5 υπέροχοι προορισμοί για ταξίδι τον Οκτώβριο

5 υπέροχοι προορισμοί για ταξίδι τον Οκτώβριο

Οι μαγικές γωνιές του πλανήτη, στις οποίες το καλοκαίρι δεν τελειώνει τόσο γρήγορα

Ένας μήνας αρκετά διαφορετικός, πιο ήσυχος και γοητευτικός που έχει την δυνατότητα να μας οδηγήσει σε ξεχωριστά ιδιωτικά καταφύγια, τα οποία δεν είχαμε ανακαλύψει ποτέ.

Αυτή η στιγμή του χρόνου μπορεί για πολλούς να ταυτίζεται με επιστροφή στις απαιτητικές επαγγελματικές και ακαδημαϊκές υποχρεώσεις, όμως ας τολμήσουμε να της χαρίσουμε μια άλλη χροιά. Ας προτρέψουμε τους εαυτούς μας να βρούμε εποικοδομητικό χρόνο, ακόμη κι αν είναι σύντομος, εξερευνώντας καινούργιους τόπους, στους οποίους το καλοκαίρι δεν θα έχει τελειώσει τόσο γρήγορα. Υπάρχουν μαγικές γωνιές του πλανήτη, οι οποίες μπορούν να μας προσφέρουν ξεχωριστές στιγμές ξεκούρασης και αυθεντικής αναψυχής. 

7

Costa Brava, Ισπανία

Μια άγρια ομορφιά που κουβαλάει τη βαριά ιστορική υπογραφή της Καταλανίας. Μυστικοί κολπίσκοι κρύβουν μέσα τους εντυπωσιακές χρυσές ακτές, πέτρινες μεσαιωνικές πόλεις δεσπόζουν σε κάθε λόφο και βλέπουν προς της κρυστάλλινη θάλασσα. Η παράδοση γίνεται "ένα" με τη σύγχρονη αισθητική, στοιχείο που φαίνεται χαρακτηριστικά και στην αρχιτεκτονική των γοητευτικών boutique hotels που στολίζουν κάθε γωνιά αυτού του τόπου. Στην αρχοντική ενδοχώρα της Peratallada, τα γραφικά στενάκια δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για μια ταινία. Όπως και η δημοφιλής περιοχή Χιρόνα, στην οποία γυρίστηκαν σημαντικές σκηνές του Game of Thrones. 

6

Taghazout, Μαρόκο 

Ένας original boho προορισμός που φημίζεται για το surfing και τα ιδιαίτερα μαθήματα yoga δίπλα στα κύματα του Ατλαντικού. Αυτό το παραδοσιακό ψαροχώρι του Μαρόκο αγαπά την ησυχία και την ισορροπία, γι΄αυτό και ξεχωρίζει από τις χαοτικές περιοχές του κέντρου του. Ήλιος, φως, αλμύρα και ηρεμία πρωταγωνιστούν και αρκούν για μια μοναδική ιεροτελεστία αισθήσεων. 

1

Valletta, Μάλτα

Ο κατάλληλος προορισμός για το ιδανικό slow - living. Mεταξύ της Σικελίας και της Τυνησίας, η πρωτεύουσα της Μάλτας αφηγείται την δική της ιστορία μέσα από τους traditional οικισμούς της, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις μεγάλες, λουσμένες στο φως, πλατείες της. Αυτή η γη λατρεύει τον ήλιο και λάμπει συνεχώς. Γραφικά ψαροχώρια, αμμώδεις παραλίες και διαχρονικά τείχη της παλιάς πόλης μας συνοδεύουν σε μια ήρεμη εξερεύνηση. 

1

Αζόρες, Πορτογαλία

Στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, ένας κρυμμένος θησαυρός με γαλαζοπράσινα νερά αποκαλύπτει την σπάνια ομορφιά του σιγά σιγά. Φυσικές πισίνες, φτιαγμένες από λάσπη και καταρράκτες, οι οποίοι ορμούν από καταπράσινους βράχους και όλα αυτά σε ένα φωτεινό τοπίο με μια επιβλητική θέα προς την θάλασσα. Σημαντικό natural ορόσημο αποτελούν οι λατρευτές θερμές πηγές ευεξίας στην περιοχή Furnas στο νησί São Miguel.

6

Βηρυτός, Λίβανος

Στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, κανείς δεν κοιμάται. Μια ζωντανή πόλη, με τα αξιοθέατά της να ποικίλουν εμφανώς, χαρίζοντας διαφορετικές εμπειρίες στους επισκέπτες της. Χωράει τόσες πολλές κουλτούρες και αυτό είναι και το ενδιαφέρον που παρουσιάζει. Στο Μουσείο Nicolas Ibrahim Sursock μπορούμε να γνωρίσουμε την σύγχρονη καλλιτεχνική ταυτότητα της Βηρυτού, στο MIM Mineral Museum μπορούμε να ανακαλύψουμε σπάνιες συλλογές ορυκτών από όλον τον κόσμο και στον Ελληνικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου θαυμάζουμε τις ξεχωριστές τοιχογραφίες. 

Με πηροφορίες από glow.gr

Φωτογραφίες: PixABay 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας

Loader