Ανοίγει επίσημα για το κοινό την Παρασκευή η Μαρίνα Λάρνακας

Ανοίγει επίσημα για το κοινό την Παρασκευή η Μαρίνα Λάρνακας

Μία ιστορική μέρα τόσο για την πόλη του Ζήνωνα όσο και για όλη την Κύπρο

Η Μαρίνα Λάρνακας έπειτα από πολλά χρόνια ανοίγει ξανά τις πόρτες της για το κοινό την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με όσα έχουν προγραμματιστεί, η Μαρίνα θα ανοίξει στις 13:00 αμέσως μετά το τέλος της Παρέλασης στις Φοινικούδες που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Πανηγυρικού Εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η Μαρίνα Λάρνακας έχει προγραμματίσει ένα διήμερο εορτασμών με μουσική και τραγούδια για το κοινό. Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου από τις 13:00 μ.μ. μέχρι τις 18:00 μ.μ. θα εμφανιστούν με τη μουσική παράσταση «Λαϊκό Ξεφάντωμα» οι Φίλιππος Κτενάς, Βασιλική Χατζηαδάμου, και Έλενα Ανδρέου και το μουσικό σχήμα «Άσμα» με μαέστρο το Σάββα Χρυσάνθου. 

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις συνεχίζονται από τις 12:00 μέχρι τις 18:00 θα εμφανιστούν με το «Μουσικό Ταξίδι» τους οι Γιώργος Γρηγορίου (Κινέζος), Άριστος Χριστοδούλου, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Μύρος Ευαγγελίδης, Παναγιώτης Τσαππής και Λούκας Κερκύρας. Στις εκδηλώσεις συμμετέχει ο DJ Pietro. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και για τις δύο μέρες. 

Σε αυτές τις δύο μέρες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει από κοντά και να δει πως έχει αλλάξει η Μαρίνα Λάρνακας.

9

 

Οι χώροι εστίασης 

Νέοι χώροι εστίασης θα πάρουν θέση στη Μαρίνα Λάρνακας. Ένα, νέο εστιατόριο με ψάρια και θαλασσινά αναμένεται να γίνει το νέο hot spot της Λάρνακας ανοίγει στην Μαρίνα και ονομάζεται Αγκίστρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μαθαίνουμε ότι πρόκειται για ένα προσεγμένο χώρο που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις φρέσκες πρώτες ύλες με δημιουργικά πιάτα με έμφαση στα ψάρια και τα θαλασσινά.

Παράλληλα, η Μαρίνα Λάρνακας θα αποκτήσει μία νέα all day γουστόζικη καφετέρια που θα στεγάζεται σε ένα κοντέινερ και θα σερβίρει καφέδες. Το νέο καφεστιατόριο/καντίνα θα λέγεται Κράκεν, ένα όνομα που μας παραπέμπει στον κακό ήρωα από τους «Πειρατές της Καραϊβικής» με την μορφή οχταποδιού. Κράκεν όμως  είναι ένα μυθικό κεφαλόποδο πλάσμα/τέρας της θάλασσας και ανήκει στους Σκανδιναβικούς θρύλους.

Η Μαρίνα Λάρνακας θα διαθέτει μοντέρνο παιδότοπο, υπαίθριο σινεμά για προβολές αλλά και χώρο στάθμευσης 150 θέσεων και Yaght club.

Παράλληλα, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργεί αγορά που θα φέρει το όνομα Marina Market. Η Marina Market θα φιλοξενεί μόνιμα 9 σπιτάκια με ντόπιες επιχειρήσεις που θα διαθέτουν προϊόντα, είδη φαγητού και ποτού ενώ σε ειδικές περιπτώσεις όπως Χριστούγεννα, Φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις θα φιλοξενεί και άλλες δραστηριότητες. Η Μαρίνα Λάρνακας θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει στους χώρους της μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα.

Η Μαρίνα Λάρνακας αναμένεται πως το επόμενο καλοκαίρι θα καταστεί hot spot για μικρούς και μεγάλους αφού θα υπάρχουν στον χώρο και water sports ώστε σε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν στον ίδιο χώρο φαγητό, τα παιδιά να μπορούν να παίζουν στον παιχνιδότο και στα water sports και τα σαββατοκύριακα να γίνονται προβολές ταινιών στο θερινό σινεμά που θα λειτουργήσει εκεί με το κοινό να σταθμεύει το αυτοκίνητό του στον νέο και άνετο πάρκινγκ που θα λειτουργήσει σύντομα.

Loader