Άνδρας πήρε αντιβιοτικά και νόμιζε ότι “άκουσε” τον Θεό

Άνδρας πήρε αντιβιοτικά και νόμιζε ότι “άκουσε” τον Θεό

Ο Θεός τον διάλεξε για μια ειδική αποστολή

Ο 50χρονος άνδρας από το Βέλτιο, ο οποίος δεν είχε πάρει ποτέ ξανά στη ζωή του αντιβίωση και δεν είχε κανένα ψυχιατρικό ιστορικό, χρειάστηκε αγωγή για τη θεραπεία βακτηριακής πνευμονίας. Από τη στιγμή που πήρε τα αντιβιοτικά, άρχισε να έχει εναλλαγές στη διάθεση του έγινε ευερέθιστος και άρχισε να μιλάει ασυνάρτητα. Παρουσίασε δηλαδή, συμπτώματα μανίας, κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο ενέργειας και ακανόνιστες σκέψεις και συμπεριφορές

Ο άνδρας εισήχθη σε ψυχιατρική μονάδα έκτακτης ανάγκης στη Γενεύη και εκεί είπε στους γιατρούς ότι το προηγούμενο βράδυ πήρε την πρώτη δόση αντιβιοτικών και ένιωθε ότι θα πέθαινε. Επιπλέον, ανέφερε ότι είχε ακουστικές παραισθήσεις. Για την ακρίβεια, νόμισε πως του μιλάει ο Θεός και του είπε πως τον είχε επιλέξει για μια ειδική αποστολή -συμπτώματα ενδεικτικά ψύχωσης.

Αρχικά, τα μανιακά συμπτώματα του 50χρονου εμφανίστηκαν, αφότου πήρε το αντιβιοτικό αμοξικιλλίνη-κλαβουλανικό οξύ (σύνθετη πενικιλλίνη που χρησιμοποιείται στη θεραπεία ορισμένων βακτηριακών λοιμώξεων -μέση ωτίτιδα, στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα, πνευμονία, κυτταρίτιδα, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και δαγκώματα ζώων).

Διάβασε Επίσης: Η φωτογραφία ενός Σύριου πατέρα με τον γιό του που τους έδωσε μια νέα ζωή στην Ιταλία

Μόλις διέκοψε τη θεραπεία, τα συμπτώματα μανίας σταμάτησαν. Όταν άρχισε να παίρνει ένα άλλο αντιβιοτικό (κλαριθρομυκίνη -χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων βακτηριακών λοιμώξεων -στρεπτικοκκική φαρυγγίτιδα, πνευμονία, λοιμώξεις του δέρματος και νόσος του Lyme, μεταξύ άλλων), για τη θεραπεία της πνευμονίας, τα συμπτώματα μανίας επέστρεψαν και οι γιατροί προέβησαν σε νέο stop. Μια εβδομάδα αργότερα και ενώ δεν έπαιρνε τίποτα, δεν είχε συμπτώματα.

Οι γιατροί τελικά διέγνωσαν αντιβιομανία, μια σπάνια παρενέργεια που έχουν θεραπείες με αντιβιοτικά, όπως αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό BMC Psychiatry. Ο όρος είχε επινοηθεί σε ανασκόπηση του 2002, που εξέτασε περιπτωσιολογικές μελέτες που αφορούσαν μανία που σχετίζεται με αντιβιοτικά.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader