Βρετανία: Σκοτεινός τουρισμός με κρουαζιερόπλοια - φαντάσματα

Βρετανία: Σκοτεινός τουρισμός με κρουαζιερόπλοια - φαντάσματα

Ευφάνταστη επιχειρηματική ιδέα που θα μπορούσε να επεκταθεί και στην Κύπρο

Τους τελευταίους μήνες, γιγαντιαία κρουαζιερόπλοια έχουν καθηλωθεί στο αγκυροβόλιο της Λεμεσού προκαλώντας αίσθηση στους περαστικούς, αφού λόγω της πανδημίας, όλες οι κρουαζιέρες έχουν αναβληθεί μέχρι νεωτέρας.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στην περιοχή του Ντόρσετ, στη θάλασσα της Μάγχης στη Βρετανία και ένα νέο είδος σκοτεινού τουρισμού (dark tourism) αναδύεται: Ο ντόπιος επιχειρηματίας Πωλ Ντέραμ, έχοντας δουλέψει στο χώρο της κρουαζιέρας για 27 χρόνια και ιδιοκτήτης τώρα δύο φέρι μποτ στην περιοχή του Ντόρσετ, πρόσεξε πως κοντά στα δικά του δρομολόγια, βρίσκονταν καθηλωμένα κάποια από τα διασημότερα και μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου. Κάπως έτσι, σκέφτηκε να προσφέρει στους επιβάτες των δικών του σκαφών μια εκδρομή όσο πιο κοντά στα πλοία - φαντάσματα. 

φαφαφα

Οι μίνι εκδρομές έχουν διάρκεια 2,5 ωρών και τα φέρι μποτ πλησιάζουν μέχρι πενήντα μέτρα από τα έρημα μεγαθήρια των θαλασσών που περιμένουν να καμφθεί ο κορωνοϊός για να πλημμυρίσουν ξανά ζωή. Η ιδέα του αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχής και, μάλιστα, εν μια νυκτί, με πλήθος ντόπιων να δείχνουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για τις θαλάσσιες αυτές περιηγήσεις.   

Θα μπορούσε, λοιπόν, η ευφάνταστη επιχειρηματική ιδέα να επεκταθεί και στην Κύπρο;

Loader