Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου πάμε Αναφωτία για Αμπέλου Γεύσεις!

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου πάμε Αναφωτία για Αμπέλου Γεύσεις!

Το μικρό χωριουδάκι της επαρχίας Λάρνακας φιλοξενεί φέτος το 18ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουτλούρας

Η Avant Garde, όπως ακριβώς και πέρσι έτσι και φέτος στηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας ένα από τα μεγαλύτερα παραδοσιακά φεστιβάλ της Κύπρου, το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας που φέτος θα λάβει χώρα στην κοινότητα της Αναφωτίας.

Ο δυναμικός Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας πέραν των υπολοίπων σπουδαίων και αξιαέπαινων δραστηριοτήτων του διοργανώνει τα τελευταία 17 χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή παραδοσιακά φεστιβάλ της Κύπρου. Φέτος, το 18ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας υπόσχεται ξανά πολλά, με μία εξαιρετική διοργάνωση που θα μας φέρει σε επαφή με τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας, τους ανθρώπους της, την γαστρονομία, την ιστορία, τον πολιτισμό, τον χορό και την μουσικής. 

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας ξεκίνησε να διοργανώνεται πριν από 17 χρόνια από τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στηρίζοντας έτσι τις κοινότητες της ορεινής και ημιορεινής Λάρνακας, προωθώντας τα προϊόντα τους, τις μικρές επιχειρήσεις καταφέρνοντας μέσα στο πέρασμα του χρόνου πολλές κατακτήσεις όπως της πιστοποίηση του μακαρονιού της σμίλας (σκλινίτζι). 

Το φεστιβάλ κάθε χρόνο πραγματοποιείται και σε ένα άλλο χωριό της επαρχίας Λάρνακας. Έτσι, ο Άγιος Θεόδωρος που μας φιλοξένησε πέρσι έδωσε την σκυτάλη στην Αναφωτία όπου θα βρεθούμε εκεί φέτος την Κυριακή 1 Οκτωβρίου. 

7

Αμπέλου Γεύσεις από την Αναφωτία  

Το Φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια έχει καθιερώσει και ένα τίτλο για την εκάστοτε διοργάνωση με έμπνευση από την κοινότητα που το φιλοξενεί.

Οι κάτοικοι της Αναφωτίας ασχολούνταν με την καλλιέργεια των αμπελιών και παλαιότερα η αμπελοκαλλιέργεια στην Αναφωτία ήταν μια από τις βασικές καλλιέργειες του χωριού. Με έμπνευση την αμπελοκαλλιέργια στην Αναφωτία το Φεστιβάλ φέτος θα μας μυήσει στον κόσμο του αμπελιού και των όλων των προϊόντων που παράγονται από το σταφύλι. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα κρασιά, ο παλουζές και όλα τα παράγωγα του σταφυλιού. Επιπλέον, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πάτημα σταφυλιών, απόσταξη ζιβανίας, παρασκευή σουτζιούκκου και φυσικά των μακαρονιών της σμίλας ΠΓΕ προϊόν της περιοχής. 

7

9

Φιλοξενίες από Κύπρο και το εξωτερικό 

Δύο αγαπημένα μας πρόσωπα και φίλοι του Φεστιβάλ, ο γνωστός σεφ Χρίστος Χριστοδούλου και η δημοφιλής μαγείρισσα Χρύσω Λέφου θα βρίσκονται και φέτος στη διοργάνωση για live μαγειρικές επιδείξεις και να μας απαντήσουν σε όλες μας τις απορίες. Ο Σύλλογος επεκτείνει τις συνεργασίες του και διευρύνει το πεδίο των σχέσεων του τόσο με άλλους συλλόγους στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Έτσι, φέτος στην Αναφωτία την 1η Οκτωβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Σύλλογο Γυναικών Kolo από την Πολωνία και τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Σοφράς από το Λιβάδι Ελασσόνας. 

Οι Πολωνές φίλες του φεστιβάλ θα μας φτιάξουν νόστιμα doublings ενώ οι κυρίες από την Ελασσόνα θα μας προσφέρουν εξαιρετικές παραδοσιακές πίτες της περιοχής τους. 

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει και φέτος πολλά περίπτερα με διάφορα παραδοσιακά και άλλα προϊόντα της ευρύτερης περιοχής από όλα τα χωριά της Ορεινής και Ημιορεινής Λάρνακας από όπου θα μπορείτε να δοκιμάσετε, να δείτε, να γνωρίσετε και να προμηθευτείτε όλο αυτό τον πλούτο της περιοχής. Παράλληλα, δεν θα μπορούσε να λείψει ο χορός, η μουσική και φυσικά η φιλοξενία των ανθρώπων του φεστιβάλ. 

9

 

Loader