“Το Μόνο Πράγμα Που Χρειάζεται Να Ξέρετε για τον Derrida”, η νέα παράσταση του Πάρι Ερωτοκρίτου

“Το Μόνο Πράγμα Που Χρειάζεται Να Ξέρετε για τον Derrida”, η νέα παράσταση του Πάρι Ερωτοκρίτου

“Υπάρχει βέβαια εξήγηση για όλα. Εκτός βέβαια για την ανάγκη μας να ζητάμε για όλα μια εξήγηση. Για την οποία δεν υπάρχει εξήγηση”.

Mετά την επιτυχημένη παράσταση “Νίτσα” ο συγγραφέας Γιώργος Τριλλίδης και ο σκηνοθέτης Πάρις Ερωτοκρίτου συνεργάζονται ξανά με το έργο “Το Μόνο Πράγμα Που Χρειάζεται Να Ξέρετε για τον Derrida.” 

Γραμμένο με αφορμή τα εγκλήματα σε βάρος ξένων γυναικών που συγκλόνισαν το νησί πριν μερικά χρόνια - χωρίς να επικεντρώνεται στο άτομο που τα διέπραξε και τις αποτρόπαιες του πράξεις -  αποτελεί μια “ακτινογραφία” της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας της Κύπρου. 

Το νεο αυτό θεατρικό έργο αποτελείται από τέσσερις σκηνές, με σιωπηλό κεντρικό ήρωα τη κόκκινη λίμνη του λατομείου της Σιας (Λευκωσία). Ο συγκεκριμένος χώρος, που αφενός συνδέεται με τα απεχθή εγκλήματα και αφετέρου υπονοεί τους οικονομικούς παράγοντες που ορίζουν διαχρονικά την ταυτότητα της Κύπρου, γίνεται μια μεγάλη θεατρική εγκατάσταση που συμπεριλαμβάνει τους θεατές, δηλαδή τους πολίτες της κοινωνίας υπό εξέταση. 

Με μια μεγάλη ομάδα ηθοποιών αλλά και δημιουργικών συντελεστών, η παραγωγή επιδιώκει να αποτελέσει μια ζωντανή θεατρική εμπειρία που εμπεριέχει στοιχεία sight-specific δρώμενου, immersive theatrical experience και ζωντανής κινηματογράφησης. Επιπλέον, η συμμετοχή Φιλιππινέζων ηθοποιών, στη μητρική τους γλώσσα, δίνει χώρο στη μεγαλύτερη κοινότητα μεταναστών στη χώρα μας, κάνοντας το πρώτο βήμα συμπερίληψης ηθοποιών από περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες σε πολιτιστικά δρώμενα.

Πρεμιέρα: 14 Ιουνίου 2024 - Λίμνη Λατομείου Σιάς

Ημερομηνίες Παραστάσεων: 15, 16, 20, 21, 22, 23, 27, 28, 29, 30 Ιουνίου 2024 

Ώρα έναρξης: 20:00

 

to mono pragma pou prepei na kserte gia ton deridda

Loader