Τα 10 πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης για να ταξιδέψεις την άνοιξη

Τα 10 πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης για να ταξιδέψεις την άνοιξη

Η άνοιξη πλησιάζει και είναι η καλύτερη στιγμή για να απολαύσεις την ανθισμένη φύση

Η θερμοκρασία είναι ιδανικότερη για ένα αναζωογονητικό ταξίδι στην ανοιξιάτικη Ευρώπη και για μια βόλτα σε πανέμορφα τοπία και ανθισμένους δρόμους.

1. Άμστερνταμ, Ολλανδία

Πολλοί λένε ότι η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ και είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί. Το Keukenhof, γνωστό ως «Κήπος της Ευρώπης», είναι ο μεγαλύτερος ανθισμένος κήπος στον κόσμο. Μπείτε σε ένα πολύχρωμο όνειρο και περπατήστε ανάμεσα στα 80 στρέμματα διατηρημένου γρασιδιού και 7 εκατομμύρια λουλούδια. Η άνοιξη είναι η καλύτερη στιγμή για επίσκεψη όταν τα λουλούδια είναι σε πλήρη άνθιση.

2. Ποζιτάνο, Ιταλία

Το Ποζιτάνο στην ακτή Αμάλφι είναι ένας πανέμορφος προορισμός για όλο τον χρόνο χάρη στο ζεστό μεσογειακό του κλίμα. Όμως όταν μπαίνει η άνοιξη το τοπίο γίνεται ακόμα πιο όμορφο. Τα πολύχρωμα σπίτια γίνονται ακόμα πιο όμορφα όταν μπαίνει η άνοιξη και τα γραφικά σοκάκια γεμίζουν από το άρωμα και το χρώμα των λουλουδιών. Ο μεσογειακός ήλιος λάμπει πάνω από τα τιρκουάζ νερά και ο ανοιξιάτικος καιρός είναι ο ιδανικός αν δεν αντέχετε τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

3. Δουβλίνο, Ιρλανδία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lovin Dublin (@lovindublin)

Το Δουβλίνο , η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, είναι ακόμα πιο ζωντανό τις ηλιόλουστες μέρες της άνοιξης με πολλά μουσικά φεστιβάλ μαγειρικής, περιπάτους και ανακαλύψεις. Εάν έχετε την ευκαιρία να πάτε στο Δουβλίνο στις αρχές Ιουνίου, προτείνουμε το μεγαλύτερο φεστιβάλ κήπου της Ιρλανδίας «Bloom in the Park» στο Phoenix Park το οποίο είναι ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της πόλης στην Ευρώπη .

4. Ανεσί, Γαλλία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lovin Dublin (@lovindublin)

Εύκολα μια από τις πιο φωτογενείς πόλεις της Γαλλίας, το Annecy έχει πολλά χαλαρωτικά και ρομαντικά σημεία για εξερεύνηση, ενώ τα μικρά κανάλια του δίνουν έναν βενετσιάνικο αέρα. Το Annecy είναι επίσης διάσημο για τα χρωματιστά σπίτια του που ευθυγραμμίζουν τις πλωτές οδούς. Με την ονομασία «Βενετία των Άλπεων», οι ελικοειδείς πλακόστρωτοι δρόμοι της παλιάς πόλης, είναι γεμάτοι με παστέλ σπίτια και πολύχρωμα λουλούδια που θα σας κάνουν να ερωτευτείτε με αυτήν τη μικρή γαλλική πόλη. Η λίμνη Annecy προσφέρει στους πιο περιπετειώδεις επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά θαλάσσια σπορ.

5. Βαρκελώνη, Ισπανία

Μετά από έναν πιο ήσυχο χειμώνα, η άνοιξη στη Βαρκελώνη κάνει την πόλη να ζωντανεύει. Ενώ είναι πιο πολυσύχναστη από την αρχή του έτους, η πόλη εξακολουθεί να μην είναι τόσο γεμάτη όσο το καλοκαίρι, καθιστώντας την ιδανική στιγμή για να επισκεφθείτε. Από τον Μάρτιο, οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν υψηλότερα και το μπουφάν σας θα είναι πιθανότατα απαραίτητο μόνο για το βράδυ. Οι φωτεινοί γαλάζιοι ουρανοί και οι θάλασσες της Βαρκελώνης θα σας κάνουν να νιώσετε σαν να έρχεται το καλοκαίρι.

