Τα Φεστιβάλ που θα απολαύσουμε τον Νοέμβριο

Τα Φεστιβάλ που θα απολαύσουμε τον Νοέμβριο

Έρχονται για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα

Άλλος ένας γεμάτος μήνας με εκδηλώσεις και φεστιβάλ έχει μπει και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε όλα όσα έρχονται. Ο Νοέμβριος φέρνει μαζί του διάφορα και ενδιαφέροντα φεστιβάλ για όλα τα γούστα με σκοπό να προσφέρει μοναδικές στιγμές και αξέχαστε εμπειρίες. Από φεστιβάλ μουσικής, θεάτρου και όχι μόνο, θα αφήσουν το καλύτερο αποτύπωμα για άλλο έναν συναρπαστικό μήνα.

 9ο Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης - 4 & 5 Νοεμβρίου

Για 9η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης Κύπρου από το Τεχνοδρόμιο στη Λεμεσό, στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κατερίνας Βοσκαρίδου- Πάκκου, υπό τον τίτλο «Όπου πάει τ’ ανθρώπου ο νους», το φεστιβάλ περιλαμβάνει αφηγήσεις ιστοριών και εργαστήρια για την αφήγηση, με παραστάσεις για ενήλικο και παιδικό κοινό με σημαντικούς φιλοξενούμενους καλλιτέχνες από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Φέτος είναι αφιερωμένο στη σημασία της ταξιδιωτικής αφήγησης μέσα από μια διευρυμένη προσέγγιση που αγγίζει πολλές πτυχές του ανθρώπινου βίου και της αναζήτησης.

Συμμετέχουν οι Πάμπος Βοσκαρίδης, Ελενίτσα Γεωργίου, Αντωνία Μπατσαλή, Μαρία Κυπριανού, Ηλιάνα Παύλου, Στέλλα Τσίγγου, Ελεάνα Χατζάκη. 

Λέσχη Αφήγησης: Κατερίνα Βοσκαρίδου- Πάκκου, Γιάννης Πεγειώτης

Διοργανωτής: Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 

19:00

Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης από τον ζωγράφο Loai Daoud – Έναρξη Φεστιβάλ

20:00 Εισηγήσεις

«Το μόνο της ζωής μας ταξείδιον» - Εισήγηση από την Στέλλα Τσίγγου (15’)

«Ιστορίας και μύθων παθήματα» - Εισήγηση από τον Πάμπο Βοσκαρίδη (20’)

«Η αφηγηματική περιήγηση και η πολυδιάστατη σημασία της» -Εισήγηση από την Κατερίνα Βοσκαρίδου- Πάκκου (15’)

Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022                                                                                                

10:30 -13:00                                                                                                                           

Ξενάγηση με ιστορίες της πόλης για τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ και όσους από το κοινό ενδιαφέρονται. Περιλαμβάνεται διάλειμμα για καφέ. 17:00-18:00

«Ορφέας και Ευρυδίκη»: Αφήγηση: Στέλλα Τσίγγου  - Μουσική συνοδεία: Μαρία Κυπριανού (Για ενήλικες και νέους)

18:15-19:00

«Το δακτυλίδι του Γύγη»: Αφήγηση: Πάμπος Βοσκαρίδης (Για ενήλικες και νέους)

19:15

Καφέ Ιστοριών της Λέσχης Αφήγησης: Ανοιχτό κάλεσμα στο κοινό για μοίρασμα ιστοριών, γύρω από ένα τραπέζι με εδέσματα και ροφήματα. (Για ενήλικες και νέους)

"Ένα Ταξίδι που γράφει Ιστορίες" - Εισήγηση από την Ελεάνα Χατζάκη                              

Κυριακή 6  Νοεμβρίου

10:30 - 13:30

Εργαστήρι ιστορίας: Μια σύμπραξη των συμμετεχόντων στο Φεστιβάλ με σκοπό να φτιάξουμε μαζί μια ιστορία και να την αφηγηθούμε. Σε καλούμε να συμμετέχεις και να μάθεις τα μυστικά μας! (Για ενήλικες) Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη στο τηλ.: 99526772

