Όταν η απόλυτη Άννα συνάντησε τον μεγιστάνα Yianis

Όταν η απόλυτη Άννα συνάντησε τον μεγιστάνα Yianis

Δύο «αστέρια» της Κύπρου συμμαχούν για φιλανθρωπικές δράσεις

John Christodoulou και Άννα Βίσση δημοσιοποιούν την πρόθεσή τους να στηρίξουν από κοινού ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες στην Κύπρο αλλά και στην Αγγλία - Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησαν στη Digital.

Εκείνος, Κύπριος πρόσφυγας στη Βρετανία. Ξεκίνησε από το μηδέν και σήμερα, διανύοντας την πέμπτη δεκαετία της ζωής του, είναι από τους γνωστότερους κτηματομεσίτες παγκοσμίως και από τους πλουσιότερους Κύπριους στον πλανήτη.

Εκείνη, η απόλυτη Κύπρια σταρ σταρ, που αγαπήθηκε από το ελληνόφωνο -και όχι μόνο- κοινό όσο καμία άλλη τραγουδίστρια.

Μια λοιπόν απλή γνωρίμια μεταξύ τους κατέληξε σε μια όμορφη και αγνή φιλία που οδηγεί σε μια σειρά από δράσεις που παίρνουν σάρκα και μορφή μέσα από το Yianis Christodoulou Foundation

Μέσω της κοινής συνέντευξής τους που έδωσαν στη δημοσιογράφο Γωγώ Αλεξανδρινού, Διευθύντρια της Digital, Άννα Βίσση και Yiannis Christodoulou δημοσιοποιούν την από κοινού πρόθεσή τους να ενώσουν δυνάμεις και να στηρίξουν μέσω φιλανθρωπικών και άλλων δράσεων ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Αγγλία.

fafaf

Ο John/Yianis Christodoulou γεννήθηκε στο Βόρειο Πόλο, στο Καϊμακλί. Σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος Μονακό. Όπως εξηγεί στη συνέντευξη, όταν μια μέρα ξύπνησε και ήταν 50 ετών και έχοντας ήδη κατορθώσει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλουσιότερους Κύπριους στον κόσμο, κοιτώντας τον εαυτό του στον καθρέφτη αποφάσισε ότι θέλει να κάτι για να προσφέρει στην κοινότητα και σε άτομα που έχουν ανάγκη. Δημιούργησε, λοιπόν, το Yianis Christodoulou Foundation με σκοπο να στηρίξει κυρίως παιδια, με δράσεις τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου.

Μερικά αντιπροσωπευτικά παραδείγματα των δράσεών του, που τα αναφέρει κιόλας στη συνέντευξη, είναι η αγορά και η παροχή εξοπλισμού σε δημοτικό σχολείο στο Καϊμακλί, όπου κάποτε είχε φοιτήσει ο ό ίδιος, η δημιουργία της Παιδικής Στέγης για ανήλικα παιδιά καθώς και η πρωτοβουλία για αποστολή βοήθειας στους μαθητές του Ριζοκαρπάσου, μια απόπειρα που συνάντησε ωστόσο αρκετές πρακτικές δυσκολίες.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, βοήθησε μεγάλο αριθμό οικογενειών της ομογένειας στο Λονδίνο, προσφέροντας, όπως επισημαίνει, δωρεάν πακέτα με παραδοσιακά κυπριακά φαγώσιμα, όπως λουβί, λουκάνικα και πίτες με χαλούμι.

«Αρέσκει μου πολλά που μιλάς κυπριακά ρε κουμπάρε!», του λέει κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με το γνωστό ακομπλεξάριστο της ύφος η  Άννα Βίσση, η οποία περιγράφει και εκείνη από την πλευρά της πώς πέρασε την περιόδο της πανδημίας καθώς και την μεγάλη της επιθυμία και πρόθεση να συνεργαστεί με τον Τζον, όπως τον αποκαλεί.

Θα μπορούσαμε ίσως να φέρουμε τα δύο foundations κοντά και να προχωρήσουμε σε κοινές δράσεις, αναφέρει χαρακτηριστικά η Άννα Βίσση (σ.σ Sofia Foundation και Yianis Christodoulou Foundation).

fafaf

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όλοι ζήσαμε μία φρίκη και έναν εφιάλτη, αναφέρει η Άννα Βίσση.

«Είναι πάρα πολύ άσχημο όταν κάθε μέρα χάνονται ζωές μπροστά στα μάτια μας και θα θέλαμε μέσω της συνέντευξης αυτής να συλλυπηθούμε κιόλας τις οικογένειες που έχασαν άνθρωπους από κόβιντ… Σε μία τέτοια κατάσταση τίθεται ο εαυτός σου σε μια ευάλωτη ψυχολογική κατάσταση, με κυρίαρχα συναισθήματα τον πανικό και την άγνοια. Αναρωτιέσαι πότε επιτέλους θα φύγει αυτή η κατάρα και με πόσες ακόμα ανθρώπινες απώλειες. Χάσαμε παράλληλα τις ζωές μας, τους φίλους μας, τους εαυτούς μας... Ίσως όμως μας αφήσει και κάτι καλό όλο αυτό. Ίσως γίνει ένα μάθημα για να επαναπροσδιοριστούμε, να επανατοποθετηθούμε και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι» υπογραμμίζει η τραγουδίστρια.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Yianis Christodoulou Foundation, μπορείς να επισκεφθείς την επίσημη ιστοσελίδα στο https://www.yianischristodouloufoundation.com, καθώς επίσης και τις σελίδες στο Facebook, ΕΔΩ και ΕΔΩ το Ιnstagram ΕΔΩ και ΕΔΩ, και το Twitter  

Αν δεν γνωρίζεις ακόμη πώς να συντονιστείς με τη Digital TV, μπορείς να μάθεις περισσότερα ΕΔΩ     

Δες επιπλέον πώς μπορείς να κατεβάσεις το εύχρηστο application ΕΔΩ

 

Loader