ΟΔΗΓΟΣ: Όλα όσα θα κάνουμε τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο

ΟΔΗΓΟΣ: Όλα όσα θα κάνουμε τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο

Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου φέρνει όμορφες εκδηλώσεις, φεστιβάλ και συναυλίες εντός και εκτός πόλης

Ο Σεπτέμβριος φέτος έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας ξεχειλίζει από εκδηλώσεις, φεστιβάλ στην πόλη και το χωριό, συναυλίες, θέατρο και χορό από μεγάλα διεθνή σχήματα και αξιόλογες παραστάσεις από την Κύπρο.

1

Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2022

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τα Κύπρια αποτελεί το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς με κρατική υπόσταση και στήριξη που παρουσιάζει κάθε χρόνο υψηλού επιπέδου παραγωγές από την Κύπρο και το εξωτερικό από το μεγαλύτερο φάσμα των παραστατικών τεχνών. Το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει στο πρόγραμμά τους 12 διαφoρετικές παραγωγές από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό από τις τέχνες του χορού, της μουσικής και του θεάτρου. 

Οι παραγωγές και το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ ΕΔΩ

 

6

 

Φεστιβάλ στο χωριό 

Ο Σεπτέμβριος είναι ένα μήνας πλούσιος σε παραδοσιακά, υπαίθρια φεστιβάλ στα χωριά της Κύπρου. Η εποχή του τρύγου φέρνει τα νέα σταφύλια, την προετοιμασία για την παρασκευή κρασιού και τη δημιουργία αγαπημένων προϊόντων με βάση το σταφύλι όπως ο παλουζές. Φέτος, δύο κοινότητες ανακοίνωσαν τις γιορτές τους για την Παρασκευή παλουζέ ενώ σε άλλα χωριά θα δούμε διάφορα άλλα φεστιβάλ που τιμούν τα τοπικά τους προϊόντα. 

Μάθε εδώ όλες τις λεπτομέρεις για τα παραδοσιακά φεστιβάλ του Σεπτέμβρη 

 

9

Πάμε συναυλία 

Ο Σεπτέμβριος είναι ένα μήνας που προσφέρεται ακόμη για υπαίθρες συναυλίες σε ανοικτούς χώρους σε όλη την Κύπρο. Η θερμοκρασία πέφτει, ιδιαίτερα τα βράδια και ευνοεί για ατμοσφαιρικές βραδιές με αγαπημένους μας καλλιτέχνες να ερμηνεύουν τα αγαπημένα μας τραγούδια. 

Μάθε εδώ για τις καλύτερες συναυλίες του μήνα 

1

Θέατρο από την Ελλάδα 

Αν αγαπάς το θέατρο θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις πολύ καλές θεατρικές παραστάσεις με αγαπημένους πρωταγωνιστές από την Ελλάδα. Δύο από αυτές θα τις βρεις και στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια. 

Οι παραστάσεις από την Ελλάδα στην Κύπρο ΕΔΩ 

1

Street Food Festival Cyprus στην Λεμεσό 

H Λεμεσός ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο Street Food Festival του νησιού το οποίο για ένα τριήμερο θα μας προσφέρει μία ανεπανάληπτη εμπειρία με γεύσεις και πιάτα από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το δεύτερο μέρος του Street Food Festival Cyprus που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στην αγαπημένη μας Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Ποταμό Γερμασόγειας. Το Street Food Festival Λεμεσού θα διαθέτει για το κοινό μία μεγάλη ποικιλία από φαγητό του δρόμου με πάνω από 30 διαφορετικά περίπτερα που θα ψήνουν μπροστά σου εκείνη την ώρα ζουμερά μπέργκερ, σουβλάκι, hot dogs, κρέπες, βάφλες και και πολλές άλλες γαστρονομικές δημιουργίες τόσο από την τοπική όσο και από την ξένη κουζίνα. Θα περάσεις όμορφα με αγαπημένα μουσικά σχήματα, διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, μαθήματα μαγειρικής από τον σεφ Σταυρή Γεωργίου και δωρεάν παιδότοπος για τα μικρά παιδιά. 9, 10, 11 Σεπτέμβρη, Ποταμός Γερμασόγειας, Λεμεσός. Είσοδος 5 ευρώ. Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών.  

