Υποδεχόμαστε τον Οκτώβριο με 12 όμορφες εκδηλώσεις

Υποδεχόμαστε τον Οκτώβριο με 12 όμορφες εκδηλώσεις

Επιλογές για κάθε γούστο

Ο Οκτώβριος έχει μπει και μαζί του φέρνει μοναδικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλους μας. Ετοιμάσου να ζήσεις αξέχαστες στιγμές και να δημιουργήσεις τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Βρες πιο κάτω όλα νόσα έρχονται τις επόμενες μέρες.

Το 36ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου σηκώνει αυλαία - 2 Οκτωβρίου με την παράσταση «Οι ράγες πίσω μου» του Χάρη Ρώμα από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Άδωνις» Ιδαλίου

Το 36ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου σηκώνει αυλαία στις 2 Οκτωβρίου 2023 με την παράσταση «Οι ράγες πίσω μου» του Χάρη Ρώμα από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Άδωνις» Ιδαλίου και θα συνεχίσει με παραστάσεις σε πόλεις και χωριά της Κύπρου μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου 2023.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο αφού 41 ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες δηλώνουν έτοιμες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο πλαίσια του Φεστιβάλ και να χαρίσουν στο κοινό μοναδικές παραστάσεις.

Μπορείτε να δείτε το Συνοπτικό Πρόγραμμα Παραστάσεων εδώ.

Την Τετάρτη πάμε στην προβολή της ταινίας «Το στοίχημα» - στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών

 

Τριάμισι χρόνια μετά την πρώτη καραντίνα προβάλλουμε στο Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Μαρίας Λεωνίδα ''Το Στοίχημα''. 

Η ταινία:

Πώς έζησαν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς εκεί το 2021 την καραντίνα ;

Μερικοί αφοσιωμένοι εκπαιδευτικοί σε ένα μικρό γυμνάσιο στην ελληνική επαρχία προσπαθούν να το κρατήσουν ζωντανό, με το σωσίβιο της ψηφιακής εκπαίδευσης. Θα τα καταφέρουν; Η κάμερα ακολουθεί καθημερινά τους μαθητές και τους καθηγητές στο σχολείο και το σπίτι και καταγράφει με χιούμορ και ρεαλισμό πώς η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση διαμόρφωσε τις σχέσεις τους, εντός και εκτός οθόνης. Τα στοιχήματα εκείνη την περίοδο ήταν πολλά, με βασικό το πώς και αν θα επιβιώσει το σχολείο μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση.

Η ταινία πάντα με αισιοδοξία μας δείχνει πώς τελικά μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμα και μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Συζήτηση:

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτρια μέσω διαδικτύου.

Η Μαρία Λεωνίδα θα συζητήσει για το πώς ανταποκρίθηκε η εκπαιδευτική κοινότητα στην πρόκληση αυτή, τι έμεινε από αυτή την εμπειρία για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς

Είσοδος ελεύθερη

Η προβολή είναι στα πλαίσια του προγράμματος "Κινηματογραφικές Τετάρτες 2023" του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών, το οποίο στηρίζει το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Τετάρτη στις 20:00

Fork Food Market - 6 Οκτωβρίου στον Δημοτικό Κήπο της Λευκωσίας

;

Με οκτώ επιλογές σε φαγητό και το μπαρ πανέτοιμο να σας σερβίρει τα ποτά της επιλογής σας, θα σας περιμένουμε και πάλι με ενθουσιασμό στον Δημοτικό Κήπο της Λευκωσίας.

Επειδή μπαίνουμε σιγά σιγά στο χειμερινό ωράριο, το φαγητό θα σερβίρεται από τις 6μμ μέχρι τις 10.30μμ ενώ το μπαρ και η μουσική, την οποία θα αναλάβει η DJ Vanesha, θα μένουν μέχρι πιο αργά.

