Έκθεση- αφιέρωμα στον Σωτήρη Σόρογκα στη Λευκωσία

Έκθεση- αφιέρωμα στον Σωτήρη Σόρογκα στη Λευκωσία

Ένα εικαστικό αφιέρωμα στον διακεκριμένο Έλληνα ζωγράφο Σωτήρη Σόρογκα παρουσιάζει η Alpha C.K. Art Gallery από την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα από διάφερες φάσεις της καλλιτεχνικής πορείας του ζωγράφου, ενταγμένα στις θεματικές με τις οποίες καταπιάστηκε. Πέτρες, μαύρα ανοίγματα, αρχαία ανάγλυφα, πορτρέτα, παλιά ξύλα, κατάλοιπα παλιών μηχανημάτων, συντρίμμια μεταλλικών αμαξωμάτων, και σκουριές τα οποία, αποτελούν κάποια από τα γνωστότερα θέματά του.

Με κώδικες ζωγραφικής της δικής του ιδιομορφίας και ενότητες της δικής του εννοιολογικής συνοχής, ο Σωτήρης Σόρογκας (Αθήνα, 1936), χωρίς να εγκλείεται σε ιδεοληπτικούς καλλιτεχνικούς δογματισμούς, αυτό που προέταξε στο αισθητικό του διάβημα είναι να διατηρήσει ζωντανή την επικείμενη απώλεια. Να δώσει χρόνο στη μνήμη ώστε να διατηρηθεί η οριστική θνησιμότητα των πραγμάτων.

Info

Λευκωσία, Alpha C.K. Art Gallery (22751325). Εγκαίνια: Τετάρτη 14 Ιουνίου, 7μ.μ. Διάρκεια: Μέχρι 30 Ιουνίου (Τρίτη – Παρασκευή 10π.μ.- 1μ.μ., 4μ.μ.- 6.30μ.μ. Σάββατο 10πμμ.- 1μ.μ.)

7

Loader