Αυτές είναι οι πόλεις με την πιο φτηνή μπύρα στον κόσμο

Αυτές είναι οι πόλεις με την πιο φτηνή μπύρα στον κόσμο

Οι χώρες που βρίσκονται στην κορυφή

Τις πόλεις με την πιο φτηνή μπύρα στον κόσμο συγκέντρωσε η λίστα ταξινόμησης της Wall Street Journal.

Είναι γεγονός ότι η μπύρα είναι ένα από τα πιο αγαπητά ποτά στον κόσμο. Παρόλο που δεν αποτελεί ακριβό ποτό σε αυτούς τους καιρούς ακρίβειας που ζούμε καλό είναι να γνωρίζουμε που μπορούμε να τη βρούμε στην καλύτερη δυνατή τιμή. Και η λίστα ταξινόμησης της Wall Street Journal συγκέντρωσε για εμάς τις τιμές της μπύρας ανά πόλεις σε όλο τον κόσμο. 

Οι πόλεις του κόσμου κατατάσσονται σε διαφορετικές θέσεις με κριτήρια την τιμή της μπύρας στο σούπερ μάρκετ και την τιμή της μπύρας στο μπαρ. 

Στην κατάταξη των σούπερ μάρκετ η Ισπανία κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο με τέσσερις πόλεις της εντός της λίστας. Στην πρώτη θέση είναι η Σεβίλλη με μέση τιμή περίπου 48 λεπτά για ένα μπουκάλι 300ml. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Μάλαγα με μέση τιμή περίπου 58 λεπτά και ακολουθεί η Βαρκελώνη με περίπου 63 λεπτά του ευρώ ανά μπύρα. Τέλος, στη δωδέκατη θέση βρίσκεται η Μαδρίτη, με μέση τιμή σούπερ μάρκετ τα 81 λεπτά.

Διάβασε Επίσης: To Loud Music Festival επανέρχεται τον Ιούνιο και είναι ακόμα πιο loud

Η λίστα με τις 15 φθηνότερες μπύρες σούπερ μάρκετ συμπληρώνεται από τις ακόλουθες πόλεις: Βελιγράδι (Σερβία), Μανίλα (Φιλιππίνες), Κρακοβία (Πολωνία), Βουκουρέστι (Ρουμανία), Βαρσοβία (Πολωνία), Βερολίνο (Γερμανία), Βουδαπέστη (Ουγγαρία) , Φρανκφούρτη ( Γερμανία), Άμστερνταμ (Ολλανδία), Πόλη του Μεξικού (Μεξικό), Αθήνα (Ελλάδα) και Λισαβόνα (Πορτογαλία).

Στα μπαρ το σκηνικό αλλάζει, με τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία) να ηγείται αυτής της κατάταξης με μέση τιμή 2,04 ευρώ. Από την άλλη, εδώ η Βαρκελώνη είναι η 16η πιο ακριβή πόλη, όπου μία μπύρα σε μπαρ κοστίζει κατά μέσο όρο 6,48 ευρώ.

Διάβασε Επίσης: Το πρώτο φυσικό κατάστημα της Meta ανοίγει τις πόρτες του

Άλλα 14 μέρη στον κόσμο για να πιούμε φθηνή μπύρα σε ένα μπαρ είναι το Δελχί (Ινδία), το Κίεβο (Ουκρανία), το Χο Τσι Μινχ (Βιετνάμ), η Κρακοβία (Πολωνία), η Ασουνσιόν (Παραγουάη), το Μπαλί ( Ινδονησία), Πόλη του Μεξικού (Μεξικό), Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη), Κέιπ Τάουν (Νότια Αφρική), Κάιρο (Αίγυπτος), Βελιγράδι (Σερβία), Σόφια (Βουλγαρία), Σαντιάγο (Χιλή) και Μάλαγα(Ισπανία).

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader