Μάθαμε όλες τις αλλαγές και το χωριό που θα φιλοξενήσει το 17ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας

Μάθαμε όλες τις αλλαγές και το χωριό που θα φιλοξενήσει το 17ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας

Ένα από τα μεγαλύτερα παραδοσιακά φεστιβάλ της Κύπρου φέτος αναβαθμίζεται και ετοιμάζει πολλά τα οποία μάθαμε

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυπληθή φεστιβάλ της Κύπρου το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, ημέρα της κυπριακής ανεξαρτησίας και επίσημη αργία του κράτους. Το φεστιβάλ διοργανώνεται εδώ και 16 χρόνια από τον ιδιαίτερα δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας που επιτελεί ένα σπουδαίο έργο.

Η έδρα του Συλλόγου είναι η Ορεινή Λάρνακα και κάθε χρόνο ένα από τα πανέμορφα χωριά της περιοχής αυτής του τόπου μας αναλαμβάνει να το φιλοξενήσει. Έπειτα λοιπόν από δύο χρόνια αναβολής ένεκα της πανδημίας το αγαπημένο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας επιστρέφει για την 17η διοργάνωσή του αυτή τη φορά σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της περιοχής. 

Το χωριό που θα φιλοξενήσει φέτος το φεστιβάλ δεν είναι άλλο από τον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας, οπου βρίσκονται η έδρα και οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου. Ένα χωριό ιδιαίτερα γνωστό για τις ταβέρνες του, τη φυσική του ομορφιά, την ξύλινη παραλαθαλάσσια καρδιά του και τους φιλόξενους ανθρώπους τους. 

Τι αλλάζει στο Φεστιβάλ 

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου φέτος αναβαθμίζεται σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες. Το Φεστιβάλ φέτος δεν θα είναι μονήμερο αλλά θα διαρκέσει δύο ολόκληρες χορταστικές ημέρες, την 1η και 2 Οκτωβρίου 2022 στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας.

Την 1η Οκτωβρίου το Φεστιβάλ θα είναι όπως όλοι το γνωρίζουμε, με περίπτερα ντόπιων προϊόντων, χορό και μουσική αλλά θα έχει διαγωνισμούς μαγειρικής και επιδείξεις με εναλλακτικές συνταγές με τα μακαρόνια του σκλινιτζιού. Ένα προϊόν το οποίο με την τεράστια συμβολή του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας κατάφερε φέτος να κατοχυρωθεί ως ΠΓΕ προϊόν στην Κομισιόν. 

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας οι διοργανωτές μαθαίνουμε ότι ετοιμάζουν πολλές και... νόστιμες εκπλήξεις που σίγουρα θα τις αγαπήσουμε!

Ανυπομονούμε λοιπόν για το 17ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας στον πανέμορφο Άγιο θεόδωρο Λάρνακας που φέτος θα είναι διήμερο με πολλές εκπλήξεις. 

 

Loader