Αλλάζουν όλα από αύριο στην Κύπρο με τα ταξίδια

Αλλάζουν όλα από αύριο στην Κύπρο με τα ταξίδια

Τι θα ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται από αύριο, 1η Μαρτίου 2022, το νέο Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και τη λειτουργία των Αερολιμένων, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 19 Ιανουαρίου 2022.

Στο νέο Σχέδιο Δράσης προβλέπονται τα ακόλουθα:

Α. Κατηγοριοποίηση των χωρών:

Η κατηγοριοποίηση των κρατών βάσει του επιδημιολογικού τους κινδύνου διαφοροποιείται και περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες με τον ακόλουθο χρωματικό κώδικα: Πράσινη, Κόκκινη και Γκρίζα Κατηγορία. Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με το νέο Σχέδιο Δράσης, οι κατηγορίες Πράσινη και Πορτοκαλί του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) αντιστοιχούν στην Πράσινη Κατηγορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ οι κατηγορίες Κόκκινο και Βαθύ Κόκκινο αντιστοιχούν στην Κόκκινη Κατηγορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διάβασε Επίσης: Ο Νικόλας Ιωαννίδης πάει... ακάλεστος στο Gaston Tastes παρέα με τον Κωνσταντίνο Ιάσωνος (Βίντεο)

Β. Εμβολιασμένοι ή Αναρρώσαντες επιβάτες:

1)    Εμβολιασμένοι ή Αναρρώσαντες επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και χώρας αναχώρησης, εξαιρούνται από την υποχρέωση να ικανοποιήσουν τις προϋποθέσεις της αντίστοιχης κατηγορίας (π.χ. προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακής εξέτασης, υποχρέωση για αυτοπεριορισμό/καραντίνα, έκδοση ειδικής άδειας, κτλ), στην οποία έχει κατηγοριοποιηθεί το κράτος από το οποίο ταξιδεύουν. Οι εμβολιασμένοι ή αναρρώσαντες επιβάτες δύνανται να εισέλθουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, δεδομένου ότι πληρούν μια από τις πιο κάτω προϋποθέσεις:

            i.Κατέχουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού από τις αρμόδιες Αρχές οποιουδήποτε τρίτου κράτους.

            ii.Κατέχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης που εκδίδεται από τρίτο κράτος που περιλαμβάνεται στη λίστα τρίτων κρατών που έχουν ενταχθεί στο Σύστημα Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID της ΕΕ (EUDCC).

Διάβασε Επίσης: Ντόμινο παραιτήσεων στα θέατρα της Μόσχας - Κυκλοφορεί λίστα διανοουμένων κατά του Πούτιν

           iii.Κατέχουν Ευρωπαϊκό ή ισοδύναμο από τρίτες χώρες Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Ανάρρωσης COVID.

Διάβασε περισσότερα στην Offsite

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader