Σκέφτεστε τι να κάνετε μέσα στη βδομάδα; Σας περιμένει μια σειρά μοναδικών εκδηλώσεων!

Σκέφτεστε τι να κάνετε μέσα στη βδομάδα; Σας περιμένει μια σειρά μοναδικών εκδηλώσεων!

Δείτε αναλυτικά τις επιλογές σας

Ποιος είπε ότι πρέπει να περιμένουμε το σαββατοκύριακο για να κάνουμε τις αγαπημένες μας δραστηριότητες; Μπορεί να είναι Δευτέρα, αλλά η εβδομάδα μας επιφυλάσσει μια σειρά εκδηλώσεων που θα μετατρέψουν τις άχαρες καθημερινές σε μέρες που θα περιμένουμε με ανυπομονησία να έρθουν.

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2024

 

Προβολή ταινίας “Πεσμένα Φύλλα” από την κινηματογραφική λέσχη Λεμεσού 

φαλλεν λιβς

Μια γυναίκα και ένας άντρας, που ζουν και εργάζονται στα όρια της επιβίωσης, συναντιούνται ξανά και ξανά στους δρόμους του παγωμένου Ελσίνκι. Η κακοτυχία που κυβερνά τις ζωές τους φαίνεται να ορίζει και το μέλλον της σχέσης τους, όπως όμως συμβαίνει συχνά στο γλυκόπικρο σύμπαν του Άκι Καουρισμάκι, η ελπίδα και η τρυφερότητα καταφέρνουν να χωρέσουν ακόμα και στις πιο δύσκολες ζωές. Μια ταινία «που μπορεί να σου ραγίσει την καρδιά και να τη ξαναφτιάξει, χωρίς καν να το πάρεις χαμπάρι», τα Πεσμένα Φύλλα κέρδισαν το Βραβείο Επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών και το Βραβείο Fipresci στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

20:15 | Rio Cinemas, Λεμεσός 

 

Προβολή ταινίας “Ράδιο Μετρονόμ” από τον όμιλο φίλων Κινηματογράφου

μετρονομ

Ράδιο Μετρονόμ [Metronom]

Alexandru Belc(2022,102’)

Mara BugarinSerban LazaroviciVlad Ivanov

Διάλογοι: Ρουμανικοί, Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Στο Βουκουρέστι του 1972, η 17χρονη Άνα και η παρέα της κάνουν πάρτι. Ακούνε ροκ μουσική, χορεύουν και αποφασίζουν να στείλουν ένα γράμμα στο «Metronom», το μουσικό πρόγραμμα που μεταδίδεται παράνομα από το Radio Free Europe στη Ρουμανία.

Ο Όμιλος λειτουργεί ως Κινηματογραφική Λέσχη και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του ΔΕΝ επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα κάτω των 18 ετών.

20:30 | Pantheon theatres, Λευκωσία

Ο Solomon Kiwi live στο Καφενείο Πρόζακ 

σολομον

O Δημήτρης Παπαδάκης γνωστός στο χώρο της μουσικής και ως Solomon Kiwi, παρουσιάζει μια σειρά πρωτότυπων συνθέσεων στο πιάνο σε ένα μουσικό ταξίδι που συνδυάζει τόνους μελαγχολίας με πινελιές αισιοδοξίας.

5 ευρώ υπερτίμηση στο πρώτο ποτό.

20:30 | Καφενείο Πρόζακ, Λευκωσία

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2024 

 

“Symphony of Language”

φουντος

Ενότητα UNDER 30

Η Ελένη Χαραλάμπους και ο Χρήστος Φούντος, δύο νεαροί καλλιτέχνες από την Κύπρο που ακολουθούν καριέρες στην Ιταλία και Αγγλία αντίστοιχα, συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας και του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, προσφέροντας μία φρέσκια μουσική πρόταση, προωθώντας τον κόσμο της όπερας και του κλασικού τραγουδιού και στις νεότερες γενιές. Όραμά τους να οδηγήσουν το κοινό σε ένα πολυπολιτισμικό μουσικό ταξίδι μέσα από ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου και φωνής όπου θα ακουστούν κλασικά κομμάτια και οπερατικές μελωδίες από διάφορα μέρη του κόσμου. Η παραγωγή και η καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης ανήκει στη Σάρα Πατσαλίδου. 

