Η Χούλου, το χωριό της χιλιοτραγουδημένης Αροδαφνούσας διοργανώνει μία όμορφη ανοιξιάτικη γιορτή

Η Χούλου, το χωριό της χιλιοτραγουδημένης Αροδαφνούσας διοργανώνει μία όμορφη ανοιξιάτικη γιορτή

Ένα τριήμερο κοντά στην φύση γεμάτο παραδοσιακά προϊόντα, δωρεάν εργαστήρια και μαγιάτικες δημιουργίες

Το μικρό και γραφικό χωριουδάκι της επαρχίας Πάφου, η Χούλου διοργανώνει ένα ξεχωριστό τριήμερο αφιερωμένο στη φύση και στα προϊόντα του τόπου μας, μία γιορτή χαρά που θα υποδεχθεί την Πρωτομαγιά με εργαστήρια, γλυκούς πειρασμούς και διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους από το Σάββατο 29 Απριλίου μέχρι και τη Δευτέρα 1 Μαΐου.

Η Χούλου είναι χωριό της επαρχίας Πάφου στην Κύπρο και απέχει 25 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της ομώνυμης πόλης, 77 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λεμεσού και 130 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λευκωσίας.

Χτισμένη σε υψόμετρο 330 μέτρων στα ανατολικά του Έζουσας ποταμού και του παραπόταμου του Χαλαρά, η Χούλου με τους 150 περίπου κατοίκους, ντόπιους και αλλοδαπούς που την επέλεξαν για μόνιμη κατοικία, θεωρείται ένα από τα πέντε ομορφότερα χωριά της επαρχίας, σύμφωνα με την κατάταξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάφου, αποτελώντας πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες. Ο οικισμός που υπάγεται στα αμπελοχώρια, κρατώντας μέχρι και σήμερα ανόθευτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, αρχιτεκτονικά χαρακτηρίζεται από στενά δρομάκια και άσπρα πετρόχτιστα σπίτια με προαύλιο και εσωτερικές καμάρες, ξύλινα παράθυρα και πόρτες και κεραμίδια στις στέγες.

7

Το χωριό από το Σάββατο 29 μέχρι και την Δευτέρα 1 Μαΐου διοργανώνει μία γιορτή χαράς και δημιουργίας κοντά στη φύση. Μια γιορτή που φτιάχτηκε και οργανώθηκε με τη χορηγία του Υφυπουργείου Τουρισμού και τη συνεργασία του κοινοτάρχη της Χούλους κ. Πέτρου, του ιερέα Παπά - Στέφανου, τους μικροπαραγωγούς του χωριού αλλά κι από άτομα που αγαπούν το χωριό.

Κοπιάστε να γνωρίσετε από κοντά το όμορφο και ιστορικό χωριό της Χούλους, το χωριό της χιλιοτραγουδημένης Αροδαφνούσας.

Εκεί θα περάσετε ένα τριήμερο γεμάτο παράδοση, τέχνη, γαστρονομία και κρασί. Θα αναπνεύσετε καθαρό αέρα και θα χορτάσει το μάτι σας πράσινο. Στόχος να στηρίζουν τους καλλιτέχνες αλλά κυρίως νέα παιδιά που ενάντια στην αστυφιλία και δυσκολίες του να ζεις στο χωριό, αποφάσισαν να εγκατασταθούν μόνιμα στο χωριό και να δημιουργήσουν τις δικές τους βιοτεχνίες και να μεγαλώσουν τις οικογένειες τους στο χωριό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κοινότητας οι άνθρωποι αυτόι "χρειάζονται τη στήριξη μας, την αγάπη μας, αλλά κυρίως την παρουσία μας. Θα δοκιμάσετε το χουλιώτικο  χαλούμι και τυρί, θα πιείτε κρασί από τους αμπελώνες του χωριού και θα γευτείτε μπαχαρικά του τόπου. Ταυτόχρονα μπορείτε να συμμετέχετε σε ποικιλία εργαστηρίων όπως κατασκευής στεφανιών, κοσμημάτων ,αγγειοπλαστικής, δημιουργίες με κουκούλι, σιουσιουκκου , παραδοσιακών γλυκών κλπ.

Σε όσους από εσάς αρέσουν οι πεζοπορίες θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στο χωριό και να γνωρίσετε μερικά από τα εκκλησάκια που υπάρχουν γύρω από την Χούλου και σύμφωνα με την παράδοση στα παλιά χρόνια  προστάτευσαν το χωριό από επιδημίες.

Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να στηρίξουμε τα μικρά χωριά και τους νεαρούς μικροπαραγωγούς. Ενωμένοι μπορούμε να σώσουμε την ύπαιθρο και να φέρουμε την νέα γενιά κοντά στη φύση.

Σας περιμένουμε σε μια αξέχαστη γιορτή και ελπίζουμε ότι θα φύγετε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και το πρόγραμμα του τριημέρου αποταθείτε στον κοινοτάρχη κ Πέτρο ( τηλ.99 457785) και στην κ.Σιμώνη. οργανωτης τηε εκδηλωσεις( τηλ99307979)

Σημαντικό είναι να κρατήσετε τη θέση στο εργαστήριο που επιθυμείτε έγκαιρα.

7

 

7

Loader