Tι να προσέξεις πριν στείλεις το βιογραφικό σου για δουλειά

Tι να προσέξεις πριν στείλεις το βιογραφικό σου για δουλειά

Λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Τι είναι αυτό που πρέπει να αποφεύγεις; Recruiters, υπεύθυνοι HR και εργοδότες συμφωνούν στα παρακάτω… deal breakers.

-Μακροσκελείς αναλύσεις. Το βιογραφικό σου πρέπει να είναι σύντομο. Το ιδανικότερο θα ήταν να το περιορίσεις σε μία (1) σελίδα.

-Ορθογραφικά λάθη. Ακόμα και ένα πλήρες βιογραφικό μπορεί να χαντακωθεί από ορθογραφικά/συντακτικά/τυπογραφικά λάθη. Αφιέρωσε χρόνο στο βιογραφικό σου για να το διορθώσεις σχολαστικά – αν αμφιβάλλεις για τις ικανότητές σου στην ορθογραφία, σίγουρα θα χαρεί να σε βοηθήσει ένας φίλος σου.

-Βιογραφικά «παλιάς» λογικής. Μην στέλνεις «ξερά» βιογραφικά. Φτιάξε ένα ωραίο βιογραφικό, υπάρχουν αμέτρητα δωρεάν templates στο διαδίκτυο: από το υπόδειγμα βιογραφικού του Office 365, μέχρι το Zety.com, το Canva.com, το ikono.me, το Behance.net και άλλα.

3434343434
Φώτο: Vlada Karpovich

-Μπερδεμένες πληροφορίες. Κράτα μια σωστή δομή. Βάλε την εκπαίδευση και την εμπειρία σου με χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από το πιο πρόσφατο.

-Αντιεπαγγελματικά mails. Αφού θα δώσεις το mail σου, φρόντισε να είναι ένα επαγγελματικό mail με το όνομά σου και όχι υποκοριστικά (π.χ. [email protected] και όχι [email protected])

-Περίεργες γραμματοσειρές. Χρησιμοποίησε μια γραμματοσειρά όπως η arial, η times new roman, η calibri κλπ, και όχι κάτι εξεζητημένο. Επίσης κράτησε μια ενιαία γραμματοσειρά σε όλο το βιογραφικό.

-Ανυπόστατα ή αναληθή δεδομένα. Είναι πολύ εύκολο για έναν recruiter να καταλάβει αν μια πληροφορία που παρέχεις δεν είναι αληθής. Κάτι τέτοιο θα σε εκθέσει και θα σου στερήσει μια δεύτερη ευκαιρία. Οπότε μείνε σε αληθή δεδομένα εμπειρίας/κατάρτισης, ακόμα κι αν είναι λίγα.

6677676

Πληροφορίες: Bovary.gr

Loader