Αγοράκι στη Βραζιλία γεννήθηκε με δύο πέη

Αγοράκι στη Βραζιλία γεννήθηκε με δύο πέη

Σπάνια περίπτωση σύμφωνα με τους ειδικούς

Με δύο πέη γεννήθηκε ένα αγοράκι από τη Βραζιλία, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για περίπτωση που προκύπτει πιθανολογικά μία φορά στο πέντε εκατομμύρια.

Οι γιατροί ακρωτηρίασαν το αριστερό πέος, το οποίο ήταν και μεγαλύτερο. Αρχικά, σχεδίαζαν να αφαιρέσουν το δεξί πέος του δίχρονου αγοριού αλλά, όπως διαπιστώθηκε το μεγαλύτερου μεγέθους μόριο δε λειτουργούσε σωστά επειδή η ουρήθρα του ήταν πολύ στενή.

Όπως ανέφεραν οι γιατροί, το χειρουργείο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού το αριστερό πέος αποκολλήθηκε πλήρως. Βέβαια, μιλώντας για το περιστατικό στο Journal of Pediatric Urology, οι χειρουργοί δεν εξήγησαν γιατί το πρόβλημα του αγοριού διορθώθηκε μόνο όταν ήταν δύο ετών.

Διάβασε Επίσης: Έρχεται ένα θρίλερ με την Julia Roberts στο Netflix

Η Marcela Leal da Cruz και οι συνεργάτες της είπαν ότι επρόκειτο για κλασική περίπτωση διφαλίας, η οποία έχει εντοπιστεί μόνο 100 φορές στην ιστορία, με το πρώτο γνωστό κρούσμα να χρονολογείται από το 1609.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η πάθηση επηρεάζει περίπου ένα στα πέντε έως έξι εκατομμύρια αγοράκια. Το πώς εμφανίζεται η διφαλία είναι ακόμα ασαφές στην επιστημονική κοινότητα αν και θεωρείται ότι συμβαίνει τυχαία όταν αναπτύσσονται τα γεννητικά όργανα στη μήτρα της μητέρας.

Διάβασε Επίσης: Οι παραστάσεις “Άριστος” και “Θέλω να σου κρατάω το χέρι” έρχονται στον ΘΟΚ

Οι ασθενείς μπορεί να έχουν είτε πλήρη διφαλία, όταν και τα δύο πέη είναι καλά αναπτυγμένα, όπως στην περίπτωση του αγοριού από τη Βραζιλία, είτε μερική διφαλία, όταν το ένα πέος είναι μικρότερο ή παραμορφωμένο.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader