Πάμε στο όμορφο χωριό των Αγίων Βαβατσινιάς για το 19ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας

Πάμε στο όμορφο χωριό των Αγίων Βαβατσινιάς για το 19ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας

Μας περιμένουν βιωματικά εργαστήρια, παραδοσιακά εδέσματα και ζωντανή παραδοσιακή μουσική

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας διοργανώνει το 19ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίων Βαβατσινιάς την 1η Οκτωβρίου 2024, από τις 11:00 μέχρι το βράδυ με θέμα το μετάξι.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να αναδείξει την παράδοση και κουλτούρα του τόπου μας, καθώς και να στηρίξει έμπρακτα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην ύπαιθρο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα μας, να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια, να δοκιμάσουν και να αγοράσουν παραδοσιακά εδέσματα, να ακούσουν ζωντανή παραδοσιακή μουσική και να γνωρίσουν παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς.

Θα λειτουργήσουν έκθεση και εργαστήρια μεταξιού, εργαστήρια παρασκευής μακαρονιών της σμίλας, τερτσελουθκιών, χαλουμιού, χαρουπόμελου, γλυκού αμυγδάλου, παλουζέ, αγγειοπλαστικής, απόσταξη ζιβανίας, γευσιγνωσία παραδοσιακών προϊόντων, περίπτερα πώλησης φαγητού και παραδοσιακών προϊόντων, βίγκαν κέρασμα, παιδική γωνιά, μουσική από τη Βάσω Νικολή και την παρέα της, χορευτικά από τον Πολιτιστικό Όμιλο Ορμήδειας και το Χοροδιδασκαλείο Ρύμβος και άλλα πολλά.

Η τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου θα μαγειρεύει και θα κερνά παραδοσιακά. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη.

 Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε την σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook

Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας - Festival of Tradition and Culture 

 Διοργανωτές: Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίων Βαβατσινιάς

Μεγάλοι Χορηγοί: Υφυπουργείο Τουρισμού, ΟΠΑΠ Κύπρου, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας

Χορηγοί: CYTA, Pantelides Bros Construction Ltd, Archimedes Metal Industry, Chrysanthos Antoniou Metal Recycling, Wilton Patisserie, Intermark Audit, Εταιρεία Παραδεισιώτης, Ασφαλιστικοί Αντιπρόσωπου Θεοδούλου & Υιός, ΑΡΓΥΛΕΩΝ Εργοληπτική Εταιρεία, A. Ploutarchou Trading Ltd, Κ. Λαμπριανού & Υιοί Λτδ, Premier Shukuroglu Cyprus Ltd

Υποστηρικτές: Σωματείο Αποδήμων και Φίλων Αγίων Βαβατσινιάς, Υπεραγορές Αλφαμέγα, Γαλακτοκομείο Χρ. Κωνσταντίνου «Πρασκίτικο», Ίδρυμα Λαόνα, Το Φθινό Καλάθι, Τα Σάντουιτς του Πασιή, Bake & Pack, P.P.C. Metal Way Ltd, Κοινοτικό Συμβούλιο Οράς, Κοινοτικό Συμβούλιο Μελίνης, Κοινοτικό Συμβούλιο Οδούς

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 7000 2828. 

19ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας | Τρίτη, 1η Οκτωβρίου 2024 | Αγίοι Βαβατσινιάς

αγιοι βαβατσινιας Πηγή φωτογραφιών

Loader