Ξεκινούν θεατρικά εργαστήρια «Οι γλώσσες του θεάτρου» και απευθύνεται σε ενήλικες ερασιτέχνες

Ξεκινούν θεατρικά εργαστήρια «Οι γλώσσες του θεάτρου» και απευθύνεται σε ενήλικες ερασιτέχνες

Ξεκινούν τον Δεκέμβριο

Η Ομάδα Φωταγωγός οργανώνει θεατρικό εργαστήρι που απευθύνεται σε ενήλικες ερασιτέχνες. Το εργαστήρι θα συντονίζει η θεατρολόγος Άντρη Χ. Κωνσταντίνου και συνεργάτης στο όλο πρότζεκτ θα είναι ο εικαστικός καλλιτέχνης Παναγιώτης Μιχαήλ.

Κατά την πρώτη φάση, που θα αναπτυχθεί σε πέντε (5) συναντήσεις κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο, οι συμμετέχουσες/οντες θα εργαστούν, μέσα από την αξιοποίηση τεχνικών του θεάτρου, προς την κατεύθυνση του «well-being», εν προκειμένω με στόχους την ίδια την ευχαρίστηση και τη δημιουργικότητα, την προσωπική εξέλιξη και τη διερεύνηση των ταυτοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της γλωσσικής ταυτότητας. Έμφαση θα δοθεί, μέσα από αντίστοιχες δραστηριότητες, στην καλλιέργεια κλίματος αποδοχής και εμπιστοσύνης, που να ευνοεί την ελεύθερη έκφραση, ως προς τον λόγο και την κίνηση, ακόμα και για όσους/ες δεν νιώθουν άνετα με την έκθεση στα μάτια των άλλων.

Σε αυτό το μέρος του εργαστηρίου, μέχρι δηλαδή το τέλος Ιανουαρίου 2023, οι συναντήσεις θα είναι αυτοτελείς και το εργαστήρι θα είναι κάθε φορά ανοιχτό σε όποια/ον θέλει να συμμετάσχει (με μέγιστο αριθμό τα 15 άτομα).

Κατά τη δεύτερη φάση θα συγκροτηθεί η ομάδα, η οποία θα είναι πλέον κλειστή, και το εργαστήρι, διατηρώντας τους πιο πάνω άξονες, θα δώσει έμφαση στη γλωσσική ποικιλομορφία. Γλώσσα επικοινωνίας θα είναι η κυπριακή ελληνική αλλά η/ο κάθε συμμετέχουσα/ων μπορεί να εκφραστεί θεατρικά με τη γλωσσική ποικιλία (κυπριακή ή κοινή νεοελληνική) με την οποία νιώθει πιο άνετα ενώ θα ενταχθούν στοιχεία και από άλλες γλώσσες που πιθανόν να χρησιμοποιούν μέλη της ομάδας.

Η ομάδα θα εργαστεί τόσο πειραματικά, με αυτοσχεδιασμούς και τεχνικές του επινοημένου (devised) θέατρου, όσο και με σύγχρονα, κυρίως, θεατρικά έργα στην κυπριακή διάλεκτο. Στο τέλος της άνοιξης του 2023, ιδέες, στιγμιότυπα και σκηνές που προέκυψαν από το εργαστήρι θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας έτσι ώστε η ομάδα να οδηγηθεί σε μια συλλογική θεατρική σύνθεση. Το αποτέλεσμα αυτή της δουλειάς θα παρουσιαστεί στο κοινό. Κατά την προετοιμασία της παράστασης, οι συναντήσεις θα γίνουν εβδομαδιαίες, αν οι υποχρεώσεις των μελών της ομάδας το επιτρέπουν. Οι συναντήσεις της πρώτης φάσης θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τρίτη 6.00-8.00 μ.μ. ως εξής: 6/12/2022, 20/12/2022, 3/1/2023, 17/1/2023, 31/1/2023 στο NGO Support Center, Εζεκία Παπαϊωάννου 27, Λευκωσία 1075 (https://ngo-sc.org/contact-us/).

Για την πρώτη συνάντηση γνωριμίας στις 6 Δεκεμβρίου, η είσοδος θα είναι ελεύθερη, μετά από δήλωση συμμετοχής. Το πρότζεκτ θα επιχορηγηθεί εν μέρει από την Ομάδα Φωταγωγός και το κόστος για κάθε συμμετέχοντα/ουσα θα είναι 15€ ανά συνάντηση και 10€ για άτομα με χαμηλό εισόδημα και φοιτητές/τριες. Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλώ, συμπληρώστε εδώ: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfRclqcfSS7B1.../viewform

Loader