«Χορεύοντας στη Λουνάσα»: Επιπλέον και τελευταία παράσταση στις 20 Οκτωβρίου στο Wherehaus 612

«Χορεύοντας στη Λουνάσα»: Επιπλέον και τελευταία παράσταση στις 20 Οκτωβρίου στο Wherehaus 612

'Ενα έργο του Brian Friel σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη

Η πρεμιέρα για το βραβευμένο με τρία θεατρικά βραβεία Tony αριστούργημα του Brian Friel «Χορεύοντας στη Λουνάσα» από τη Θεατρική Ομάδα Persona, δόθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου αποσπώντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη, με οκταμελή θίασο και μια επίλεκτη ομάδα συντελεστών και ηθοποιών.

6 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ιρλανδία, δεκαετία του ‘50. Ένας νεαρός άντρας, ο Μάικλ, επισκέπτεται το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη φανταστική πόλη του Μπάλιμπεγκ στο Ντόνεγκαλ. Εκεί, το μυαλό του ταξιδεύει πίσω, στο καλοκαίρι του 1936, όταν ο ίδιος ήταν μόλις επτά χρονών, και μεγάλωνε περιτριγυρισμένος από την ανύπαντρη μητέρα του και τις τέσσερις γεροντοκόρες θείες του με παντελή απουσία της αρσενικής παρουσίας, ανασύροντας μέσα από τη μνήμη του την αρχή του τέλους της οικογένειας και της θλιβερή διάλυσή της, λίγα χρόνια μετά. Το καλοκαίρι της αναπόλησής του σηματοδοτείται από τρία σημαντικά γεγονότα που αλλάζουν ξαφνικά τη ζωή της οικογένειας: την επιστροφή, στην οικογενειακή εστία, του ιεραπόστολου θείου Τζακ από την Ουγκάντα μετά από απουσία 25 χρόνων, την επίσκεψη του πατέρα του Μάικλ, ο οποίος έρχεται να αποχαιρετήσει τη μητέρα του παιδιού του, λίγο πριν την αναχώρησή του με τις Διεθνείς Ταξιαρχίες για την Ισπανία και την απόκτηση της πρώτης ραδιοφωνικής συσκευής από την οικογένεια, η οποία φέρνει πρωτόγνωρη ζωντάνια στο σπίτι. Ο Μάικλ ανακαλεί μέσα από τις εικόνες του παρελθόντος την ευαίσθητη ισορροπία της προσωρινής, φαινομενικής ηρεμίας στο σπίτι, η οποία διαταράσσεται δυσάρεστα από την επιστροφή του θείου Τζακ και τα απρόσμενα γεγονότα που προκαλούν οι νέες αντιλήψεις που φέρνει μαζί του για τη θρησκεία και τη ζωή, φέρνοντας αναστάτωση και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία, η οποία ήδη ασκεί καταπίεση στο γυναικείο φύλο, κάνοντας ακόμη δυσκολότερη 
την επιβίωσή τους. Ένα τρυφερό έργο μνήμης για την αναζήτηση ταυτότητας και τα χαμένα όνειρα, με έντονα αυτοβιογραφικά στοιχεία, κι ένα αλληγορικό ταξίδι στην πολύπαθη ιστορία της Ιρλανδίας, το οποίο ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση, αφήνοντας μια νοσταλγική, γλυκόπικρη γεύση στον αέρα.

Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιρλανδίας στην Κύπρο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Brian Friel
Μετάφραση:  Άννα Γιαγκιώζη - Λέα Μαλένη
Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη
Σκηνικά-Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική/Ηχοτοπίο: Νεκτάριος Ροδοσθένους
Χορογραφία: Aga Χρυσοστόμου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Λάζογλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Κάλβαρη
Α’ Βοηθός Σκηνογράφου: Ελένη Γεωργίου
Β’ Βοηθός Σκηνογράφου: Ναυσικά Δημητρίου
Ειδικές Κατασκευές Σκηνικών Αντικειμένων: Μαρία Αγησιλάου

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): 
Άννα Γιαγκιώζη
Μικαέλλα Θεοδουλίδου
Χριστιάνα Λάρκου
Αλέξανδρος Μαρτίδης
Μαριλύ Μήλια
Γιάννης Μίνως
Μανώλης Μιχαηλίδης
Παναγιώτα Παπαγεωργίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 8:30 μ.μ. μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, τις Δευτέρες 10 & 17 Οκτωβρίου, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
 
ΧΩΡΟΣ: Wherehaus 612 (Μιχαήλ Κουσουλίδη 5, Παλλουριώτισσα - Λευκωσία)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα υποκαταστήματα ACS Courier

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ.: 70000138

ΕΙΣΟΔΟΣ: €15 / €12 (φοιτητές, μαθητές, στρατιώτες, συνταξιούχους, ανέργους, ατέλειες)

Loader