Σκέφτεστε τι να κάνετε το σαββατοκύριακο; Έχουμε μια λίστα για σας

Σκέφτεστε τι να κάνετε το σαββατοκύριακο; Έχουμε μια λίστα για σας

Ένα διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις

Αυτό το σαββατοκυρίακο μας περιμένουν θέατρα, αθλητικές δραστηριότητες, μουσική, παζαράκια, που θα γεμίσουν το διήμερό μας με όμορφες στιγμές!

Σαββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024 

 

Οι Trio Rondine για μια εμφάνιση στο καφενείο Προζακ 

ροδ

Rondine πάει να πει χελιδόνι. Κάθε σταθμός των χελιδονιών ένα τραγούδι από μια άλλη παράδοση. Κι όπως το μακρινό ταξίδι τους συνεχίζεται, την παράδοση διαδέχεται η σύγχρονη τραγουδοποιεία και η κινηματογραφική μουσική. Οι φωνές τους συνοδεύονται από ένα μαντολίνο, μια κιθάρα και ένα ακορντεόν. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια από τις χώρες της Μεσογείου (και όχι μόνο) καθώς και γνωστά θέματα από ταινίες-σταθμούς του κινηματογράφου.

Οι Trio Rondine είναι:

Παυλίνα Κωνσταντοπούλου: κιθάρα / φωνή

Αντρέας Παπαπέτρου: ακορντεόν / φωνή

Μαρία Ζαννέτου: μαντολίνο

 

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 20:30.

8 ευρώ υπερτίμηση στο πρώτο ποτό

 

To Planet Unknown Store στο Moondog's για Toy Hunt!

hunt

Tο planet unknown store θα βρίσκεται στο Moondog's για ακόμη ένα Toy Hunt Event. Συλλεκτικές φιγούρες, φλιτζάνια, coasters, keyrings, φωτιστικά, retro games και πολλά άλλα collectibles απο γνωστά pop culture brands όπως:

Star Wars / Harry Potter / Friends / Stranger Things / Marvel / DC / Masters of the Universe / Disney / Anime και πολλά άλλα.

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 | 13:00-18:00

 

H “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη στο WhereHaus 612

apolymenh

Οι θεατρικές ομάδες Point To Contemporary Theater και Anyhow Theatre Ensemble παρουσιάζουν την κωμωδία του Αντώνη Τσιπιανίτη «Απολυμένη» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κολοκοτρώνη.

 

Λίγα λόγια για το έργο 

Η Μαριέτα είναι κοσμικογράφος και εργάζεται σε γνωστό lifestyle περιοδικό. Η στήλη της είναι από τις πιο γνωστές: Η Μαριέτα πάει παντού. Η Μαριέτα έχει πάρα πολλές κοσμικές φίλες. Η Μαριέτα έχει την δυνατότητα να απολαμβάνει μια ζωή γεμάτη λάμψη, χλιδή, πανάκριβα επώνυμα ρούχα, συλλεκτικές τσάντες, πολυτελή ταξίδια και άλλα πολλά. Ξαφνικά όλα τα είναι της Μαριέτας έγιναν ήταν… Γιατί η Μαριέτα απολύθηκε. Και τώρα αρχίζει το έργο. Ένα έργο γεμάτο χιούμορ, σαρκασμό, ειλικρίνεια, πάθη, λάθη, αναστοχασμό και αυτοκριτική.

 

Η Μαριέτα είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί στο σαλόνι της, στο φουαγιέ του θεάτρου WhereHaus 612 στη Λευκωσία. Αν είστε έτοιμοι να ακούσετε όλα όσα έχει να σας πει ελάτε με την παρέα σας, πάρτε το κρασάκι σας-θα σας χρειαστεί-και τα υπόλοιπα αφήστε τα πάνω της.

 

Επικοινωνία και κρατήσεις στον 99-122552, 99-407862

 

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

WhereHaus 612 | 20:30 - 21:30 

 

Θεατρική παράσταση “Καθαροί Πια” της Σάρα Κέιν στο ΘΟΚ 

katharoi pia

Σε έναν περίκλειστο χώρο, έξι πρόσωπα υποβάλλονται σε βασανιστήρια υπό το σαδιστικό βλέμμα ενός γιατρού. Σχέσεις εξουσίας και υποταγής που ανοίγουν πληγές και τσακίζουν σώματα και ψυχές. Ένα τραυματικό περιβάλλον όπου η οποιαδήποτε απόπειρα ερωτικής εκδήλωσης είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Κραυγές αγάπης σε απόλυτο αδιέξοδο, που καλύπτονται από φόβους και παραμορφωμένα συναισθήματα.