 

6

Flying Away Art and Music Festival

Μετά από σχεδόν 3 χρόνια υποχρεωτικής απουσίας, η ομάδα του Flying Away Art and Music Festival επιστρέφει, με το αγαπημένο μας φεστιβάλ αλλά και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Το φεστιβάλ πάντοτε έχει ως γνώμονα την προβολή της τέχνης και των Κυπρίων καλλιτεχνών, έτσι και φέτος δίνει και πάλι την ευκαιρία σε 150 και πλέον καλλιτέχνες να αναδείξουν τις δημιουργίες τους στα ειδικά διαμορφωμένα μαγαζάκια στο τριήμερο 9- 11 Σεπτεμβρίου. Η γκάμα των έργων των καλλιτεχνών-δημιουργών είναι αρκετά ευρεία και στα μαγαζάκια μπορείτε να βρείτε έργα ζωγραφικής, illustrations, ταξιδιάρικες φωτογραφίες και κάρτες, κατασκευές που θα κάνουν τη διαφορά , έργα γραφιστικής, χειροποίητες δημιουργίες με ποικίλα υλικά, ιδιαίτερα κοσμήματα με τεχνικές που δε συναντάτε συχνά. Το κοινό θα μπορεί να παραγγείλει ή να αγοράσει απευθείας τα έργα-δημιουργίες που επιθυμεί, υποστηρίζοντας έμπρακτα τους καλλιτέχνες και δημιουργούς του τόπου μας. Φεστιβάλ χωρίς μουσική δε γίνεται βέβαια. Φέτος το Flying Away Festival παραχωρεί τη σκηνή σε δημοφιλείς Dj’s και σε σπουδαία ονόματα που θα ανέβουν στο stage για live. Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου - Δέσποινα Βανδή, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου – Μπλε, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου – Locomondo, Γήπεδο Ορφέα Λευκωσία.

 

6

MoonWalk στον Πρωταρά

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, εξαιτίας της πανδημίας, το καθιερωμένο MoonWalk του Πρωταρά επιστρέφει φέτος τον Σεπτέμβριο για να μας προσφέρει μία μοναδική εμπερία με μουσικές κάτω από το φως του φεγγαριού. Το MoonWalk αποτελεί μία πρωτότυπη ιδέα του Δήμου Παραλιμνίου που πραγματοποείται κάθε χρόνο με την πρώτη πανσέληνο του Σεπτέμβρη. Πρόκειται για μία διαδρομή όπου ο επισκέπτης την ακολουθεί και σε όλη την διάρκειά της έχει την ευκαιρία να ακούσεις μουσικές και τραγούδια από διάφορες μπάντες και τραγουδιστές που βρίσκονται ως σταθμοί στην πορεία της διαδρομής.  Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας το MoonWalk επιστρέφει φέτος το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στον Πρωταρά για να μας χαρίσει έναν μαγευτικό μουσικό περίπατο πλάι από τη θάλασσα που θα αρχίσει στις 20:00 και θα ολοκληρωθεί στις 23:00. Στη φετινή διαδρομή του Moonwalk θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε και το νέο μέρος του  του πεζόδρομου του Πρωταρά στο εξωκλήσι Αγίου Νικολάου - τοπωνύμιο Πόλα Κώστα. Η φετινή διοργάνωση θα μας εκπλήξει αφού έχει προσκαλέσει πάνω από 100 μουσικούς, σε 26 διαφορετικές μουσικές σκηνές που θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής ώστε να μας συντροφεύσουν κατά τη διάρκεια που θα περπατήσουμε πλάι από την θάλασσα του Πρωταρά με οδηγό μας το φως του φεγγαριού. Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, Πρωταρά 20:00-23:00.

Πάμε στο SeptemberFest

Το SeptemberFest έρχεται στη Λευκωσία και θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Έχουν ανακοινωθεί όλοι οι καλλιτέχνες που θα παρευρεθούν σε αυτό το φεστιβάλ μουσικής και ποτού. Το SeptemberFest υπόσχεται να χαρίσει την απόλυτη εμπειρία διασκέδασης και να ανεβάσει τη διάθεση στα ύψη με το πρόγραμμα αλλά και τους τραγουδιστές που επέλεξε να φέρει. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και φέτος στον ίδιο χώρο όπως κάθε χρόνο, δηλαδή στο καταπράσινο Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά. Συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες με μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, ροκ και ποπ βραδιές και πολλά άλλα καλύπτοντας όλες τις ηλικίες και ενδιαφέροντα. Έρχονται επτά μοναδικές βραδιές. Το πρόγραμμα των ημερών:

1 Σεπτεμβρίου Νίκος Μακρόπουλος

2 Σεπτεμβρίου Στέλιος Ρόκκος

3 Σεπτεμβρίου Πασχάλης και Κώστας Τουρνάς

4 Σεπτεμβρίου Μίλτος Πασχαλίδης

5 Σεπτεμβρίου «Μέλισσες»

6 Σεπτεμβρίου Διονύσης Σχοινάς

7 Σεπτεμβρίου Γιάννης Πλούταρχος

H προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε εδώ

 

 

 

 

Loader