Μην ξεχάσετε να φέρετε τα δικά σας ποτήρια, μιας και στην αγορά μας αποφεύγουμε τα πλαστικά μιας χρήσης, αλλιώς ελάτε να διευρύνετε τη συλλογή σας με το μπλε μας ποτήρι. Υπενθυμίζουμε ότι τα ποτήρια διατίθενται στο bar μας στην τιμή των 2 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 99557777/96395261, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.forkfoodmarket.com, ή γραφτείτε για να λαμβάνετε ενημερωτικό δελτίο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.forkfoodmarket.com/subscribe.

62η Γιορτή του Κρασιού - έναρξη 7 Οκτωβρίου στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού

Ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει για πάνω από μισό αιώνα την φημισμένη πλέον Γιορτή του Κρασιού η οποία έχει γράψει την δική της ιστορία. Εκεί, πλήθος κόσμου κάθε χρόνο επισκέπτεται την Γιορτή του Κρασιού για να μάθει τα νέα του κρασιού, να δει τους εκθέτες, να δοκιμάσει άφθονο κρασί και να παρακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα καθόλη τη διάρκεια της γιορτής.

Φέτος η 62η Γιορτή του Κρασιού πραγματοποιηθεί στις 7 -15 Οκτωβρίου 2023 στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού που μας περιμένει να ανακαλύψουμε όλα όσα έρχονται. Βρες πιο κάτω το πρόγραμμα και τους καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε.

«Το πάρτυ της ζωής μου» με την Ελένη Ράντου στην Κύπρο - Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας στις  4-7 Οκτωβρίου 

9

 

Μια συναρπαστική ιστορία μνήμης και «αμνησίας» , ένα γλυκόπικρο «Πάρτυ ζωής» το οποίο τάραξε τα νερά της θεατρικής Αθήνας, την περασμένη σεζόν αφού καθημερινά το θέατρο ήταν κατάμεστο με ένα ενθουσιώδες κοινό που αποθέωνε την Ελένη Ράντου σ αυτό το ρεσιτάλ ερμηνείας. Αντλώντας έμπνευση από το «Every Brilliant Thing» των Duncan Macmillan και Jonny Donahoe - η Ελένη Ράντου ξετυλίγει με χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια πενήντα χρόνια «τραυμάτων» της ηρωίδας της, με φόντο τα τραύματα της σύγχρονης Ελλάδας, αναζητώντας 5.000 λόγους που τη ζωή αξίζει να τη ζήσεις. Μια απελπισμένη κραυγή ελπίδας στην μετά-covid εποχή μας, μια τρυφερή εξομολόγηση, σε μια άκρως αληθινή ιστορία σε μια παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και κριτικούς που την χαρακτήρισαν ως την «παράσταση της χρονιάς». Η Ελένη Ράντου στο ρόλο της ζωής της γίνεται το επίκεντρο μιας βαθιά συναισθηματικής και επιδραστικής σκηνικής εμπειρίας, που συνυπογράφεται από μια ομάδα εξαιρετικών συντελεστών. Την Ελένη Ράντου συνοδεύουν ζωντανά επί σκηνής , μελωδικά και όχι μόνο οι String Demons, Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη. Στη σκηνοθεσία ο ταλαντούχος Ανέστης Αζάς που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές για την άρτια και δουλεμένη παράσταση που έστησε, γεμάτη με έξυπνα ευρήματα.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας:

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 20.30 – ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 20.30 ,

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 20.30

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 20.30

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 19.00

Παττίχειο θέατρο Λεμεσού:

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 20.30

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 20.30

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 20.30

Εισιτήρια ΕΔΩ

"Το παιχνίδι τη σφαγής" -  5, 6, 7, 8 Οκτωβρίου 2023  στο Θέατρο Δέντρο

Μια επιδημία απειλεί να αφανίσει μια πόλη. Οι κάτοικοί της είναι αντιμέτωποι με το θάνατο. Ένας από τους διασημότερους συγγραφείς του θεάτρου του παραλόγου, ο πάντα επίκαιρος Ιονέσκο, δραματοποιεί τα μεγάλα ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης: Άνθρωποι που πεθαίνουν ή ζουν κατά τύχη, που δεν ξέρουν να ζουν, που δεν ξέρουν γιατί πεθαίνουν! Ξεκάθαρα ο συγγραφέας προσεγγίζει μια συμπαντική απορία, τον συμβολικό και τον πραγματικό θάνατο, αυτόν που ενώ κάνουμε τα πάντα για να πραγματοποιείται, εκ των υστέρων αναρωτιόμαστε (και όχι όλοι) για τα αίτια.

Την ευθύνη για τα σκηνικά και τα κοστούμια του έργου είχε η Ηλέκτρα Κυθραιώτου, η σκηνοθέτις Μυρτώ Κουγιάλη επιμελήθηκε και τη μουσική, τον σχεδιασμό φωτισμού ο Χρίστος Γωγάκης και η κατασκευή των σκηνικών ήταν των Κωνσταντίνου και Ιάκωβου Ιακώβου. Η οπτική επικοινωνία είναι της Ρεβέκκας Χειλά.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά) Άννα Κωνσταντίνου, Γαβριέλλα Χατζηστυλλή, Κωνσταντίνος Ιακώβου, Μαρία Κιβιδιώτου, Νίκη Χειλά και Χριστόδουλος Γεωργίου.

Η παράσταση συμμετέχει στο 36ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Παραστάσεις: 5, 6, 7, 8 Οκτωβρίου 2023, ώρα 8:00μμ, στο Θέατρο Δέντρο (Ενότητος 44, Παλουριώτισσα, Λευκωσία). Είσοδος: €10. Πληροφορίες/κρατήσεις: 99910030 Γαβριέλλα και 99300620 Άννα.

Χορηγός Επικοινωνίας: Connekt Communication Agency.

"Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του" - Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή από 6 Οκτωβρίου

Η Νέα Σκηνή του ΘΟΚ παρουσιάζει από τις 6 Οκτωβρίου 2023 το πρώτο θεατρικό έργο του καταξιωμένου δημιουργού Γιώργου Καπουτζίδη Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου.

Οι τακτικές παραστάσεις θα πραγματοποιούνται στη Λευκωσία  κάθε Παρασκευή (20:30), Σάββατο (18:00 & 20:30) και Κυριακή (18:00). Παραστάσεις θα δοθούν και στην Πάφο (6/12), στη Λάρνακα (20/12) και στη Λεμεσό (30/12). 

Για το έργο

Σε ένα διαμέρισμα κάπου στην Αθήνα, μια παρέα τριαντάρηδων ξεδιπλώνει το κουβάρι των μεταξύ τους σχέσεων. Μία απιστία και η επικείμενη διάλυση ενός γάμου –αλλά και η αναβολή ενός άλλου– γίνονται η αφορμή για να εκδηλωθούν για πρώτη φορά συναισθήματα και να βγουν στην επιφάνεια προβλήματα, φόβοι και αγωνίες. Η κατάσταση εκτροχιάζεται. Επιθυμίες ανομολόγητες αποκαλύπτονται και αλήθειες έρχονται στο φως.

Το Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του είναι μια κωμωδία που σκιαγραφεί αριστοτεχνικά το σύγχρονο παρόν μας μέσα από αυθεντικές, καθημερινές στιγμές, με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους που πασχίζουν να βρουν τα πατήματά τους σε έναν κόσμο ρευστό, γεμάτο διαψεύσεις και ματαιώσεις. Ένα έργο που μιλάει για την αγάπη που πλημμυρίζει μόλις σπάσουν οι οθόνες των κινητών. Προικισμένο με άφθονο χιούμορ αλλά και ευθύτητα, τόλμη και ρεαλισμό, το έργο θίγει ζητήματα όπως η δέσμευση, η σεξουαλικότητα, η μοναξιά, η πίστη και η ελευθερία της επιλογής.

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος υπηρετεί τον αφοπλιστικά άμεσο λόγο του συγγραφέα, αναδεικνύοντας τη διεισδυτική κοινωνική του ματιά. Μαζί του συμπράττει μια δυναμική ομάδα ηθοποιών, που φωτίζουν όλες τις διαστάσεις των απολαυστικών χαρακτήρων.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παρασκευόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Λύδια Μανδρίδου

Μουσική: Μάνος Μυλωνάκης

Επιμέλεια κίνησης: Παναγιώτης Τοφή

Βοηθός σκηνοθέτης: Χριστόδουλος Ανδρέου

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ανδρέας Βούλγαρης, Έλενα Ευσταθίου, 

Παναγιώτης Λάρκου, Άννα Μάγκου, Μαρίνα Μανδρή, Πολυξένη Σάββα,

Νίκος Σαμουρίδης, Άγγελος Χατζημιχαήλ

Συστήνεται για θεατές άνω των 15 ετών. 

Παραστάσεις 

●Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή

Από 6 Οκτωβρίου 2023 και κάθε

Παρασκευή στις 20:30

Σάββατο στις 18:00 και στις 20:30 

Κυριακή στις 18:00

●Πάφος

Μαρκίδειο Θέατρο

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:30 

●Λάρνακα

Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:30 

●Λεμεσός

Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:30 

Μετά το τέλος της παράστασης, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές και τους ηθοποιούς.

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

●Λευκωσία

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 (ελληνικά)

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 (αγγλικά & τουρκικά) 

●Λεμεσός

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023 (αγγλικά & τουρκικά)

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Σάββατο 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμές Εισιτηρίων

€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Φωτογραφία: Δημήτρης Λούτσιος

Ο Μορμόλης -  Λευκωσία ARTos HOUSE στις 7 Οκτωβρίου

΄΄

Ο Μορμόλης είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών, που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες και ανατρεπτικό “ξύλινο κουτί”. Τον Μορμόλη δεν μπορείς να τον συλλάβεις, να τον τιμωρήσεις, να τον καταστρέψεις, είναι άτρωτος … γιατί είναι η φαντασία των παιδιών... και μπορεί να γίνεται ό,τι θέλουν τα παιδιά: παπούτσι, καπέλο, ποτήρι ή μπουρί της σόμπας. Αν κόψεις έναν Μορμόλη στα δυο έχεις δυο Μορμόληδες κι αν τον έκοβες στα τρία, τρεις!

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Η Μάντα και ο Ρίκης φιλοξενούνται το καλοκαίρι στην εξοχή, στο σπίτι των θείων τους, του Αγησίλαου και της Πολυξένης Χαζοπέτρου. Μια μέρα τα παιδιά βρήκαν ένα παλιό ξύλινο κουτί. Το βάφτισαν Μορμόλη και έγινε ο φανταστικός τους φίλος που τολμούσε να λέει στους μεγάλους όσα τα παιδιά σκέφτονταν αλλά δε μπορούσαν μόνα τους να πουν.

Οι μεγάλοι δεν καταλάβαιναν και θύμωναν. Η Μάντα και ο Ρίκης, κάθε φορά που οι μεγάλοι ρωτούσαν τι ήταν ο Μορμόλης, τους απαντούσαν: «Ο Μορμόλης είναι ο Μορμόλης». Οι μεγάλοι δυσφορούσαν κι ήθελαν να καταστρέψουν το Μορμόλη, με πρώτον και καλύτερο τον κύριο Μπουρίνια, τον γείτονα των Χαζοπέτρου, που έτσι κι αλλιώς δεν χώνευε τα παιδιά και τη φασαρία τους.

Το ξύλινο κουτί αναστάτωσε ολόκληρο των κόσμο των ενηλίκων. Ο αστυνόμος δοκίμασε να το συλλάβει, μέχρι και η δήμαρχος κι ο υπουργός ανακατεύτηκαν στην υπόθεση.

Τα κατάφεραν τελικά ή ο Μορμόλης είναι ανίκητος;

Συντελεστές:

Διασκευή Κειμένου- Σκηνοθεσία : Λουκία Αντωνίου

Παίζουν- εμψυχωτές κούκλας: Άντρεα Αγαθοκλέους, Γρηγόρης Πετρή, Λουκία Αντωνίου

Σύνθεση μουσικής- διασκευή στίχων: Δημήτρης Σπύρου

Κίνηση: ομάδα ΚΟΥΚΛΟ ιστορίες

Κούκλες: Θέατρο Μαριονέτας «Ανταμαπανταχού»

Σκηνικά/ Κουστούμια: Λουκία Αντωνίου

Μάσκες: Μάρθα Φωκά

Παραστάσεις:

Λευκωσία

Σάββατο 07 Οκτωβρίου ώρα 4:00

ARTos HOUSE

Πάφος

Κυριακή 08 Οκτωβρίου ώρα 11:00

Μαρκίδειο Θέατρο

Λάρνακα

Κυριακή 22 Οκτωβρίου ώρα 11:00

Δημοτικό θέατρο Πεύκιος Γεωργιάδης

Λεμεσός

Κυριακή 05 Νοεμβρίου ώρα 11:00

Κυριακή 12 Νοεμβρίου ώρα 11:00

Παλιό Ξυδάδικο

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: €12 προπώληση Προπώληση εισιτηρίων www.tickethour.com.cy

 

Πληροφορίες στο 99554078

«Ο Γάτος με τις μπότες» -  7,  Οκτωβρίου στο Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου

Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα!

Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή. 

Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας!

Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.

Παραστάσεις:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

7, 8, 14, 15, 21, 22, 28, 29 Οκτωβρίου και 4, 5 Νοεμβρίου

Σάββατο στις 15:30 και Κυριακή στις 11:00

στο Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Δάλι 2540)

ΠΑΦΟΣ 

12 Νοεμβρίου στις 11:00

στο Α’ Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Tickethour

Για πληροφορίες: 94409100

Σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού

Διασκευή/Μουσική επιμέλεια: Μάριος Στυλιανού

Χειροποίητες κούκλες: Βασιλική Ανδρέου

Σκηνογραφία: Λάκης Γενεθλής

Φωτισμός: Κούλλης Σιαμπτάνης 

Παίζουν: Σάββας Μενοίκου, Βασιλική Ανδρέου, Μάριος Στυλιανού, Πωλίνα Ματθαίου

Υποστηρίζουν: xcars, μεζέ ταβέρνα, Round table 5 Nicosia

Η ομάδα Γιασεμίν παρουσιάζει την παιδική παράσταση "Η Πασχαλίτσα που ήθελε να πετάξει" - 7,8  Οκτωβρίου Εντός των τεχνών

Το έργο “Η Πασχαλίτσα που ήθελε να πετάξει” είναι μια ενδιαφέρουσα και συγκινητική ιστορία για την αυτοαποδοχή, την αγάπη και την αυταξία. Αποτελεί μια ιστορία που θα ενθαρρύνει τα παιδιά και θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν ότι είναι σημαντικοί και μοναδικοί, ακριβώς όπως είναι!

Η μικρή Πασχαλίτσα ονειρεύεται να έχει μεγάλα και όμορφα φτερά, ώστε να την πάνε ψηλά, πέρα από τα σύννεφα. Τα δικά της, μικρά και γεμάτα βούλες, πετάνε μόνο από το ένα λουλούδι στο άλλο. Έτσι αποφασίζει να αναζητήσει ένα άλλο ζευγάρι φτερά και ζητά από πουλιά και έντομα να της δανείσουν τα δικά τους φτερά για να μπορέσει να ταξιδέψει και εκείνη  στον ουρανό.

Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης, η Πασχαλίτσα μαθαίνει πολλά πράγματα για τον εαυτό της και για τους άλλους. Μαθαίνει ότι είναι σημαντικό να αγαπάμε τον εαυτό μας, ακόμα κι αν θεωρούμε ότι έχουμε ατέλειες. Μαθαίνει επίσης ότι όλοι έχουμε τα δικά μας μοναδικά ταλέντα και ικανότητες και ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους.

Τελικά, η Πασχαλίτσα βρίσκει την ευτυχία και την ικανοποίηση που αναζητούσε, όχι στα μεγάλα και φανταχτερά φτερά που ονειρευόταν, αλλά στα δικά της μικρά και γεμάτα βούλες φτερά. Μαθαίνει ότι είναι σημαντικό να εκτιμάμε τον εαυτό μας και τα εξαιρετικά χαρίσματα που διαθέτουμε, γιατί μόνο μ' αυτά μπορούμε να πετάξουμε ψηλά!

