Απειλές για τη ζωή της δέχεται η έγκυος που επιβίωσε από τις βόμβες στη Μαριούπολη

Απειλές για τη ζωή της δέχεται η έγκυος που επιβίωσε από τις βόμβες στη Μαριούπολη

Όσα λέει η ίδια για τη φωτογραφία

Απειλές για τη ζωή της δέχεται η έγκυος που επιβίωσε από τις βόμβες στη Μαριούπολη.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να συγκλονίζει καθημερινά. Μία από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη φρίκη του πολέμου ήταν αυτή της ηθοποιού, Marianna Visemirski να βγαίνει έγκυος και γεμάτη αίματα από το μαιευτήριο της Μαριούπολης. Η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας θλίψη για την κατάσταση που βιώνει η Ουκρανία. Υπενθυμίζεται ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε ύστερα από αεροπορική επιδρομή στη Μαριούπολη. 

Παρά το γεγονός ότι από ορισμένους η γυναίκα αντιμετωπίστηκε ως ηρωίδα, αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να την αντιμετωπίσουν ως ένα μισητό πρόσωπο που συμμετείχε σε ένα προπαγανδιστικό σενάριο. Ενώ παράλληλα, Ρώσοι διπλωμάτες ισχυρίστηκαν ότι η γυναίκα “έπαιζε” ρόλο, δύο διαφορετικές γυναίκες. 

Διάβασε Επίσης: Οι σειρές που επιστρέφουν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Netflix

Όπως εξομολογείται η ίδια σε συνέντευξη της στο BBC: «Δέχομαι απειλές, ακόμη κι απειλές θανάτου. Απειλούν τόσο τη δική μου όσο και τη ζωή του παιδιού μου, για το οποίο λένε ότι θα διαμελήσουν». Είναι η πρώτη συνέντευξη που δίνει η γυναίκα σε γνωστό δυτικό μέσο ενημέρωσης μετά την απομάκρυνσή της από τη Μαριούπολη και τη μεταφορά της στην περιφέρεια του Ντονμπάς που ελέγχεται από φλορώσους αυτονομιστές.

Η γυναίκα περίμενε στο νοσοκομείο για να πάρει τα πράγματά της και φωτογραφήθηκε από δημοσιογράφους του Associated Press. Την τράβηξαν ξανά ενώ έβγαινε από το κτίριο. Οι εικόνες αυτές έγιναν γρήγορα viral και τότε διατυπώθηκαν για πρώτη φορά ψευδείς ισχυρισμοί ότι οι φωτογραφίες ήταν «σκηνοθετημένες». Ο ιστότοπος, δε, της Μαριάννας χρησιμοποιήθηκε για να φανεί ότι η ηθοποιός χρησιμοποιούσε μακιγιάζ για να προβάλλει τα τραύματά της στο πρόσωπο. 

«Ήταν πραγματικά προσβλητικό όλο αυτό, γιατί στην πραγματικότητα το έζησα» τονίζει. Δεν επικρίνει τους Ρώσους αξιωματούχους αλλά το Associated Press. «Προσεβλήθην από τους δημοσιογράφους που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες μου στα κοινωνικά δίκτυα χωρίς να έχουν μιλήσει με άλλη έγκυο για να επιβεβαιωθεί το γεγονός της επιδρομής» τόνισε ειδικότερα.

Διάβασε Επίσης: «Ο πατέρας μας»: Η νέα αληθινή ιστορία που παρουσιάζει το Netflix

Η Marianna ετοιμαζόταν να φέρει στον κόσμο την κόρη της Βερόνικα. «Η γέννα έγινε σε μια δύσκολη εποχή. Είναι καλύτερο που ήρθε στη ζωή τώρα από το να μην ερχόταν καθόλου» πρόσθεσε. Η ζωή της ήταν πολύ διαφορετική πριν από τον πόλεμο. Προωθούσε προϊόντα ομορφιάς στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ ο σύζυγός της, Yiouri, εργαζόταν στην εγκατάσταση χαλυβουργίας του Αζοφστάλ. «Είχαμε μια ήρεμη ζωή μέχρι που όλα ανατράπηκαν και η ζωή μας άλλαξε με τον πόλεμο» εξηγεί η γυναίκα.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader