε νέους καλλιτέχνες’’ - Πρεμιέρα 25 Νοεμβρίου μέχρι 24 Δεκεμβρίου Κτηριον 53

 

 

Open photo

38 άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι σε μία νησίδα, στη μέση ενός ποταμού που χωρίζει δύο χώρες. Πίσω δεν υπάρχει. Μπρος δεν επιτρέπεται. Και οι μέρες ξεκινούν να κυλούν σαν αιώνες. Και η ζωή παλεύει να μείνει ζωή. Και οι άνθρωποι παλεύουν να μείνουν άνθρωποι. Και το τέρας δίνει τα ρέστα του για να παραμείνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Όλα μπορούν να αλλάξουν ή τουλάχιστον να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αρκεί μια απόφαση των ενόρκων που συγκεντρώνονται από ένα ειδικό διεθνές δικαστήριο για να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση του εγκλήματος.

Το ‘’TIFL’’, η νέα παραγωγή της θεατρικής πλατφόρμας ‘’Βήμα σε νέους καλλιτέχνες’’ σε συνεργασία με την ομάδα ‘’Θέατρο Ergo’’, βυθίζεται στην τρικυμία της προσφυγικής κρίσης και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να βγάλει και πάλι την ελπίδα και την ανθρωπιά στην επιφάνεια. Η παράσταση απευθύνεται σε εφήβους και σε ενήλικο κοινό. Ταυτότητα παράστασης: • Κείμενο: Βαγγέλης Γέττος • Σκηνοθεσία: Στέλιος Θεοχάρους • Ερμηνεύουν: Ονησίφορος Ονησιφόρου, Δήμητρα Χατζηγιάννη, Κρίστη Χαραλάμπους • Κίνηση: Γεωργία Ανδρέου • Kοστούμια: Μικαέλλα Κάσινου • Σκηνικά: Στέλιος Θεοχάρους • Ηχοτοπίο: Βαγγέλης Γέττος

Παραστάσεις (όλες 18.00): • Σάββατο 25 Νοεμβρίου, • Κυριακή 26 Νοεμβρίου • Σάββατο 2 Δεκεμβρίου • Κυριακή 3 Δεκεμβρίου • Παρακευή 8 Δεκεμβρίου • Σάββατο 9 Δεκεμβρίου • Κυριακή 10 Δεκεμβρίου • Κυριακή 17 Δεκεμβρίου • Σάββατο 23 Δεκεμβρίου • Κυριακή 24 Δεκεμβρίου ΚΤΗΡΙΟΝ 53 (Λεωφόρος Αθήνας 25-27 Χρυσαλινιώτισσα 1017, Λευκωσία) Γενική είσοδος: €12.00 Πληροφορίες: 97 680073 Διάρκεια: 1 ώρα. Υποστήριξη: Υφυπουργείο Πολιτισμού - Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού

"Αυτή η νύχτα μέλι" - 24,25,26 Νοεμβρίου Δημοτικό θέατρο Λατσιών  και 1,2,3,9,10,11,16,17,18,21,22,23 Δεκεμβρίου Δημοτικό θέατρο Λατσιών 

Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει την ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σε ένα πολυτελές θέρετρο στην Πεγεια της Παφου. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως το ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωής. Θα εχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Η μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα;

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρη την κατάληξη του έργου. Καθοριστικός στην εξέλιξη του έργου θα είναι ο Ρόλος του καμαριέρη (Μιχάλης Σοφοκλέους) υπαλλήλου στο Ξενοδοχείο ο οποίος όντας καταπιεσμένος σύζυγος θα «φορτώσει» τα προβλήματα του δικού του γάμου στο ζευγάρι (Λώρης Λοϊζίδης , Μαρία Μαστρίδου). Η μια ανατροπή θα διαχέεται την άλλη , ενώ στην παρέα θα προστεθεί η καθαρίστρια της σουίτας (Μαρία Παπακώστα) η οποία με τις παρεμβάσεις της θα βάζει φιτιλιές στο ζευγάρι. Τα στοιχεία του έργου συνθέτουν ένα μοναδικό ψηφιδωτό απίστευτου γέλιου , έρωτα, ρομαντισμού και αυθεντικής αγάπης. Μεσα απο το σενάριο ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει μουσικά σε νοσταλγικές εποχές. Τότε που ήταν όλα πιο αθώα , πιο άμεσα και πιο απλά. Το κειμένο και η σκηνοθεσία του έργου φέρουν την σφραγίδα του Λώρη Λοϊζίδη. Πρόκειται για μια σύγχρονη, επίκαιρη και ξεκαρδιστική κωμωδία με στοιχεία που αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού.

Πρωταγωνιστούν: Λώρης Λοϊζίδης,Μιχάλης Σοφοκλέους, Μαρία Μαστριδου, Μαρία Παπακώστα, Στέλλα Φιλιππίδου, Ειρήνη Σαλάτα και Κωνσταντίνος Τσίτσιος.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί στις 24/11/2023 στο Δημοτικό θέατρο Λατσιών. Η βάση του του έργου θα είναι στην Λευκωσία μέχρι τις 07/01/2024, σε ένα μοτίβο τακτικών παραστάσεων.

Στην συνέχεια το έργο θα περιοδεύσει σε όλες τις πόλεις.

Αναλυτικά :

Λευκωσία 

24,25,26 Νοεμβρίου Δημοτικό θέατρο Λατσιών 

1,2,3,9,10,11,16,17,18,21,22,23 Δεκεμβρίου Δημοτικό θέατρο Λατσιών 

4,5,6,7 Ιανουαρίου Δημοτικό θέατρο Λατσιών 

Λεμεσός: Παττίχειο  Δημοτικό θέατρο 11,12,13,14, και 15 Ιανουαρίου 2024

Λάρνακα: Δημοτικό θέατρο 18,19,20,21 Ιανουαρίου 2024

Πάφος: Μαρκίδειο Δημοτικό θέατρο 25,26,27,28 Ιανουαρίου 2024

Παραλίμνι: Xenion High School 2,3,4 Φεβρουαρίου 2024

Εισητήρια ΕΔΩ 

«Η Αρπαγή του Άη Βασίλη» έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας  - 25 Νοεμβρίου

Λίγο πριν την παραμονή των Χριστουγέννων και ενώ όλα είναι σχεδόν έτοιμα, κάτω από τη γη οι καλικάντζαροι πλησιάζουν πολύ να κόψουν εντελώς τον κορμό του δέντρου που κρατάει τη γη.

Όμως εντελώς ξαφνικά βρίσκουν κάτι που δεν περίμεναν το οποίο θα αλλάξει όλα τους τα σχέδια..Ένας μαγικός καθρέφτης τους ζητά να αρπάξουν τον Άη Βασίλη για να τους δώσει το μαγικό φίλτρο της ομορφιάς..Στο σπίτι του Άη Βασίλη επικρατεί ένας μικρός πανικός διότι ο Άη Βασίλης αισθάνεται λίγο άρρωστος και ο Ρούντολφ και η Αη Βασιλένα φοβούνται πως δεν θα καταφέρει να πάρει τα δώρα στα παιδιά φέτος. Μια σειρά από διάφορα γεγονότα ξετυλίγεται όταν το δέντρο της ζωής ζωντανεύει και δίνει ισχυρά μηνύματα για την εσωτερική ομορφιά της ψυχής μας που αντανακλά στην εξωτερική μας εμφάνιση!!!   Για να δούμε τελικά τι θα γίνει τη φετινή χρονιά!!!!

Για κρατήσεις: 99740393/77770873

Είμαστε έτοιμοι να χαρίσουμε σε εσάς και στα παιδάκια σας μαγικές στιγμές με φοβερά μηνύματα για την διαφορετικότητα και την αποδοχή μέσα από μια χιουμοριστική χριστουγεννιάτικη

Ιστορία . 

Τιμή εισιτηρίου: €10

Στις 25 Νοεμβρίου 

Ο Τριγωνοψαρούλης ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Κύπρο - 25 Νοεμβρίου  Δημοτικό Θέατρο Στρόβολου και 26 Νοεμβρίου Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

O πιο αγαπημένος λογοτεχνικός ήρωας κλείνει τα 25 και επιστρέφει με μία φαντασμαγορική θεατρική παράσταση με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μαγικές χορογραφίες, εναέρια ακροβατικά, bubble show και πολλές ακόμη εκπλήξεις που θα σας συναρπάσουν!

Θα καταφέρει ο αγαπημένος μας Τριγωνοψαρούλης παρέα με την κυρία Σουπιά, τον Αστερία και τη Γλώσσα, να νικήσει τον Αχινό και τον Μεγάλο Καρχαρία! Ελάτε μαζί τους σε έναν μαγικό θαλάσσιο κόσμο με σπάνια πλάσματα!

Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη είναι μια ιστορία για τη φιλία, την αγάπη και τη διαφορετικότητα, από την πένα του δημιουργού του, Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

Μια θεατρική παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη.

Παραστάσεις 

Λευκωσία:

Σάββατο 25/11, στις 11:30π.μ. και στις 3:00μ.μ. Δημοτικό Θέατρο Στρόβολου

Λεμεσός:

Κυριακή 26/11, στις 11:30π.μ. και στις 3:00μ.μ. Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

ιμή εισιτηρίου: από 13€

Εισιτήρια προπωλούνται: SoldOutTicket

Η Θεατρική ομάδα Enorama παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την θεατρική παράσταση “Μπατλό ο Δράκος” - 26 Νοεμβρίου στο Flea Theatre στη Λευκωσία

 

Ο μικρός δράκος Μπατλό φτάνει σε μια φτωχική πόλη. Οι άνθρωποι παίρνουν μια τρομάρα! Όλοι τρέχουν να κρυφτούν στα σπίτια τους σαν κυνηγημένοι. Μα γιατί τον φοβούνται τόσο; Τον φοβούνται γιατί θεωρούν ότι είναι ένας ξένος, πολύ διαφορετικός από όλους τους κατοίκους, που ήρθε να ταράξει την ησυχία τους. Ο Μπατλό νιώθει πολύ μόνος και ανεπιθύμητος. Τι θα κάνει όμως ο Μπατλό για να τον συμπαθήσουν;

Το τρομερά διαδραστικό θέατρο του “Μπατλό” είναι ένα έργο που μιλάει, μεταξύ άλλων, για τη διαφορετικότητα και την αγάπη. Φράσεις, σκέψεις ή συναισθήματα, που αφορούν στη διαφορετικότητα και ειδικότερα άτομα που αναγκάστηκαν να έρθουν από μακριά, από άλλη γη και άλλα μέρη, με διαφορετικά ήθη, έθιμα και κουλτούρα, βρίσκουμε σε αυτή την θεατρική διασκευή του παραμυθιού της Γιολάντας Τσορώνη- Γεωργιούάδη. 

Στο τέλος της παράστασης ακολουθεί δραστηριότητα θεατρικού παιχνιδιού. Όσοι επιθυμούν θα μπορούν να προμηθευτούν το παραμύθι μετά το τέλος της παράστασης.

Συντελεστές:

Συγγραφέας Παραμυθιού: Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη

Σκηνοθεσία: Αντρέας Μακρής 

Θεατρική Διασκευή: Θεατρική Ομάδα Enorama 

Μουσική: Νέαρχος Ευαγγέλου, Γιάννης Πολίτης, Σταύρος Μιχαλακάκος

Μουσική Διδασκαλία: Νέαρχος Ευαγγέλου, Σταύρος Μιχαλακάκος

Χορογραφίες / Κινησιολογία: Νάταλυ Αμάν

Σκηνικά / Κουστούμια / Ειδικές Κατασκευές – Ιφιγένεια Παπαγεωργίου 

Σχεδιασμός προβολών: Αντώνης Φράγκους

Παίζουν: Αντώνης Παρχαρίδης, Μαρία Μαχλαμούζη

Χορηγός Δράσης: Υφυπουργείου Πολιτισμού

25 Νοεμβρίου στο Let Them Eat Cake στην Πάφο και 26 Νοεμβρίου στο Flea Theatre στη Λευκωσία. Για τις ώρες και τα εισιτήρια δες ΕΔΩ

«Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά» - 25 και 26  Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και 26 Νοεμβρίου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

«Μια γυναίκα, νύχτα, έξω από το κουβούκλιο του φρουρού στον Άγνωστο Στρατιώτη, στην Πλατεία του Συντάγματος…». Μια γνώριμη Ελληνίδα μάνα που με την αυθεντικότητα της μας χαρίζει μοναδικές στιγμές γέλιου και βαθιάς συγκίνησης. Μια μοναδική θεατρική εμπειρία που μας θυμίζει ότι κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες και οι νέοι θα χρειάζονται πάντα κάποιον να τους στηρίξει για να πετάνε ελεύθεροι προς το μέλλον τους, χωρίς να κινδυνέψουν και να χαθούν. Ένας μονόλογος – κλαυσίγελος μιας γυναίκας στο μεταίχμιο μεταξύ σκληρότητας και τρυφερότητας, σοφίας και τρέλας, κωμικότητας και τραγικότητας. Μιλάει στον εύζωνα γιό της που φυλάει σκοπιά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Απέναντι της αυτός, θέλει δε θέλει θα την ακούσει, παλιά όταν του μιλούσε η μάνα του έφευγε, τώρα είναι ανυπεράσπιστος μπροστά της. Ανυπεράσπιστη κι αυτή, μόνο μία ομπρέλα έχει να κρύβεται από κάτω της σαν σε καταφύγιο από την πραγματικότητα. Κι όταν η πραγματικότητα δεν της ταιριάζει η ομπρέλα της τη σώζει πάλι όπως τον ακροβάτη που σχοινοβατεί. Για να συνεχίζει να ισορροπεί ξανά πάνω στο μεταίχμιο της. Στην οδυνηρή κόψη του «Πάλι καλά», ένα σχοινί πάνω στο οποίο μετεωριζόμαστε όλοι μας και κάθε μέρα. Σε αυτόν το ρόλο ακροβατεί ερμηνευτικά η Μαριάννα Τουμασάτου. Πηγαίνει κι έρχεται στις δύο άκρες του σχοινιού πότε σαν μητέρα, πότε σαν κορίτσι. Γιατί μόνο αν πλησιάσουμε στην απόλυτη και ανιδιοτελή αγάπη, θα μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στη ζωή και σε όσα αυτή μας επιφυλάσσει.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Βασίλης Κατσικονούρης

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σταύρου

Μουσική: Στέφανος Αδάμης

Σκηνογραφία : Ντέιβιντ Νεγρίν

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Γραφιστική επιμέλεια: Indigo Creative

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Μακιγιάζ: Ιωάννης Μιχαλέλης

Προβολή-Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία, 6946507792

Παραγωγή: Erofili Productions

Ερμηνεύει

η Μαριάννα Τουμασάτου

Παραστάσεις: 25 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου και 26 Νοεμβρίου στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού

Εισιτήρια θα βρεις ΕΔΩ

 

"Ανεμοδαρμένα ύψη": Το κλασικό αριστούργημα της αγγλικής λογοτεχνίας στη σκηνή του θεάτρου Ανεμώνα - τακτικές παραστάσεις κάθε  Παρασκευή & Σάββατο

Το θέατρο Ανεμώνα εγκαινιάζει τη νέα θεατρική χρονιά με ένα φιλόδοξο ανέβασμα, τη θεατρική μεταφορά του πασίγνωστου βιβλίου της παγκόσμιας λογοτεχνίας "Ανεμοδαρμένα Ύψη".

Ο λογοτεχνικός αυτός ογκόλιθος με τις πυρακτωμένες καταστάσεις και τους εμβληματικούς χαρακτήρες, το μοναδικό μυθιστόρημα που εξέδωσε η Έμιλη Μπροντέ στη σύντομη ζωή της(1818-1848) ήταν το αριστούργημα που κυκλοφόρησε στην εκπνοή της γοτθικής μυθοπλασίας(1847).

Εκφράζοντας πρωτοφανή περιφρόνηση απέναντι σε κάθε έννοια κοινωνικής ευπρέπειας και βικτωριανής ηθικής, τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" προκάλεσαν αμηχανία και δυσφορία την εποχή που κυκλοφόρησαν ενώ σύντομα καθιερώθηκε ως ένα κλασικό αριστούργημα που αποτελεί ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών.

Η θεατρική διασκευή είναι της Ιρένε Μαραντέι και το τολμηρο εγχείρημα μεταφοράς του στη σκηνή υπογράφει σκηνοθετικά ο Αντρέας Τηλεμάχου μέσα από μια μεγάλη παραγωγή του θεάτρου Ανεμώνα.

Υπόθεση:

Τα Ανεμοδαρμένα ύψη είναι η θυελλώδης, παθιασμένη ιστορία ενός παράφορου και καταδικασμένου έρωτα ανάμεσα στην Κάθριν Έρνσο-την ατίθαση κόρη ενός πλούσιου γαιοκτήμονα- και τον Χήθκλιφ-ένα "αδέσποτο" παιδί που περιμάζεψε απ' τους δρόμους και μεγάλωσε σαν παιδί του ο πατέρας της Κάθριν, κύριος Έρνσο. Μετά τον θάνατο του κυρίου Έρνσο, ο γιος του ο Χίντλεϋ- που από την αρχή ζηλεύει και φθονεί το νεοφερμένο αγόρι- έχοντας πια γίνει αυτός το αφεντικό, προπηλακίζει και εξευτελίζει τον Χήθκλιφ που για μόνη του παρηγοριά έχει τη σχέση του με την Κάθρην. 

Όλα αλλάζουν όταν η Κάθρην γνωρίζει ένα πλούσιο, όμορφο και καλλιεργημένο νέο, τον Έντγκαρ Λίντον, και θαμπώνεται από την κοινωνική καταξίωση που της προσφέρει. Ο Χήθκλιφ εγκαταλείπει ντροπιασμένος το σπίτι και η Κάθρην παντρεύεται τον Έντγκαρ. 

Ο Χήθκλιφ όμως θα επιστρέψει τρία χρόνια μετά ως ένας πλούσιος και εκλεπτυσμένος κύριος, κουβαλώντας μαζί του ένα αβυσσαλέο μίσος και μία μοναδική σκέψη: την εκδίκηση..

Η Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου

Σκηνικά-Κοστούμια: Σόσε Εσκιτζιάν-Αντρέας Τηλεμάχου

Φωτιστικός Σχεδιασμός: Βασίλης Πετεινάρης

Videos: Γιάννης Σαββίδης

Εικαστική Διεύθυνση: Αντρέας Τηλεμάχου

Βοηθός Σκηνογράφου: Άννη Βασιλείου

Ζωγραφική Εκτέλεση Σκηνικού: Martin Meason

Μουσική Επιμέλεια: Αντρέας Τηλεμάχου

Ηθοποιοί: Μαρίνος Ξενοφώντος, Ελένη Αναστασίου, Έλενα Χειλέτη, Νικόλας Πέτρου, Σάββας Μενοίκου, Φανή Σωκράτους, Γιώργος Ιωσήφ, Κλαούντιο Ντιμονού.