20:00 | Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας 

Νυχτερινή ποδηλασία απο το Nautilos Cycling Club 

ναυτιλος

Η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Στροβόλου (Μπροστά από την είσοδο του θεάτρου). 

Συνάντηση στις 18:50 - Εκκίνηση: 19:00

Στοιχεία Διαδρομής:

100% άσφαλτος

Βαθμός δυσκολίας 1,5/6

περίπου

15 χιλιόμετρα

Κράνος: Απαραίτητο 

Συνιστώμενος εξοπλισμός

Μπρος πίσω φωτεινοί σηματοδότες για το ποδήλατο

Διακριτικό γιλέκο -1 ή 2 εσωτερικά για το λάστιχο σας.

Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024

 

Παρουσίαση δίσκου του Οδυσσέα Τουμάζου 

οδ

Το 2022, ο Οδυσσέας Τουμάζου ηγήθηκε ενός μουσικού εγχειρήματος, δημιουργώντας ένα σχήμα μιας προσωπικής δουλειάς των προηγούμενων 10 χρόνων.

Λίγα λόγια από τον δημιουργό 

 Αυτες οι συνθέσεις, που κατασκευάστηκαν με προσοχή κατά τα έτη, αντανακλούν μια βαθιά ένωση επιρροών, αντλώντας από τον πλούτο του πολιτιστικού ιστού της Κύπρου και των γύρω περιοχών της. Αυτό το άλμπουμ, ένας φόρος τιμής στις ρίζες μας, λειτουργεί ως ένα ξεχωριστό συνθετικό σύνολο παράδοσης και προσωπικής εξέλιξης. Οι μελωδίες επιδεικνύουν την αντηχητική επίδραση της παιδικής μου ηλικίας, βυθισμένης στους παραδοσιακούς ήχους που διαμόρφωσαν τη μουσική μου ταυτότητα. Παράλληλα, φέρουν το αποτύπωμα των ποικίλων μουσικών τοπίων που διέσχισα στην αναζήτηση της ανακάλυψης της μοναδικής μου φωνής. Αυτό που ξεχωριζει σε αυτην την δουλεια είναι η ειλικρινής συνεισφορά, ακλόνητη προσπάθεια και συνεργατικό πνεύμα αγαπημένων φίλων και συνεργατών. Η αφοσίωσή τους έδωσε ζωή σε αυτό το άλμπουμ, καθιστώντας το μια μαρτυρία της δύναμης της συλλογικής δημιουργικότητας

Συντελεστές:

Μάριος Μενελάου: Κοντραμπάσο

Βασίλης Φιλίππου: Κρουστά, Φωνή

Οδυσσέας Τουμάζου: Συνθέσεις, Κιθάρα

Γιάννης Αβρααμίδης: Σχεδιασμός άλμπουμ

8 ευρώ υπερτίμηση στο πρώτο ποτό.

20:30 | Καφενείο Πρόζακ, Λευκωσία 

 

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024

 

Προβολή ντοκιμαντέρ “1968, Φωτογραφικές Πράξεις”

68

Γαλλία, 2018, 52' - Σκηνοθεσία: Auberi Edler

Βυθισμένος στη μάχη σώμα με σώμα του κόσμου το 1968, σε έξι φωτογραφικά μητρώα που υπογραμμίζουν τη σημασία του συμβολικού στη συλλογική μας μνήμη και τον τρόπο που διαμορφώνεται από τις πολιτικές επιλογές. Πιστοποιημένοι συνεργάτες αποκρυπτογραφούν εμβληματικές φωτογραφίες αυτής της κομβικής χρονιάς, βάζοντάς τες σε προοπτική με τον σημερινό αντίκτυπο. Αρχειακό υλικό και μια αποτελεσματική παρτιτούρα αναδημιουργούν την εποχή. Μια απαραίτητη ανάκριση της φωτογραφικής πράξης, του αντίκτυπου της εικόνας και της επανάληψης της ιστορίας.

Κατάλληλο για άτομα άνω των 18 ετών

Όλες οι προβολές είναι στα γαλλικά, με αγγλικούς υπότιτλους

Ελεύθερη είσοδος

19:30 - 21:00 

Φωτοδός | Ξάνθης Ξενιέρου 37, 1015 

Nabuma live στην New Division Pub 

ναμπουμα

Το συγκρότημα θα ερμηνεύσει πρωτότυπα τραγούδια από το ντεμπούτο EP που θα κυκλοφορήσει σύντομα και μερικές από τις πιο cool διασκευές τους.

Οι Nabuma είναι ένα πρωτότυπο soul / alternative R&B συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το 2018.

21:30 | New Division Pub 

 

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024

 

“Katabasis”  

κΑΤΑΒΑ

Ενότητα UNDER 30

H πρώτη σκηνοθεσία της Νεφέλης Κεντώνη αποτελεί ένα διαλογισμό στην ανθρώπινη παροδικότητα,. Απεικονίζει έναν κόσμο που ατελείωτα, ασταμάτητα καταρρέει και ατελείωτα, ασταμάτητα αναγείρεται. Εμπνεόμενο από το τοπογραφικό και πολιτικό τοπίο της Κύπρου, μέσα από μια σειρά από αιώνιους θανάτους, το θεατρικό έργο της Κεντώνη, που θα παρουσιαστεί στην αγγλική γλώσσα, εξερευνά την παράδοξη σχέση μεταξύ τρυφερότητας και βίας. Εμβαθύνει στις πολύπλοκες εμπειρίες του να μεγαλώνεις μέσα στην αγκαλιά μιας πληγωμένης πατρίδας, πλοηγώντας στην πολυπλοκότητα και στην ευθραυστότητα αυτής της συνυφασμένης ύπαρξης. Την παράσταση στηρίζει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

20:30 | Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας 

 

Η Eins παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Γεωργίας Χρίστου “Ο λαβυρινθος του πολύ μεγάλου και εκκωφαντικού τίποτα”

ΧΡΙΣΤΟΥ

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης της Γεωργίας Χρίστου στο Eins Gallery, στη Λεμεσό.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση εδώ.

Η έκθεση ξεκινά στις 9 Φεβρουαρίου και διαρκεί μέχρι και 22 Μαρτίου 2024

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

Τετ - Παρ, 4 - 8 μ.μ

Σάββατο 11 π.μ. - 2 μ.μ

ή κατόπιν ραντεβού

Eins Gallery | Θέμιδος 28, Λεμεσός 3036

 

Ο Δημήτρης Δημόπουλος επιστρέφει στη Κύπρο με την νέα του stand-up comedy παράσταση

δημητρης

Ο Δημήτρης Δημόπουλος παρουσιάζει τον νέο σταντ-απ μονόλογό για πρώτη φορά στη Κύπρο, με τα πιο εξομολογητικά του κείμενα ως τώρα και με τίτλο Α4.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Πληροφορίες παραστάσεων:

Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 202420:30

Λεμεσός | Ravens Music Hall​​

Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου 202421:15

Λευκωσία | Θέατρο Δέντρο

 

Θεατρική παράσταση “Καθαροί Πια” της Σάρα Κέιν στο ΘΟΚ 

thok

Σε έναν περίκλειστο χώρο, έξι πρόσωπα υποβάλλονται σε βασανιστήρια υπό το σαδιστικό βλέμμα ενός γιατρού. Σχέσεις εξουσίας και υποταγής που ανοίγουν πληγές και τσακίζουν σώματα και ψυχές. Ένα τραυματικό περιβάλλον όπου η οποιαδήποτε απόπειρα ερωτικής εκδήλωσης είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Κραυγές αγάπης σε απόλυτο αδιέξοδο, που καλύπτονται από φόβους και παραμορφωμένα συναισθήματα.

Πληροφορίες

Η παράσταση περιέχει σκληρή γλώσσα, σκηνές βίας, γυμνό και προσομοίωση ερωτικών πράξεων.

Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε θεατές κάτω των 18 ετών.

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε ανήλικους θεατές ούτε με τη συναίνεση ή τη συνοδεία ενηλίκου.

Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Άντρια Ζένιου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κούτσουμπας, Λοΐζος Παπαγεωργίου

Εισιτήρια: 

€12 κανονικό

Ευριπίδης Δίκαιος | Σκηνοθεσία

20:30 μ.μ. | Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου

 

 

Πηγή Φωτογραφιών 

Loader