6 . Λουμπλιάνα, Σλοβενία

Η όμορφη και αρχιτεκτονικά σημαντική πρωτεύουσα της Σλοβενίας συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της Ευρώπης σε έναν χώρο. Ψηφίστηκε ως «Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα» το 2016 και για να την εξερευνήσετε είναι καλύτερο να περιηγηθείτε στη Λουμπλιάνα με ποδήλατο. Διάσημο για τα πολλά καταστήματα παγωτού, αυτό είναι ένα από τα πιο ειδυλλιακά μέρη για να παρακολουθήσετε την άνθηση της άνοιξης και η ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τα υπόλοιπα φυσικά θαύματα της Σλοβενίας, όπως τα σπήλαια Skocjan, τη κοιλάδα του ποταμού Soča και τη λίμνη Bled.

7. Νησί Krk, Κροατία

Η Κροατία με τα 1185 νησιά της είναι μία από τις ομορφότερες χώρες της Ευρώπης. Το νησί Krk είναι το αγαπημένο των ταξιδιωτών. Έχει μήκος 38 χιλιόμετρα και πλάτος 20 χιλιόμετρα και είναι ένας πραγματικός παράδεισο  που πρέπει να επισκεφτείτε την άνοιξη για αξέχαστες διακοπές στην Κροατία. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία τοπίων στο νησί Krk. Μπορείτε να κολυμπήσετε στα γαλάζια νερά των λιμνοθαλασσών, να περπατήσετε στα όμορφα δάση, να εκπλαγείτε από τα τοπία, να ανεβείτε βουνά, να παρακολουθήσετε σπάνια είδη πουλιών και φυτών, να γνωρίσετε φιλικούς ανθρώπους και απολαύστε πολύ καλό φαγητό. Το Krk απέχει μόλις 30 λεπτά από την όμορφη πόλη της Ριέκα .

8 . Κοπεγχάγη, Δανία

Με τον ερχομό της άνοιξης στην Κοπεγχάγη έρχονται περισσότερα πάρτι στο δρόμο, ποτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, φανταστικές υπαίθριες αγορές και πολλά άλλα. Όταν ο ήλιος αρχίζει να φωτίζει την πόλη κατά την άνοιξη, η Κοπεγχάγη παίρνει μια νέα χαρούμενη ενέργεια που ανεβάζει τη διάθεση όλων των ντόπιων και των επισκεπτών. Μην αφήνετε όμως το πανωφόρι σας στο ξενοδοχείο, καθώς ο αέρας είναι ακόμα αρκετά κρύος, αλλά αυτό δεν έχει σημασία όταν ο ήλιος ακτινοβολεί!

9. Λονδίνο, Αγγλία

Το να πηγαίνεις στην άνοιξη μετά από έναν μελαγχολικό και σκοτεινό χειμώνα είναι η καλύτερη στιγμή για να είσαι στο Λονδίνο. Είναι η ιδανική στιγμή για να επισκεφθείτε την πόλη, όταν μπορείτε να νοικιάσετε ένα ποδήλατο Μπόρις και να κάνετε βόλτα στα πάρκα χωρίς το τσουχτερό κρύο ή την υπερβολική καλοκαιρινή ζέστη στην πλάτη σας. Κάντε μια βόλτα στους Kew Gardens, τους πιο εντυπωσιακούς βοτανικούς κήπους σε ολόκληρη την Ευρώπη, όταν το μεγαλύτερο μέρος της χλωρίδας και της πανίδας είναι στα καλύτερά του και είναι ιδανικό για ένα πικνίκ στο γρασίδι. Δεν υπάρχει τίποτα σαν το Notting Hill του δυτικού Λονδίνου την άνοιξη, όταν τα ροζ ανθισμένα δέντρα πέφτουν πάνω από τις πολύχρωμα σπίτια και τους γραφικούς δρόμους.

 

10.  Stavanger, Νορβηγία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @stavangercity

Το Stavanger είναι ένας όμορφος προορισμός που βρίσκεται στη Νορβηγία. Είναι διάσημο στους λάτρεις της πεζοπορίας και στους λάτρεις των ομορφότερων τοπίων στην Ευρώπη . Αν και δεν χιονίζει ποτέ στο Stavanger, είναι τόσο ευχάριστο την άνοιξη με τα δέντρα που ανθίζουν και τα όμορφα σπίτια του να φωτίζονται από τον ήλιο. Αν είστε περιπετειώδεις, φορέστε τα παπούτσια πεζοπορίας σας και ξεκινήστε για να ανακαλύψετε το Kjerag που κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα μέρη πεζοπορίας στην Ευρώπη.

Loader