Άνοδος της θερμοκρασίας αύριο, βροχές την Τετάρτη

Άνοδος της θερμοκρασίας αύριο, βροχές την Τετάρτη

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού

Ασθενής ψηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει πρόσκαιρα την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ, ενώ σταδιακά στα ανατολικά, στα νότια και στα δυτικά παράλια θα καταστούν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα βόρεια, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που τοπικά στα ορεινά, από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Τετάρτη, κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Από το μεσημέρι και μετά, οι νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή της, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Πέμπτη, από το μεσημέρι και μετά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή της, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

 

 

Πηγή: offsite.cy

Loader