Αυτά τα κατοικίδια δικαιούσαι να έχεις στην Κύπρο (Λίστα)

Αυτά τα κατοικίδια δικαιούσαι να έχεις στην Κύπρο (Λίστα)

Δείτε τη λίστα με τα επιτρεπόμενα κατοικίδια στην Κύπρο

Της Μικαέλας Μέσσιου
Τα κατοικίδια είναι για αρκετούς η καλύτερη συντροφιά κυρίως εάν είναι μοναχικά άτομα, ενώ είναι και η ομάδα ατόμων που επειδή είναι φιλόζωοι θέλουν να έχουν διάφορα κατοικίδια στο σπίτι τους.

Στις μέρες μας όμως, τα είδη κατοικιδίων είναι αρκετά, μιας και αρκετοί επιλέγουν να έχουν περίεργες γάτες, ράτσες σκύλων, ράτσες πουλιών και διάφορα ερπετά ή ακόμα και έντομα. 

Με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό στη Λεμεσό, όπου αγριόγατα επιτέθηκε σε 3χρονο παιδάκι, η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα με τον Αν. Διευθυντής Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Δρ. Χριστόδουλο Πίπη, ο οποίος μας έδωσε λίστα για τα κατοικίδια που επιτρέπεται κανείς να έχει στο σπίτι του.

Διάβασε Επίσης: Πλησιάζει η πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν του “Who killed Sara?”

Σκύλοι:

Canis lupus familiaris ή Canis  familiaris

1

Γάτες:

Felis silvestris catus ή Felis  catus

1

Κουνάβι- Mustela putorius furo

1

Κουνέλι - Oryctolagus cuniculus

 

Διάβασε Επίσης: Αναποφάσιστο ζευγάρι έπαιξε “κορώνα ή γράμματα” για το επώνυμο που θα έπαιρναν

1

Τρωκτικά 

1

Ψάρια 

1

Αμφίβια εξαιρουμένων των  δηλητηριωδών ειδών

2

Ερπετά εξαιρουμένων των  ειδών των οικογενειών Boidae και Pythonidae, των ειδών της  τάξης Crocodylia και των  δηλητηριωδών ειδών

1

Ασπόνδυλα εξαιρουμένων των  δηλητηριωδών ειδών αραχνών και σκορπιών

2

Επίσης, σύμφωνα με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, από την έναρξη ισχύος των Κανονισμών (04/03/2021), κανένα πρόσωπο δεν επιτρέπεται να  κατέχει για οποιοδήποτε σκοπό, ή να αναπαράγει, ή να εκκολάπτει, ή να εισάγει από τρίτη  χώρα, ή να διακινεί από άλλο κράτος μέλος, ή να πωλεί, ή με στόχο την πώληση να διαφημίζει  ή να προσφέρει ή να εκθέτει ζώα ή αυγά προς επώαση, που δεν ανήκουν στα ζώα που  επιτρέπεται να κατέχονται όπως αυτά καθορίζονται στο Παράρτημα I των Κανονισμών. Ακολουθεί σχετικός πίνακας με τα είδη / κατηγορίες ζώων. 

Διάβασε περισσότερα εδώ

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών

Loader