Πληροφορίες

Η παράσταση περιέχει σκληρή γλώσσα, σκηνές βίας, γυμνό και προσομοίωση ερωτικών πράξεων.

Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε θεατές κάτω των 18 ετών.

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε ανήλικους θεατές ούτε με τη συναίνεση ή τη συνοδεία ενηλίκου.

Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Άντρια Ζένιου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κούτσουμπας, Λοΐζος Παπαγεωργίου

 

Εισιτήρια: 

€12 κανονικό

Ευριπίδης Δίκαιος | Σκηνοθεσία

Σαββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024, 20:30 μ.μ. | Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου 

 

Ο Mix Fm διοργανώνει ακόμα μια βραδια.. “Πλυντηρίου” στο State Club! 

plintirio

O Μix FM παρουσιάζει το “πλυντήριο” το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου από τις 11 το βράδυ στο State Night Club στην Λευκωσία. 

 

Πληροφορίες και κρατήσεις στο 22 255 111.

Πλυντήριο.. Η επανάσταση της μπουγάδας!

 

Το Club S//ip μας υπόσχεται μια "νύχτα αξέχαστη" με τους Alex Tomb και Rotala

slip

Alex Tomb

Χωρίς να περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο είδος, ο DJ και παραγωγός Alex Tomb αφήνει εύκολα τον ήχο να κινείται μέσα από διάφορα συναισθήματα και δημιουργεί έναν μουσικό διάλογο μεταξύ διαφορετικών στυλ. Τα DJ set του κυμαίνονται από βαθιά και ενδοσκοπικά έως συναρπαστικά και χαρούμενα.

Rotala 

Γνωρίστε τον Λούκα, το πρόσωπο πίσω από το project “Rotala”. Ένα φρέσκο ​​πρόσωπο στη σκηνή με θεμέλιο πάνω από μια δεκαετία που διαμορφώνει το ηλεκτρονικό ηχητικό τοπίο της Κύπρου ως ηχολήπτης και προσφέρει ποιοτικό ήχο για την τοπική underground μουσική σκηνή. Εξοπλισμένος με τεχνική ικανότητα, ο Λούκας πλοηγείται σε βαθιούς, υπνωτικούς, techno ήχους. Είναι μέλος της Honest Electronics από το 2016, διοργανώνοντας μουσικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ σε όλο το νησί.

.Είσοδος 13€ + με 1 ποτό δωρεάν πριν τις 00:30

Club S//ip | Θεοφανους Θεοδότου, 1065 

Σαββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024 - 23:00 

 

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2024

 

Η Salonica View διοργανώνει πεζοπορία στα Στυλλάρκα της Ακανθού 

akanthou

Η ομάδα του Salonica View, διοργανώνει μονοήμερη πεζοπορία στα Στυλλάρκα της Ακανθού, καλώντας μας να γνωρίσουμε ακόμα ένα σημείο αυτού του ιστορικού τόπου συνδυάζοντάς το με πεζοπορία και άσκηση.

 

Λίγα λόγια για την διαδρομή:

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τη Λευκωσία με κατεύθυνση προς το οδόφραγμα της Πύλας. Στη συνέχεια στο χωριό Ακανθού. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την πλατεία του χωριού Ακανθού. Στην διαδρομή έχετε την ευκαιρία να δείτε τους παράξενους βράχους σε διάφορα σχήματα που χάνονται ανάμεσα στο πράσινο που υπάρχει στα γύρω βουνά. Στο τέλος της πεζοπορίας θα έχετε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση στην Αμμόχωστο και στη συνέχεια θα επιστρέψετε πίσω στην Λευκωσία.

04 Φεβρουαρίου 2024 | 07:30 π.μ.

Εισιτήρια εδώ

 

Ο  Ορειβατικός Σύλλογος Λευκωσίας διοργανώνει μια πεζοπορία στο Άσπρο Ακρωτήρι

aspro akrwtiri

Ο Ορειβατικός σύλλογος Λευκωσίας θα ακολουθήσει μια διαδρομή παράλληλα της ακτογραμμής, θα συνεχίσει προς το χωριό Πισσούρι σε μια περιοχή με άγρια ομορφιά, αλλά χαμηλή βλάστηση και θα καταλήξει σε μια κρυφή παραλία.

Θεωρείται μια από τις πιο εντυπωσιακές ακτογραμμές της Κύπρου, αφού το έντονο, σαν της κιμωλίας λευκό χρώμα, η ιδιαίτερη μορφολογία των βράχων και η αντίθεση με το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας, σαγηνεύουν όποιον αντικρίζει το τοπίο αυτό.

Αναχώρηση: στις 9:30 π.μ από αφετηρία

Αφετηρία: Χώρος στάθμευσης ξενοδοχείου Columbia

Εκτιμώμενο Μήκος Διαδρομής: 11 χιλιόμετρα

Βαθμός δυσκολίας: 2+ – Μέτριου βαθμού δυσκολίας

Απαραίτητα: καπέλο, αντιανεμικό σακάκι, νερό (1 ½ λιτρο)

Συστήνονται: Μπαστούνια ορειβασίας και σκληρό παπούτσι, αν είναι δυνατόν μποτάκι λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους.

Συντονιστές: Κωνσταντίνος (τηλ. 99447867) , Ελένη ( 99067069)

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 | 9:30 π.μ. - 13:30 μ.μ 

 

Ένα δημιουργικό εργαστήρι “Craft your life: Create your 2024 Vision Board”  στο πολιτιστικό εργαστήρι των Αγίων Ομολογητών 

vision board

Ο χώρος φιλοξενεί ένα δημιουργικό εργαστήρι δυόμιση ωρών με σκοπό τη δημιουργία ενός προσωπικού πίνακα οραματισμού με τους δικούς σας στόχους για τη νέα χρονιά.

Λίγα λόγια από τη διοργάνωση: 

Αλλά τι ακριβώς είναι Πίνακας Οραματισμού ή αλλιώς Vision Board; Είναι ένα κολάζ φωτογραφιών που απεικονίζει τις επιθυμίες, τις φιλοδοξίες και τα όνειρα μας.

Είναι ένα ισχυρό εργαλείο που αξιοποιεί τη δύναμη της οπτικοποίησης και λειτουργεί ως συνεχής υπενθύμιση για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του coaching θα μάθουμε πως να θέσουμε σωστά τους στόχους μας κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες για να μετατρέψουμε αυτά τα οράματα σε πραγματικότητα.

 Το Εργαστήρι είναι ανοικτό προς όλους, με εμπειρία στο θέμα ή χωρίς!

 Δήλωση Συμμετοχής: https://docs.google.com/.../1qQdCz6Jy62rBY1z6wP.../edit

 Κόστος: 22 ευρώ (συμπεριλαμβάνει τα υλικά για τον πίνακα)

Σημείωση: Προτιμότερο να έχετε μαζί σας laptop ή tablet

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 | 3:00 μ.μ - 6:00 μ.μ. 

 

Παζαράκι στο Savino Rock Bar 

pazaraki

Ένα ιδιαίτερο παζαράκι θα στηθεί στον εξωτερικό χώρο του Savino Rock bar, στη Λάρνακα, με χειροποίητες και καλλιτεχνικές δημιουργίες από μικροπωλητές.

Ξεχωριστά χειροποίητα κοσμήματα, smudge sticks για εξαγνισμό του χώρου και της ενέργειας, Vegan bath bombs, ημιπολύτιμους λίθους και πολλά άλλα, θα βρείτε στο παζαράκι.

Δωρεάν είσοδο για μικρούς και μεγάλους.

4 Φεβρουαρίου 2024 | 16:00-22:00 

Savino Rock Bar

“Τα λαϊκά τραγούδια της Μπουάτ”, στο Μαραμπού 

telis

Αν ψάχνετε κάτι πιο “χαλαρό” αλλά εξίσου διασκεδαστικό,  στην όμορφη στοά του Μαραμπού,  “στου Τέλη” θα υπάρχει ζωντανή μουσική με τον Κόκο και το Γιάγκο, με παλιό λαϊκό, ρεμπέτικο και έντεχνο τραγούδι.

21:20 μ.μ | Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2024

Μαραμπού - Στου Τέλη | Πατριάρχου Γρηγορίου 7, Παλιά Λευκωσία

 

Πηγή φωτογραφιών

Loader