Φωτογραφίες: Χρήστος Αβρααμίδης

Γραφικά: Θεοδώρα Μεγάλεμου

Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη

Παραστάσεις στην έδρα του θεάτρου: 

Τακτικές Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο 20:30 και Κυριακή 19:00. Εισιτήρια online: SoldOut Tickets

Περιοδεία: 

Λάρνακα: 7 Δεκεμβρίου(Πέμπτη), Δημοτικό θέατρο "Γεώργιος Λυκούργος", 20:30

Λεμεσός: 12 Δεκεμβρίου(Τρίτη), Ριάλτο, 20:30 (εισ. από ΡΙΑΛΤΟ)

Πάφος: 14 Δεκεμβρίου(Πέμπτη), Μαρκίδειο, 20:30 

Εισιτήρια online: SoldOut Tickets

Πληροφορίες: TΗΛ. 70007721

Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα, Θέατρο Σκάλα - Πρεμιέρα Σάββατο 25 Νοεμβρίου 

9

 

ο θέατρο «ΣΚΑΛΑ» θα ολοκληρώσει τις παραγωγές του για το 2023 με το αριστούργημα του νομπελίστα συγγραφέα Ευγένιου Ο’ Νήλ «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» και με το οποίο θα δώσει επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, ώρα 08:30 μ.μ στο Παττίχειο Δημοτικό θέατρο «ΣΚΑΛΑ». Το «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» θεωρείται το αριστούργημα του Ο’ Νήλ και το καλύτερο έργο στην ιστορία του αμερικάνικου θεάτρου.

Σε μια εποχή όπου ο σύγχρονος άνθρωπος έχει να παλέψει με πολλά σκοτάδια, σε μια εποχή όπου ο οικογενειακός και κοινωνικός ιστός δοκιμάζονται και πολλές φορές δυαλύονται, στην εποχή όπου οι εξαρτησιογόνες ουσίες είναι στην καθημερινότητα με όλα τα συνεπακόλουθα, προσδίδουν στο έργο μια επικαιρότητα όσο ποτέ άλλοτε. Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μελέκης. Παίζουν: Κρίστοφερ Γκρέκο, Μόνικα Μελέκη, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Δημήτρης Γιωρκάτζης, Έλενα Παπαμιχαήλ. 

Τακτικές παραστάσεις: Κάθε Σάββατο, 08:30 μ.μ και κάθε Κυριακή, 06:30 μ.μ (Μέχρι 17 Δεκεμβρίου) στο θέατρο «ΣΚΑΛΑ». Στη Λευκωσία: Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30 στο θέατρο WhereHaus 612. Πληροφορίες: 24652800 και 99490102. 

100 χρόνια μαγείας Disney στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023 - 25 και 26 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

100 χρόνια περιπέτειας, 100 χρόνια συναισθημάτων, 100 χρόνια μαγείας Disney! Από την ίδρυση της το 1923, η Walt Disney Company έχει ενσωματώσει τη φαντασία, τη μαγεία και τα μεγάλα συναισθήματα σε μια σχεδόν βιωματική εμπειρία.

Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με τις ταινίες της. Παιδιά και γονείς γέλασαν παρέα, συγκινήθηκαν, έμαθαν να πιστεύουν στον εαυτό τους και να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους. Να ακολουθούν τα όνειρά τους, με οποιοδήποτε κόστος είτε κάτω από τη θάλασσα είτε στα βάθη της ζούγκλας είτε σε ένα παιδικό δωμάτιο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023 παρουσιάζει μια συναυλία που αποτελεί μέρος των επίσημων εορτασμών για τα 100 χρόνια της Disney.  Εκατό χρόνια μαγείας με τραγούδια και μουσικά θέματα από τις πιο αγαπημένες ταινίες της Disney που ζωντανεύουν στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας από μια ορχήστρα 56 μουσικών και σημαντικούς τραγουδιστές του West End.  Η συναυλία αποτελεί μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία με φόντο ταινίες που έμαθαν σε μικρούς και μεγάλους να ονειρεύονται, όπως: “Alladin”, “Lion King”, “Little Mermaid”, “Frozen”, “Beauty and the Beast”, “Mary Poppins” και “Encan-to”.

