5+1 θέατρα που δεν πρέπει να χάσετε αυτή την περίοδο

5+1 θέατρα που δεν πρέπει να χάσετε αυτή την περίοδο

Για να μην ψάχνετε τις παραστάσεις του καλοκαιριού

Οι φανς του θεάτρου τις περισσότερες φορές δεν έχουν τόσες επιλογές κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ωστόσο εμείς προνοήσαμε να ετοιμάσουμε μια λίστα με τα θέατρα που έρχονται! Λίγο πριν την αρχή της σεζόν, η παράσταση “Βάφτα Μαύρα με χρώμα” είναι μια κωμωδία που καλωσορίζει το καλοκαίρι, ενώ κατα τους επόμενους μήνες οι παραστάσεις ποικίλουν.

“Βάφτα Μαύρα με χρώμα” 

βαφτα μαυρα

«Χαλαρός στο φέρετρό του, στο σαλόνι του, λίγο πριν την κηδεία του, ο Σωτήρης δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε στους χειρότερους του εφιάλτες όλα όσα θα διαδραματιστούν γύρω του και ας είχε κάνει τάματα στη μονή του Οσίου Αββακούμ. Η χήρα του, η πρώην σύζυγός του, τα παιδιά από τους δύο γάμους του και η νεαρή influencer ερωμένη που τον έστειλε -κυριολεκτικά και μεταφορικά- στον Παράδεισο, μαζεύονται για να τον θρηνήσουν αλλά κυρίως για να διεκδικήσουν ότι είχε και δεν είχε ο μακαρίτης. Μια κατίνα γειτόνισσα, ένας περίεργος νεκροθάφτης και ένας -στην κοσμάρα του- αστυνομικός συνθέτουν το υπόλοιπο σκηνικό αυτής της θεότρελης και ανατρεπτικής κωμωδίας.

Με την ανυπέρβλητη κωμική πένα των Ρέππα - Παπαθανασίου, σε διασκευή Δημήτρη Τοκαρή και σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους. Μια παραγωγή της Galinis Productions».

Εισιτήρια και πληροφορίες εδώ

Παραστάσεις: 14/05/2024 - 31/05/2024

 

“To κλουβί με τις τρελές” του Jean Poiret σε απόδοση του Φώτη Γεωργίδη

κλουβι με τις τρελες

O Alpha Κύπρου παρουσιάζει “To κλουβί με τις τρελές” του Jean Poiret σε μια ξεκαρδιστική απόδοση του Φώτη Γεωργίδη!

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Δημητρίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Άννα Γιαγκιώζη, Βασίλης Χαραλάμπους, Ιωάννα Λαμπροπούλου, Φώτης Γεωργίδης, Έλενα Δημητρίου, Σοφοκλής Σοφοκλέους, Κωνσταντίνος Βασιλείου.

Μια παράσταση που θα γεμίσει το φετινό μας καλοκαίρι με γκλίτερ, χρώμα και μουσική από ένα λαμπερό, κωμικό καστ!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Ημερομηνίες παραστάσεων: 29/05/2024 - 27/07/2024

 

“Αινιγματικές Παραλλαγές”  Μπέζος - Δαδακαρίδης 

αινιγματικες παραστάσεις

Η παράσταση που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς και απέσπασε βραβεία ανδρικής ερμηνείας για τους δύο πρωταγωνιστές (θεατρικά βραβεία κοινού Αθηνοράματος 2022), μετά το απόλυτο sold out τη δεύτερη θεατρική σεζόν 2021-2022, με πάνω από 30.000 θεατές, έρχεται για λίγες παραστάσεις στην Κύπρο στο θέατρο τον Μάιο.

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Αμπέλ Ζνόρκο (Γιάννης Μπέζος) είναι ένας συγγραφέας, βραβευμένος με Νόμπελ που ζει μόνος, αποτραβηγμένος στο Ροσβανοϋ, ένα μικρό νησί στη Θάλασσα της Νορβηγίας, αποφεύγοντας τα πάντα και ειδικά τους ανθρώπους. Έχοντας πρόσφατα εκδώσει το 21ο του βιβλίο που έχει γίνει τεράστια επιτυχία, δέχεται να δώσει συνέντευξη σε έναν δημοσιογράφο που τον πολιορκεί καιρό τον Έρικ Λάρσεν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης)

Άραγε πόσο τυχαία επέλεξε ο Αμπέλ Ζνόρκο τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και πόσο τυχαία επέλεξε ο Έρικ Λάρσεν τον συγκεκριμένο συγγραφέα;

Τι συνδέει τους δυο άντρες και ποια μονοπάτια θα αναγκαστούν να περάσουν και να ξεπεράσουν, όσο οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη σε μια ιστορία που η θέση της γάτας και του ποντικιού αλλάζει συνεχώς.

Ένα έργο με χιούμορ, ευαισθησία και ανατροπές μέσα από το δραματουργικό μπρα ντε φερ μεταξύ δύο ανδρών, που ερμηνεύουν καθηλωτικά ο Γιάννης Μπέζος και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης.