17:00-18:00

«Ο αετός με τα πολύχρωμα φτερά»: Αφήγηση: Αντωνία Μπατσαλή για παιδιά 6+. Μετά την αφήγηση ακολουθεί χαρτοδιπλωτική κατασκευή (origami) αετός που πετά και ζωγραφική προσώπου (face painting) αετού σε κάθε παιδί. 18:30 -19:30

«Μια φορά κι ένα ζαμάνι… ιστορίες της Τουρκοκρατίας από την Κρήτη»: Αφήγηση: Ελεάνα Χατζάκη (για ενήλικες και νέους)

20:00 – 21:00

«Της θέλησης ο δρόμος»: Αφήγηση: Ελενίτσα Γεωργίου. Μουσική συνοδεία: Ηλιάνα Παύλου (για ενήλικες και νέους)

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα.

3o Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας - 12 - 28 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας παρουσίασε στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας το πρόγραμμα της τρίτης έκδοσης του φεστιβάλ, μιας γιορτής των παραστατικών τεχνών για την πόλη της Λευκωσίας με σειρά παραστάσεων θεάτρου, μουσικής και σύγχρονου χορού αλλά και παράλληλες δράσεις.

ROUTES λ2

Ελλάδας Ευαγγέλου

Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου

12, 13 Νοεμβρίου 2021

Ένα θεατρικό δρώμενο, που αποτελεί συνέχεια του “Routes” που οι ίδιοι δημιουργοί έπλασαν το 2019 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Perform to Reform”, σε συνεργασία με την ACCEPT ΛΟΑΤΙ+ Κύπρου. Στόχος του δρώμενου, που θα πραγματοποιηθεί σε ένα λεωφορείο που θα κινείται στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας, είναι να προβληθούν τα βιώματα ατόμων της ΛΟΑΤΙ+ κοινότητας μέσα από ιστορίες που συχνά παραμένουν στο περιθώριο.

Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ

Αύγουστου Στρίντμπεργκ

Σκηνοθεσία: Nehir Demirel

22 Νοεμβρίου 2022

Τα θέματα που βασάνιζαν τον συγγραφέα το 1887, όπως η πατρότητα, οι σχέσεις των δύο φύλων και οι συγκρούσεις ανάμεσα στον πατέρα και την μητέρα για το μέλλον του παιδιού τους, αφορούν και προβληματίζουν ακόμη. Στο σαλόνι της οικογένειας που μας παρουσιάζει ο Στρίντμπεργκ μαίνεται ένας πόλεμος υπόγειος, που ξεσπά μπροστά στα μάτια των θεατών.

Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΔΡΑΚΟΣ

Του Γιώργου Χατζιηπιερή

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος

5, 6 Νοεμβρίου 2022

Τα τραγούδια του Γιώργου Χατζιηπιερή, που μεγάλωσαν και ακόμα μεγαλώνουν γενιές ολόκληρες παιδιών, θα αποτελέσουν το υλικό της πρώτης μουσικής παράστασης του Τεμπέλη Δράκου, που θα έχει την πανελλήνια πρεμιέρα της στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Ρήγος και συμμετέχουν οι Ρένα Μόρφη, Γιάννης Διονυσίου, Σοφία Παπάζογλου, Δώρος Δημοσθένους και η Παιδική / Νεανική χορωδία «Μουσικοί Ορίζοντες» της Ανθής Παπαφιλίππου, με κλιμάκιο της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Λευκωσίας.

ΜΑΡΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥ

12 Νοεμβρίου 2022

Η 20χρονη Μαρίνα Σπανού, παίρνει την κιθάρα της και μας καλεί σε μια μουσική περιπλάνηση στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας με χαρά παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την κυπριακής καταγωγής νεαρή τραγουδοποιό, η οποία τον Ιούνιο του 2020, έστησε το ηχείο της κάτω από την Ακρόπολη, και ξεκίνησε να τραγουδά για πρώτη φορά δημόσια. Δυο χρόνια μετά πλημμυρίζει μουσικές σκηνές και θέατρα και θεωρείται η ανερχόμενη δύναμη της ελληνικής δισκογραφίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

19 Νοεμβρίου 2022

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παρουσιάζει για πρώτη φορά μία αντιπροσωπευτική επιλογή από τα τραγούδια του, σε ένα πρόγραμμα που απαρτίζεται όχι μόνο από τις μεγάλες επιτυχίες του, αλλά και από κρυμμένα τραγούδια διαμάντια από το σύνολο του έργου του. Μαζί του οι Κώστας Μακεδόνας, Βερόνικα Δαβάκη και ένα 10μελές σύνολο εξαιρετικών μουσικών, που αποκαλύπτουν δεξιοτεχνικά τις λεπτές διαβαθμίσεις της μουσικής του και τα πλούσια, καλειδοσκοπικά ηχοχρώματά του. Μια ξεχωριστή συναυλία υψηλής αισθητικής, με ανεξίτηλες μελωδίες, ποιητικό λόγο, υπέροχες ερμηνείες και το κύρος ενός από τους κορυφαίους συνθέτες μας.

SEPTETO SANTIAGUERO

20 Νοεμβρίου 2022

Το Φεστιβάλ, με την πολύτιμη συνεργασία της Πρεσβείας της Κούβας, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο το δυο φορές βραβευμένο με Latin Grammy (2015, 2018) Κουβανέζικο συγκρότημα. Αποτελούμενο από οκτώ μουσικούς, οι Septeto Santiaguero αναζωογονούν τους παραδοσιακούς κουβανέζικους ήχους για τα αυτιά της νέας γενιά, φέρνοντας το κουβανέζικο groove στην Κύπρο.

GIRL POWER

Sarah Milne & Σοφία Πατσαλίδου

30 Νοεμβρίου 2022

Οι δύο ερμηνεύτριες, συνοδευόμενες από το γυναικείο συγκρότημα Vixen Girl, παρουσιάζουν ένα υψηλής ενέργειας πρόγραμμα με τραγούδια που έγιναν γνωστά από παγκοσμίου φήμης ποπ ντίβες, όπως η Beyonce, η Lady Gaga, η Rihanna, η Joy Crookes, η Celeste και η Alicia Keys, μαζί με αγαπημένα τραγούδια μουσικού θεάτρου.

ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΦΩΣ

Αλκίνοος Ιωαννίδης

2 Δεκεμβρίου 2022

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας προσκαλεί να βιώσουμε πώς είναι να ζεις με τυφλότητα, σε μια συναυλία στο σκοτάδι, για την υποστήριξη του έργου της Σχολής Τυφλών. Μία πρόσκληση για ενσυναίσθηση και κατανόηση του πως είναι να ζεις με οπτική αναπηρία.

ΧΟΡΟΣ

BODY OF MINE

Έρευνα, σκηνοθεσία, χορογραφία: Παναγιώτης Τοφή

15 Νοεμβρίου 2022

Παγκύπρια πρεμιέρα του νέου έργου του Παναγιώτη Τοφή με θέμα του το σώμα, το πιο αυθεντικό, προσωπικό και ατόφιο εργαλείο στο καλλιτεχνικό φάσμα και κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ ερμηνευτών και κοινού. Το έργο, έχοντας στο επίκεντρο του τέσσερεις γυναίκες δημιουργούς, τρεις χορεύτριες και μια ηθοποιό, προβληματίζεται ως προς την αυτονομία και την ιδιοκτησία των σωμάτων μας σε μία αναπόφευκτα καπιταλιστική πραγματικότητα.

Onassis Stegi

16 Νοεμβρίου 2022

17 Νοεμβρίου 2022 (μαθητική παράσταση)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας, συνεχίζει τη συνεργασία του με την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση με ένα δίπτυχο σύγχρονου χορού που αποτελείται από τα ακόλουθα έργα που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Europe Beyond Access, που αποσκοπεί στο να φέρει στο προσκήνιο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής σκηνής καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών με αναπηρία.

