Τα 16 φεστιβάλ που έρχονται τον Άυγουστο στο χωριό και «μυρίζουν» παράδοση

Τα 16 φεστιβάλ που έρχονται τον Άυγουστο στο χωριό και «μυρίζουν» παράδοση

Από το φεστιβάλ Φουντουκιάς μέχρι το φεστιβάλ Γαστρονομίας και φεστιβάλ Σύκου, όλα σε περιμένουν να τα ζήσεις

Γεμάτος μπαίνει και ο Άυγουστος καθώς πέραν από τα φεστιβάλ μουσικής που θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις, έρχονται πολλά και ενδιαφέροντα φεστιβάλ στο χωριό που "μυρίζουν" παράδοση.

8ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Αγίου Θεοδώρου, 5-7 Αυγούστου

 

''

Ένα τριήμερο καλοκαιρινό φεστιβάλ ετοίμασε για φέτος το όμορφο χωριό της ορεινής Λάρνακας, Άγιος Θεόδωρος που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι και τις 7 Αυγούστου 2022. Την Παρασκευή 5 Αυγούστου, πρώτη μέρα της διοργάνωσης θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε. Θα μάθουμε μαζί με την αγαπημένη Χρύσω Λέφου πως μαγειρεύονται τα παραδοσιακά ζυμαρικά, θα δούμε θέατρο σκιών και πολλά άλλα. Τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ θα απολαύσουμε μία μεγάλη συναυλία των Χρήστου Μενιδιάτη και Ελευθερίας Ελευθερίου με φαγητό και ποτό ενώ την τρίτη μέρα θα παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση "Τα φακελλάκια του γάμου" του Αντρέα Κουκκίδη από τον λαογραφικό όμιλο "Πεντάσχοινος".

Info:

5-7 Αυγούστου

Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας Θεατράκι Κοινότητας

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ

4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς, 7 Αυγούστου

''

Το 4ο Φεστιβάλ της κοινότητας θα λάβει χώρα την Κυριακή 7 Αυγούστου και διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Αποδήμων & Φίλων της κοινότητας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Κέντρο Νεότητας Αγίου Ιωάννη.

Info:

7 Αυγούστου

Άγιος Ιωάννης Πιτσιλιάς, στην επαρχία Λεμεσού

Θα βρεις το πρόγραμμα εδώ

Φεστιβάλ Φουντουκιάς Πλατανιστάσας, 6-7 Αυγούστου

''

Η γραφική κοινότητα της Πλατανιστάσας στην επαρχία Λευκωσίας ετοίμασε και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα για την καθιερωμένη Γιορτή της Φουντουκιάς στις 6-7 Αυγούστου ένα προϊόν για το οποίο φημίζεται το χωριό.

Info:

6-7 Αυγούστου

Πλατεία Πλατανιστάσας, Λευκωσία

Για περισσότερες εδώ

5ο Φεστιβάλ Μπίρας στο Πελένδρι, 5-7 Αυγούστου

''

Το φεστιβάλ αν και παλιότερα γινόταν τον Ιούλιο, φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 5-7 Αυγούστου στο Πελένδρι της κοινότητας Λεμεσύ και θα υπάρχει μπόλικο φαγητό, μουσική και φυσικά θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις ποικιλία από μπίρες σε βαρέλια και μπουκάλια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

5/8 18:00-00:00

6/8 12:00-00:00

7/8 12:00-00:00

1ο Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Γάλακτος Πόλης Χρυσοχούς, 11 Αυγούστου

''

Το 1ο Φεστιβάλ Αιγοπρόβειου Γάλακτος έρχεται στην Πόλη Χρυσοχούς και θα γίνει στις 11 Αυγούστου στο Δημοτικό Στάδιο Πόλεως Χρυσοχούς στην Πάφο. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει μουσική, δοκιμές παραδοσιακών προϊόντων μεταξύ των οποίων φυσικά, χαλλούμι αλλά και δίαφορα άλλα φαγητά. Τη διάθεση θα ανεβάσει με τραγούδια ο Χάρης Κωστόπουλος

Info:

11 Αυγούστου

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος: €20 με φαγητό, χωρίς φαγητό €10

Τηλέφωνα 99 770239 και 26 220421

3ο Αυγουστιάτικο του Φεστιβάλ στο Καλό Χωριό, 12, 14 και 21 Αυγούστου

''

Το Καλό Χωριό που βρίσκεται στην επαρχία Λεμεσού, ανακοίνωσε το 3ο Αυγουστιάτικο του Φεστιβάλ το οποίο μάλιστα πλησιάζει. Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου μία μουσική βραδιά η οποία θα ξεκινήσει στις 21:30 με τους Μάριο Βασιλειάδη, Νεόφυτο Νεοφύτου, Σάββα Λοϊζίδη και Χριστιάνα Παύλου. To φεστιβάλ υπόσχεται να χαρίσει αξέχαστα καλοκαιρινά βράδια που θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Την Κυριακή 14 Αυγούστου θα υπάρχει Street music party με DJ στην Κεντρική Πλατεία η ώρα 20:00 με δωρεάν είσοδο.