Εισιτήρια: ticketmaster.cy

18.05.2024 στις 18:00 & 20:30 , Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού

19.05.2024 στις 18:00 & 20:30 και 20.05.2024 στις 18:00 & 20:30, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

 

Stand up comedy «και το όνομα αυτού» του Αριστοτέλη Ρήγα

ριγας

Ο Αριστοτέλης Ρήγας, stand up comedian και μουσικός, δημιουργός της επιτυχημένης σειράς στο youtube και podcast  «είμαι υπέρ», μετά από δύο σεζόν sold out εμφανίσεις στην Αθήνα, την επαρχία και το εξωτερικό, παρουσιάζει την sold out επιτυχημένη παράσταση stand up comedy και μουσικής κωμωδίας του με τίτλο «και το όνομα αυτού».

Με τη γνωστή του συνταγή, μια δόση stand up comedy και μια δόση μουσική κωμωδία, και με μια εντυπωσιακή «παλέτα» αστείων, περνάει από τα καταιγιστικά λογοπαίγνια, σε μικρές σουρεαλιστικές ιστορίες, στις κοινές μας εμπειρίες από την έλευση της πανδημίας και καταλήγει στις δικές του εμπειρίες ως νέος πατέρας. Όλα αυτά πασπαλισμένα με ξεκαρδιστικά μουσικά mash up, παιδικά τραγούδια «αλλιώς», τον sin boy, iron maiden, radiohead και Τρικαλινό Michael Jackson.

Μια παράσταση που δεν μοιάζει με καμία. Αν εξαιρέσουμε τις προηγούμενες παραστάσεις του Αριστοτέλη Ρήγα.

Εισιτήρια: ticketmaster.cy

15.06.2024 στις 20:00, Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων 

 

Κωμωδία «Για όνομα» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη

για ονομα

Για πρώτη φορά στην Κύπρο η υπερ-επιτυχημένη Γαλλική κωμωδία «Le Prenom», υποψήφια το 2011 για 6 βραβεία Moliere. Η μεταφορά της στον κινηματογράφο το 2012 (ελληνικός τίτλος: Για όλα φταίει το όνομά σου) γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και έφτασε τα 2,5 εκατομμύρια θεατές. Στην Ελλάδα ανέβηκε σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, το 2015 στο θέατρο “Αλίκη” της Αθήνας για δυο σεζόν και στη Θεσσαλονίκη όπου το καταχειροκρότησαν πάνω από 100,000 θεατές.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Βικτόρ (Κρατερός Κατσούλης) περιμένει το πρώτο του παιδί. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ (Ρένια Λουιζίδου) και ο άντρας της Πιερ (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα (Ντόρα Μακρυγιάννη) και τον παιδικό τους φίλο Κλοντ (Λευτέρης Ζαμπετάκης). Κι ενώ περιμένουν την ως συνήθως αργοπορημένη Άννα και κουβεντιάζουν περί ανέμων και υδάτων, κάποια στιγμή η κουβέντα στρέφεται γύρω από το μωρό και ο Βικτόρ τους αποκαλύπτει ότι είναι αγόρι! Όταν τον ρωτούν ποιο όνομα έχει διαλέξει για να δώσει στο παιδί, η απάντησή του θα αναστατώσει την παρέα και θα προκαλέσει μια σειρά από αλυσιδωτές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις που θα φέρουν το απόλυτο χάος αλλά και πολύ γέλιο! Μυστικά που ήταν καλά κρυμμένα για χρόνια αποκαλύπτονται. Ψέματα που «προστάτευαν» σχέσεις και φιλίες έρχονται στο φως. Και επιβεβαιώνεται το μότο του έργου: ένα παιδί φέρνει την ευτυχία. Αλλά το όνομα που θα του δώσεις… μπορεί να φέρει μεγάλους μπελάδες.

Σύμφωνα με το σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη «πρόκειται για ένα έργο που ασχολείται με τις κρυμμένες ιδεολογικές διαφορές που ανακύπτουν ως κεραυνός εν αιθρία μόλις τεθεί το ζήτημα του ονόματος αλλά πάνω από όλα είναι ένα ελαφρύ έργο που εξετάζει με ανάλαφρο τρόπο ένα πολύ σοβαρό ζήτημα: τη βαθιά και πολύχρονη φιλία μεταξύ των ανθρώπων, τις διακυμάνσεις της και την αντοχή της ως κοινωνικού θεσμού παράλληλου ή και ανώτερου από την οικογένεια». Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σημείωσε επίσης ότι είναι πολύ τυχερός γιατί το καστ που επιλέχτηκε για τις παραστάσεις στην Κύπρο είναι ιδανικό και με κάποιους συνδέεται ούτως ή άλλως με φιλικούς δεσμούς χρόνων, παράγοντας ενισχυτικός για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Εισιτήρια: ticketmaster.cy

05-08.06.2024 στις 21:00 & 08.06.2024 στις 18:00, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

10-12.06.2024 στις 21:00, ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

13-14.06.2024 στις 21:00, ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ UCLAN CYPRUS – ΠΥΛΑ

15.06.2024 στις 21:00 & 16.06.2024 στις 18:00 , ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΦΟΥ

 

“Αυτή η νύχτα μέλι” συνεχίζει τις παραστάσεις για το καλοκαιρι!