RE-CALL

Χορογραφία: Βενετσιάνα Καλαμπαλίκη

Με αφετηρία τις προσωπικές τους ιστορίες δύο περφόρμερ, μία αρτιμελής και μία σε τροχοκάθισμα, ανακαλούν μνήμες από το παρελθόν και χαράζουν διαδρομές στο παρόν, δημιουργώντας τη δική τους πορεία στον χρόνο, που διαρκώς μεταβάλλεται, αλλάζει ρυθμούς και κατευθύνσεις.

ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ;

Ιδέα, χορογραφία: Μανώλης Σαριδάκης

Ντεμπούτο χορογραφίας, που δημιουργήθηκε από τον χορογράφο με μαθησιακές δυσκολίες Μανώλη Σαριδάκη. Η sci-fi περιπέτεια μας μεταφέρει σε ένα σύμπαν όπου τεχνητή και συναισθηματική νοημοσύνη αναμετρώνται. Τα «ρομπότ» επί σκηνής εκτελούν το καθένα και όλα μαζί από έναν προσωπικό χορό και στη συνέχεια μεταφέρονται σε ένα εικονικό bar/club, όπου τους δίνονται νέες εντολές για συναισθήματα on demand!

LANDSCAPE

Σύλληψη, χορογραφία, ερμηνεία: Έλενα Αντωνίου

23 Νοεμβρίου 2022

Το τρίτο κατά σειρά έργο της Αντωνίου, στο οποίο συνεχίζει να παρατηρεί, ως γυναίκα, την αλληλεπίδρασή της με τις πατριαρχικές κουλτούρες του 21ου αιώνα. Υπερεκθέτει το θηλυκό σώμα και εξαντλεί το όριο της θεαματικότητας προσκαλώντας το βλέμμα των θεατών. Δημιουργεί τον χώρο στο σώμα να υπάρξει ως βαθιά τραυματισμένο αλλά και ελεύθερα σεξουαλικό.

O DARK, DARK, DARK

Σύλληψη – χορογραφία: Φώτη Νικολάου

28 Νοεμβρίου 2022

Το νέο έργο του Φώτη Νικολάου, δίνει σώμα σε αυτά που δεν τολμάμε να πούμε ή να κάνουμε, να ρίξει φως σε αυτά που κρύβουμε και οχυρώνουμε πίσω από προστατευτικές ασπίδες. Στόχος να μας ωθήσει να δοκιμάσουμε να σταθούμε με θάρρος, ευάλωτοι όπως είμαστε απέναντι στη πραγματική ζωή και το τώρα, να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα των άλλων και τη δική μας που δεν ορίζεται ως ιδιαιτερότητα αλλά χάρισμα.

To φεστιβάλ συνεχίζεται και τον Δεκέμβριο δες ΕΔΩ

Για εισιτήρια ΕΔΩ

2ο Φεστιβάλ Bachata - 4 - 7 Νοεμβρίου

Μετά από ένα επιτυχημένο φεστιβάλ πέρυσι, το 2ο Cyprus Bachata Festival είναι ζωντανό και έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του για άλλη μία φορά!

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 4 – 7 Νοεμβρίου 2022, συνδυάζοντας δραστηριότητες και μαθήματα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου για όλους τους χορευτές σε τέσσερις μοναδικές μέρες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί στο δωρεάν ενημερωτικό δελτίο για να λαμβάνετε όλα τα νέα και ενημερώσεις και να είσαι ο πρώτος που θα μάθει τι πρόκειται να συμβεί.

Κάνε κράτηση στο www.cyprusbachatafestival.com

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει το Grecian Park Hotel που βρίσκεται στον Πρωταρά.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρεις ΕΔΩ

 

Φεστιβάλ Φέγγαρος στα Λύμπια - 1 – 30 Νοεμβρίου 2022

Στον απόηχο της δέκατης χρονιάς διεξαγωγής του καλοκαιρινού φεστιβάλ, ο Φέγγαρος συνεχίζει τη μουσική του δράση: Η τρίτη έκδοση του online μουσικού φεστιβάλ Fengaros Reacts έρχεται στο διάστημα 1 με 30 Νοεμβρίου 2022 αγκαλιάζοντας ξανά τους καλλιτέχνες και τις μπάντες της Κύπρου με δέκα μοναδικές συναυλίες σε ζωντανά ηχογραφημένες από το Κασκαντέρ στα Λύμπια.