Και την Κυριακή 21 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί Κοινοτική Αιμοδοσία στο Κοινοτικό Σχολείο Καλού Χωριού στη Λεμεσό ώρα 10:00.

Info:

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Φεστιβάλ Διονύσια στο Στρουμπι, 12-13 Αυγούστου

''

Ένα διήμερο γλέντι που θα πραγματοποιηθεί στις 12 - 13 Αυγούστου, στο Στρουμπί, στην επαρχία Πάφου. Το φεστιβάλ θα έχει στις 12/08 τον γνωστό καλλιτέχνη Γιώργο Μαργαρίτη που θα χαρίσει στον κόσμο ένα μοναδικό βράδυ και στις 13 τον Μάκη Δημάκη. Παρουσιαστής του καλλιτεχνικού προγράμματος θα είναι ο Μιχάλης Σοφοκλέους.

Info:

12-13 Αυγούστου

Πλατεία Αγίας Σοφίας 18 Στρουμπί, Πάφος

Περισσότερες πληροφορίες  εδώ

BeerLand Φεστιβάλ Πόλης Χρυσοχούς, 13 Αυγούστου

''

Στις 13 Αυγούστου στον Κατασκηνωτικό Χώρο της Πόλης Χρυσοχούς θα στηθεί το BeerLand Φεστιβάλ και εκεί θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις δροσερές και παγωμένες μπίρες διαφόρων ειδών. Φυσικά θα υπάρχει και φαγητό με το οποίο μπορείς να συνοδεύσεις το ποτό σου. Από το φεστιβάλ δε θα λείπει η μουσική αφού θα την αναλάβουν οι Dj Cause & Dj Ntinos. Ετοιμάσου για μία μέρα γεμάτη χορό, φαγητό και μπόλικη διασκέδαση.

Info:

13 Αυγούστου

Ώρα 15:00 - 22:00

Camping Site Πόλης Χρυσοχού, Θεσσαλονίκης 8820 Πόλις, Κύπρος

Πληροφορίες στο 96690038. Βρες το φεστιβάλ εδώ

15ο Παιδικό Φεστιβάλ "Αντρέας Νεάρχου" Κυπερούντας, 13-14 Αυγούστου

''

Το Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας διοργανώνει για 15η χρονιά τη φιλανθρωπική εκδήλωση. Το Παιδικό Φεστιβάλ θα γίνει εις μνήμη του μικρού Αντρέα Νεάρχου. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να διασκεδάσουν και να φάνε . Την πρώτη μέρα το θέμα είναι οι σούπερ ήρωες και την Κυριακή 14 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί και η θεατρική παράσταση "Το Ταξίδι Της Παπλωματούς", στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης.

Info:

13-14 Αυγούστου

Πλατεία Κυπερούντας επαρχία Λεμεσού

Ώρα έναρξης: 16:30

Περισσότερα εδώ

Beer and Vine Country Festival στην Κακοπετριά, 12-14 Αυγούστου

''

Φέτος στις 14 Αυγούστου πάμε Κακοπετριά για ένα ακόμη λόγο. Διοαργανώνεται για πρώτη φορά το Beer and Vine Country Festival που στόχο έχει να αναδείξει τοπικούς παραγωγούς μπίρας και κρασιού. Παράλληλα, το φεστιβάλ στοχεύει να φέρει πιο κοντά νέες ετικέτες μπίρας και κρασιών με τον κόσμο της ορεινής υπαίθρου της Κύπρου.

Info:

12-14 Αυγούστου

Χώρος στάθμευσης Κακαπετριάς

Ώρα 18:00-00:00

Περισσότερα εδώ

4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων στην Αγία Νάπα, 12-14 Αυγούστου

''

Στο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι τις 14 Αυγούστου θα υπάρχει έκθεση στην οποία θα παρουσιάζονται προϊόντα από την παράδοση μας. Το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων θα στηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Νάπας.

Info:

12-14 Αυγούστου

Ώρα 19:00

Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας

Περισσότερα εδώ

30ο Φεστιβάλ Δεκαπενταύγουστου στη Λόφου, 13-16 Αυγούστου

''

Η Λόφου είναι επαρχία της Λεμεσού και διοργανώνει ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό φεστιβάλ που σηματοδοτεί τα 30 χρόνια παρουσίας του στην κοινότητα. Πρόκειται για το 30ο Φεστιβάλ Δεκαπενταύγουστου το οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου, ομογενών και ανθρώπων που κατάγονται από την Λόφου. φετινή 30η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι και τις 16 Αυγούστου. Αυτή τη φορά στην επετειακή έκδοση του Φεστιβάλ Δεκαπενταύγουστου θα έχουμε την ευκαιρία το Σάββατο 13 Αυγούστου να ακούσουμε τραγούδια από τον Γιώργο Σταματάρη ενώ τη Δευτέρα 15 Αυγούστου θα απολαύσουμε την μεγάλη συναυλία των Χρήστου Μενιδιάτη και Ελένης Χατζίδου.

Info:

13-16 Αυγούστου

Πληροφορίες εδώ

Καλοκαιρινό Φεστιβάλ στα Λεύκαρα, 12-17 Αυγούστου

''

Ο Δήμος Λευκάρων, ένας ιστορικός δήμος της Κύπρου διοργανώνει από τις 12 μέχρι και τις 17 Αυγούστου το δικό του καλοκαιρινό φεστιβάλ με πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Σημαντικοτερη στιγμή της φετινής διοργάνωσης είναι η συναυλία της αγαπημένης μας τραγουδίστριας Καίτης Γαρμπή την Τρίτη 16 Αυγούστου στις 21:00 στην αυλή του ιστορικού δημοτικού σχολείου των Λευκάρων. Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές παραστάσεις, χορό, θέατρο, εγκαίνια εκθέσεων αλλά και το 3ο Street Food Festival των Λευκάρων την Κυριακή 14 Αυγούστου.

Info:

12-17 Αυγούστου

Δήμος Λευκάρων

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού, 19-20 Αυγούστου

''

Το Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού διοργανώνεται φέτος από το Κοινοτικό Συμβούλιο του Κάτω Πύργου και την οργανωμένη Νεολαία Τυλληρίας στην Πλατεία του χωριού το διήμερο 19 και 20 Αυγούστου. Το φεστιβάλ έχει σαν σλόγκαν του «Σύκο κι έλα» καλώντας μας στη διοργάνωση όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε ολόφρεσκα σύκα και όλα όσα παράγονται από αυτά και να γνωρίσουμε το κυπριακό τυρί χαλίτζι. Στον χώρο θα διατίθενται προϊόντα προς πώληση αλλά και γευσιγνωσία.

Info:

18-20 Αυγούστου

Ώρα 20:30

Κάτω Πύργος Τυλληρίας, Λευκωσία

Περισσότερα εδώ

Φεστιβάλ Ροδάκινου στον Κάτω Μύλο, 20 Αυγούστου

''

Το χωριό Κάτω Μύλο θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 20 Αυγούστου το Φεστιβάλ Ροδάκινου για να τιμήσει έτσι το εκλεκτό καλοκαιρινό φρούτο που παράγει η κοινότητα σε μεγάλες ποσότητες. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τα πάντα για το ροδάκινο και να το γευτούμε τόσο ως φρούτο αλλά και σε διάφορες άλλες μορφές όπως μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού και πολλές άλλες παρασκευές. Το φεστιβάλ φέτος θα φιλοξενήσει τον Μιχάλη Χατζημιχαήλ και την Άντρη Καραντώνη που θα μας προσφέρουν στιγμές διασκέδασης με όμορφα τραγούδια και μουσικές του τόπου μας.

Info:

20 Αυγούστου

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

2ο Φεστιβάλ Ψαριού στο Ζύγι, 27 Αυγούστου

''

Στο φεστιβάλ που θα γίνει στισ 27 Αυγούστου θα υπάρχει έκθεση τοπικών προϊόντων, κεράσματα, μουσική, χορός, φαγητό, μπόλικο φρέσκο ψάρι, βαρκάδες και επιδείξεις από γνωστούς σεφ.

Info:

27 Αυγούστου

Ξεκινά στις 17:00 Στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Loader