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 2-8 χρονών. 

Διάρκεια: 50’

Κείμενο, στίχοι: Ειρήνη Σαλάτα 

Σκηνοθεσία: Θέμις Ππόλου 

Μουσική: Στέλιος Γερασίμου 

Παίζουν: Θέμις Ππόλου, Ειρήνη Σαλάτα 

Γενική είσοδος: 8 ευρώ

Πληροφορίες: 99-435403

Εισιτήρια: www.yasemincollective.com/tickets

«Μια μέλισσα τον Αύγουστο» - Θέατρο ένα κάθε Παρασκευή, Σάββατο και κάθε Κυριακή

Υπόθεση: Ο Χάρης βρίσκεται σε μια απομονωμένη παραλία με τις τρεις γυναίκες της ζωής του. Τη σύζυγό του, Βασούλα, τη Γερμανίδα ετεροθαλή αδελφή του, Χίντελγκαρντ, και την ερωμένη του Μαρία που παριστάνει την κωφάλαλη φίλη της αδερφής του.

 Όλα κυλούν ομαλά, μέχρι τη στιγμή που μια μέλισσα τσιμπάει τον αλλεργικό Χάρη, εκείνος πρήζεται και γίνεται αγνώριστος. Το τσίμπημα μιας μέλισσας θα γίνει η αφορμή για τον ήρωα να έρθει αντιμέτωπος με κρυμμένα μυστικά αλλά και με τον άλλο του εαυτό – το alterego του. Το σοκ δεν θα είναι μόνο αλλεργικό, δεν θα παραμορφωθεί μόνο το σώμα του, αλλά θα συνειδητοποιήσει τον καλά κρυμμένο εαυτό του και θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τα κοντινά του πρόσωπα. Οι φόβοι, όπως η απόρριψη, η μοναξιά, ο θάνατος, που αντιμετωπίζει ο Χάρης, είναι ουσιαστικά και του κάθε ενός από εμάς. Η κωμική αυτή κατάσταση περνάει τα μηνύματα και τους προβληματισμούς στον θεατή μέσα από τη διασκέδαση και το άφθονο γέλιο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Πέτρος Χαραλάμπους

Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης

Σκηνικά/ Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής

Χειρισμός φωτισμού/ήχου: Λήδα Καραγιάννη

Φωτογράφηση: Δημήτρης Βαττής

Παίζουν (αλφαβητικά): Άθως Αντωνίου, Ηλίας Ανδρέου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Σωτήρης Μεστάνας, Μαρία Μιχαήλ, Έλενα Ολυμπίου

Παραστάσεις:

• Θέατρο ένα κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:30 και κάθε Κυριακή στις 19:00

Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203

To Nicosia Book Fest επιστρέφει για 8η χρονιά - 7-8 Οκτωβρίου Πάρκο της Ακρόπολης

 

Το Nicosia Book Fest ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί για να ζήσουμε ένα μοναδικό διήμερο. Το Πάρκο της Ακρόπολης θα γεμίσει και φέτος με βιβλία και πολλές, διαφορετικές δραστηριότητες αφού αποτελεί τον χώρο φιλοξενίας του μοναδικού Nicosia Book Fest το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 7 και 8 Οκτωβρίου. 

Οι διοργανωτές μας έδωσεν μία πρώτη γεύση του φετινού προγράμματος ανακοινώνοντας μερικές από τις φετινές δράσεις που αναμένονται να μας απασχολήσουν στο φετινό φεστιβάλ. Έτσι, τον Οκτώβριο οι φίλοι του βιβλίου και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν: 

-Παρουσιάσεις Βιβλίων

-Εκδηλώσεις

-Διαδραστικές Παρουσιάσεις για τα Παιδιά

-Δραστηριότητες για Παιδιά

-Αγορά Βιβλίων

-Αφιέρωμα στην Κινεζική Λογοτεχνία

-Κυνήγι Θησαυρού

-Φαγητό

Ζήστε τη χαρά της ανάγνωσης και της εξερεύνησης. Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] ή καλέστε μας στο +357 22 432111.

Loader