Η αρχή έγινε στην περίοδο των lockdown, όπου οι ευκαιρίες παρακολούθησης ζωντανής πρωτότυπης μουσικής ήταν από σπάνιες έως αδύνατες, με το μουσικό τοπίο ήδη από προ-πανδημίας να απαρτίζεται κυρίως από μουσικούς χώρους που έδιναν έμφαση στα cover bands, γεγονός που δυσκόλευε τους νέους καλλιτέχνες στην Κύπρο. 

Το Fengaros Reacts εμφανίστηκε τότε σαν ένα μέσο στήριξης και συντήρησης των εργαζομένων της τέχνης και της ζωντανής μουσικής – η βιομηχανία της οποίας σύμφωνα με τη μελέτη του 2020 από την  Oxford Economic, απασχολεί 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στην ΕΕ και συμβάλει στο συνολικό ΑΕΠ με 81.9 δισεκατομμύρια ευρώ. Το κοινό του Fengaros Reacts ανταποκρίθηκε στο φεστιβάλ παρακολουθώντας τις συναυλίες, στηρίζοντας τους καλλιτέχνες μέσω του Fengaros Merch Shop, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τη νέα μουσική που γεννιέται στο νησί.

 

1 – 30 Νοεμβρίου 2022 | Fengaros Reacts

Κάντε subscribe στο κανάλι της Louvana Records στο Youtube για όλες τις συναυλίες διαθέσιμες εκεί!

Η τρίτη εκδοχή του Fengaros Reacts θα γεμίσει ολόκληρο το Νοέμβρη με δείγματα της τρέχουσας σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Κύπρο. Με δωρεάν streaming στην ιστοσελίδα του Φέγγαρου, στο κανάλι της Louvana Records στο YouTube και στη σελίδα της Louvana Records στο Facebook, το Fengaros Reacts καλεί το κοινό να εντρυφήσει στους κόσμους των νέων καλλιτεχνών του νησιού μέσω των συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν στο γραφικό μπαρ Κασκαντέρ στα Λύμπια, παντρεύοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο υπό τους ήχους ροκ, ποπ, σύγχρονης τραγουδοποιίας καθώς και φολκ και παραδοσιακής μουσικής.

Το φωνητικό σύνολο Kalesma θα ανοίξει το φεστιβάλ στη 1 Νοεμβρίου, με τη Della, το νεότερο σε ηλικία act του φεστιβάλ να ακολουθεί. Η κιθαρίστρια Pavlina Konstantonopoulou με τη folk-rock τραγουδοποιία της θα δώσει σειρά στη Rafaella Mespilo που θα διηγηθεί προσωπικές ιστορίες μέσα από indie-pop συνθέσεις και στη συνέχεια ο Zeyn Mroueh θα μοιραστεί τα πειραματικά ambient ηχοτοπία του. Το σχήμα Kontovourkis & Co. συνεχίζουν στο δεύτερο μισό του Fengaros Reacts με μια εμφάνιση που συνδυάζει ελληνική ροκ με αμερικάνικο bluegrass, και η κολεκτίβα Island Seeds θα παρουσιάσει τις ψυχεδελικές-funk συνθέσεις της πριν την τραγουδοποιό Cemre Arca που θα πάρει τη σκυτάλη με ένα ιδιαίτερο προσωπικό σετ. Ο επίλογος του φεστιβάλ γίνεται με τη Χρυσάνθη Σχίζα σε μία εμφάνιση σύγχρονου έντεχνου και λαϊκού περιεχομένου, και στη συνέχεια το ροκ των Mental Soup θα κλείσει την τελευταία ημέρα του Fengaros Reacts στις 30 Νοεμβρίου.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 15:30 EET