Τη μουσική παράσταση σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μαλισσόβας και πρωταγωνιστούν οι Ben Forster (The Phantom of the Opera), Louise Dearman (Wicked), Rachel John (Hamilton), Luke Bayer (Everybody's Talking About Ja-mie), Andrian Hansel (Guys and Dolls) και η Νάντια Μπουλέ σε διπλό ρόλο, στην παρουσίαση και στο τραγούδι.

Διεύθυνση Ορχήστρας: Δημοσθένης Φωτιάδης

Ensemble: Πάνος Παταγιάννης - Μαρία Παπαδοπούλου - Δανάη Τσιρώνη - Ραφαήλ Κριτούλης

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου το Σάββατο 25/11, στις 20:00 και την Κυριακή 26/11, στις 11.30 και στις 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Εισιτήρια: bit.ly/NIF23_tickets , στα καταστήματα Stephanis κι από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-13:00).

Εισιτήρια: 

ΖΩΝΗ Α €70 /€65

ΖΩΝΗ Β €55/ €50

ΖΩΝΗ Γ €40/ €35

ΖΩΝΗ Δ €25/ €20

Διάρκεια: 120΄

Για πληροφορίες: 22797979 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00).

Ταυτότητα του Φεστιβάλ

Διοργανωτές: Δήμος Λευκωσίας, Nicosia For Art 

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει η εταιρεία ECOMMBX. Θεσμικός χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού, Κυπριακή Δημοκρατία 

Αργυρός χορηγός: Στέγη Ωνάση, Deloitte Legal 

Χάλκινος χορηγός: Πρεσβεία της Ισπανίας στην Κύπρο 

Χορηγός φιλοξενίας: The Classic Hotel 

Festival espresso bar powered by Nespresso.

Ποδηλατάδα - 25 Νοεμβρίου από το MyMall Λεμεσού

.

Ποδηλατούμε απο το Limassol MyMall μέσω Τραχωνίου, Φασούρι, Κολόσσι, Ερήμης, Καντού και ανεβαίνουμε προς Σωτήρα. Κατευθυνόμαστε προς Ζανακιά και Σούνι. Έπειτα μέσω της λεωφόρου Τροόδους κατευθυνόμαστε προς Κυβίδες, Άγιο Αμβρόσιο και ανηφορίζουμε προς Άγιο Θεράποντα. Θα κάνουμε στάση για καφέ και ξεκούραση Κυβίδες ή Άγιο Θεράποντα. Επιστροφή μέσω του φράγματος του Κούρη.

Σημείο Εκκίνησης:

Start Point:

Χώρος Στάθμευσης My Mall

My Mall Parking Place

Ώρα Εκκίνησης:

07:30

Απόσταση:

65 km

Οδηγός Διαδρομής:

Αναστασίου Φρίξος  (99552151)

Ποδηλ.Χρόνος:

 3:30 h

Τύπος Διαδρομής:

100% Ασφαλτόδρομος

Ανάβαση : 1000m

Βαθμός Δυσκολίας:

(5/6) = Δύσκολη 

Η Μακαρίου θα γεμίσει ξανά πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά - 25 Νοεμβρίου 

Η πλατεία Σπυριδάκι στη Λεωφόρο Μακαρίου περιμένει μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν και αυτό το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 από τις 10:00 μέχρι τις 19:00 με πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Ο Μάγος Dino Magic θα κάνει τα μαγικά του στις 11 το πρωί και στις 12 το μεσημέρι. 

Ο ιππικός όμιλος Λυθροδόντα θα είναι στην πλατεία με τα πόνυ του να κάνει βόλτες τα παιδιά που αγαπούν τα αλογάκια από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

·      Τα πιο ωραία κλασικά αυτοκίνητα της πόλης θα βρίσκονται στη Μακαρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης:

  • Snow party

  • Bubble party

  • Φουσκωτά

  • Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες

  • Small bike rides

  • Φαγητό, ποτό

  • Και άλλες εκπλήξεις

Loader