Δύο δημοφιλή παραδοσιακά φεστιβάλ της Κύπρου επιστρέφουν

Δύο δημοφιλή παραδοσιακά φεστιβάλ της Κύπρου επιστρέφουν

Μόλις ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους

Δύο από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή παραδοσιακά φεστιβάλ της Κύπρου που μετρούν χρόνια δράσεων επιστρέφουν φέτος και μόλις ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες των εκδηλώσεών τους.

Αγαπάμε ιδιαίτερα τα παραδοσιακά φεστιβάλ της Κύπρου που τιμούν την παράδοση και τα προϊόντα του τόπου μας. Κάθε χρόνο τα φεστιβάλ αυτά προσελκύουν χιλιάδες κόσμου που έρχεται σε επαφή με κυπριακά παραδοσιακά αλλά και γεωργικά προϊόντα του νησιού μας. 

Αυτές τις μέρες δύο από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μας, το Φεστιβάλ Καρπουζιού στο Φρέναρος και το Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου στον Αγρό ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν μέσα στη χρονιά ξεκινώντας έτσι τις προετοιμασίες τους. 

7

Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου 2023, Αγρός 13-14 & 20-12 Μαΐου

Ένα πολύ ιδιαίτερο και αρωματικό προϊόν τιμά το κεφαλοχώρι της Πιτσιλιάς, ο Αγρός κάθε χρόνο και μας εντυπωσιάζει με την διοργάνωσή του που διαρκεί για δύο σαββατοκύριακα. Το φεστιβάλ προσελκύει πλήθος κόσμου, ντόπιων και ξένων όπου μας προσφέρει μουσική, χορό και φυσικά όλα όσα μπορούν να παρασκευαστούν από το τριαντάφυλλο του Αγρού. 

Φεστιβάλ Καρπουζιού 2023, Φρέναρος, 14 Ιουλίου 

Το φρούτο του καλοκαιριού, το καρπούζι τιμά η κοινότητα Φρενάρους στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου όπου παράγεται και καλλιεργείται ιδιαίτερα. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος για 14η χρονιά και αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα για άλλη μια φορά αφού το καρπούζι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και χρησιμοποιείται σε πολλές παρασκευές τις οποίες ανυπομονούμε να δούμε στη φετινή διοργάνωση και να τις δοκιμάσουμε. 

Loader