Kalesma: Φωνητική παραδοσιακή μουσική

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 17:15 EET

Della: Garage rock

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 16:00 EET

Pavlina Konstantonopoulou: Folk-rock τραγουδοποιία

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 14:30 EET

Rafaella Mespilo: Indie-pop τραγουδοποιία

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 23:00 EET

Zeyn Mroueh: Ambient folk-noise

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 20:00 EET

Kontovourkis & Co.: Ελληνικό folk rock με country/bluegrass επιρροές

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 16:45 EET

Island Seeds: Ψυχεδελικό jam funk

Πέμπτη 24 Νοέμβρη 15:00 EET

Cemre Arca: Indie τραγουδοποιία

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 12:15 EET

Chrysanthi Schiza: Έντεχνη/Λαϊκή τραγουδοποιία

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 22:00 EET

Mental Soup: Psychedelic garage rock

Info: http://www.fengaros.com/reacts

 

Τα Φεστιβάλ Ζιβανίας:

Γιορτή της Ζιβανίας στον Πεδουλά - 6 Νοεμβρίου

 

9

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεδουλά και ο Σύνδεσμος Αποδήμων και φίλων Πεδουλα διοργανώνουν στο 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων που χωρίζεται σε δύο μέρη. Θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου 2022 στο κέντρο του χωριού. Στο φεστιβάλ θα μάθουμε πώς να ψήσουμε παλουζέ και θα γνωρίσουμε τον τρόπο παρασκευής της ζιβανίας. Θα προσφέρονται δωρεάν διάφορα παραδοσιακά εδέσματα του τόπο μας. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ΕΔΩ 

Γιορτή της Ζιβανίας στην Άλωνα - 6 Νοεμβρίου

9

Το ορεινό και γραφικό χωριό της Άλωνας θα πραγματοποιήσει φέτος την ξεχωριστή Γιορτή της Ζιβανίας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά την απόσταξή της και φυσικά να την δοκιμάσουμε. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ΕΔΩ 

Φεστιβάλ Ζιβανίας στο Πελένδρι-  12 & 13 Νοεμβρίου

 

9

Το Πελένδρι τιμά το παραδοσιακό απόσταγμα του τόπου μας σε ένα διήμερο φεστιβάλ για ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο. Το φεστιβάλ θα μας μάθει πως γίνεται η απόσταξη της ζιβανίας, θα μας κεράσει και θα περιλαμβάνει περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα. Δες το προγραμμα ΕΔΩ

 

Γιορτή του Μανιταριού στα Σπήλια - 19-20 Νοεμβρίου

Η Kyriakides Mushrooms και η ορεινή κοινότητα Σπηλιών παρουσιάζουν την ετήσια Γιορτή Μανιταριού! Στο πανέμορφο Τρόοδος, ανάμεσα σε πεύκα και κέδρα, καταμεσής της μοναδικής κυπριακής φύσης, το μικρό χωριό Σπήλια έχει καθιερώσει πια, μια ετήσια γιορτή αφιερωμένη σ’ ένα από τα πιο αγαπημένα αυτοφυή “φαγητά” στην Κύπρο, τα μανιτάρια!

Φέτος η Kyriakides Mushrooms και η ορεινή κοινότητα Σπηλιών ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν μια διήμερη γιορτή γεμάτη εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Μουσική, χορός, παιδική γωνιά και πολλά γευστικά φαγητά με πρωταγωνιστή τα μανιτάρια φυσικά, από τα χέρια των chefs του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου!

Το μεγάλο στοίχημα της φετινής διοργάνωσης όμως, είναι η κατάρριψη του Παγκόσμιου ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τηγανιά σωτέ μανιταριών! 1000 κιλά μανιτάρια, σε 1 τηγάνι με διάμετρο 4 μέτρα, που θα είναι στημένο στο χώρο της γιορτής!

H διήμερη γιορτή του μανιταριού θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου.

Στα Σπήλια, όπως και στη γύρω περιοχή (Κυπερούντα, Κακοπετριά και Γαλάτα), υπάρχουν αρκετά αγροτουριστικά καταλύματα, που μπορούν να φιλοξενήσουν όλους όσους επιθυμούν να περάσουν ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο στο μαγευτικό Τρόοδος, συνδυάζοντας και άλλες δραστηριότητες της περιοχής με τη μεγάλη γιορτή του μανιταριού στο νησί μας!

 

Πηγή φωτο: pexels 

Loader