αυτη η νυχτα μελι

Η ιστορία του έργου:

Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει την ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σε ένα πολυτελές θέρετρο στην Πεγεια της Παφου. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως το ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωής.

Θα εχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Η μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα; Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρη την κατάληξη του έργου.

Καθοριστικός στην εξέλιξη του έργου θα είναι ο Ρόλος του καμαριέρη (Μιχάλης Σοφοκλέους) υπαλλήλου στο Ξενοδοχείο ο οποίος όντας καταπιεσμένος σύζυγος θα «φορτώσει» τα προβλήματα του δικού του γάμου στο ζευγάρι (Λώρης Λοϊζίδης , Μαρία Μαστρίδου). Η μια ανατροπή θα διαχέεται την άλλη , ενώ στην παρέα θα προστεθεί η καθαρίστρια της σουίτας (Μαρία Παπακώστα) η οποία με τις παρεμβάσεις της θα βάζει φιτιλιές στο ζευγάρι.

Τα στοιχεία του έργου συνθέτουν ένα μοναδικό ψηφιδωτό απίστευτου γέλιου , έρωτα, ρομαντισμού και αυθεντικής αγάπης. Μεσα απο το σενάριο ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει μουσικά σε νοσταλγικές εποχές. Τότε που ήταν όλα πιο αθώα , πιο άμεσα και πιο απλά.

Το κείμενο και η σκηνοθεσία του έργου φέρουν την σφραγίδα του Λώρη Λοϊζίδη. Πρόκειται για μια σύγχρονη, επίκαιρη και ξεκαρδιστική κωμωδία με στοιχεία που αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού.

Πρωταγωνιστούν : Λώρης Λοϊζίδης,Μιχάλης Σοφοκλέους, Μαρία Μαστριδου, Μαρία Παπακώστα, Στέλλα Φιλιππίδου, Ειρήνη Σαλάτα και Κωνσταντίνος Τσίτσιος

Παραστάσεις παγκύπρια: 21/6/2024 - 6/7/2024

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

 

“Γαμπροί Για Πούλημα”

γαμπροι για πουλημα

Η Purple Sparrow Productions παρουσιάζει την νέα κωμωδία Γαμπροί Για Πούλημα, των Ρέππα - Παπαθανασίου

Περίληψη:

Τι συμβαίνει όταν η ευκατάστατη Κυπριακή οικογένεια των Κωσταρέλλων αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα λόγω του ξέφρενου της lifestyle και της προσπάθειας της να επιδείξει την δήθεν οικονομική της άνεση; Τι συμβαίνει όταν οι προσπάθειες της να καταχραστεί δημόσιο χρήμα προχωρούν με βήματα χελώνας; Τότε βγαίνει από την οικογενειακή συλλογή ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα που κατέχει παράνομα η οικογένεια, για να το πωληθεί σε μία συλλέκτρια αρχαίων αγαλμάτων εκ Ρωσίας! Έλα όμως που το άγαλμα θέλει να το κλέψει και να το προσωπικό του σπιτιού; Ακούγεται απλό και συνηθισμένο; Δεν είναι, επειδή στην όλη κατάσταση προστίθενται οι εξωσυζυγικές ερωτικές σχέσεις της οικογένειας και του κύκλου της; Και τι συμβαίνει όταν όλοι -νόμιμοι και παράνομοι ερωτικοί σύντροφοι -πηγαίνουν στην έπαυλη των Κωσταρέλλων για να γλεντήσουν το βράδυ τους με την πεποίθηση πως έχουν όλο τον χώρο αποκλειστικά στην διάθεση τους; Ένα τρελό γαϊτανάκι με πρωταγωνιστές την οικογένεια Κωσταρέλλων, τον κηπουρό, τον γιό του, ένα υπάλληλο της κυβέρνησης εραστή της κυρίας Κωσταρέλλου, μια φιλόδοξη τηλεπερσόνα ερωμένη του κυρίου Κωσταρέλλου, την ερωτικά άτυχη πλούσια κοπέλα του γιού Κωσταρέλλου, δύο ζάμπλουτες κυρίες από την Ρωσία που έρχονται μαινόμενες για να πάρουν το άγαλμα και τον γιό της οικογένειας, τον Γανυμήδη και τον Πάνα τον τραγοπόδαρο; Το κέρατο το τράγιο! Αυτό γίνεται! Σε αυτή την κατάσταση ξεπουλιούνται τα πάντα: σώματα, ψυχές, υπολήψεις, παιδιά, γονείς, η πολιτιστική μας κληρονομιά, η τιμή και η αξιοπρέπεια!

Πηγή φωτογραφιών

Loader