Αυτή είναι η ποινή της 19χρονης Βρετανίδας

Αυτή είναι η ποινή της 19χρονης Βρετανίδας

Ανακοινώθηκε η απόφαση για την ενοχή της 19χρονης, η οποία, σύμφωνα με το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, κατέθεσε ψευδώς ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς και προκάλεσε δημόσια βλάβη.  

Το Δικαστήριο Αμμοχώστου επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή και 140 ευρώ πρόστιμο για τα έξοδα του δικαστηρίου. 

Στην απόφασή του για την ποινή, ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου μίλησε για δεύτερη ευκαιρία στη 19χρονη και έλαβε υπόψιν το νεαρό της ηλικίας της, αλλά και το ακαδημαϊκό έτος που έχασε.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης η 19χρονη ξέσπασε σε λυγμούς και έπειτα αποσύρθηκε σε αίθουσα του δικαστηρίου με τη μητέρα και τους δικηγόρους της.


LIVE: Στην αναμονή για τη ποινή της Βρετανίδας

Έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία υπεράσπισης της 19χρονης

356

 


Στην προηγούμενη δικάσιμο με απόφαση του ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου Μιχαήλ Παπαθανασίου  έκρινε την 19χρονη ένοχη πέραν πάσης αμφιβολίας, αφού όπως εξήγησε μεταξύ των ημερομηνιών 17 – 27/7/2019 στο Παραλίμνι, εν γνώσει της έδωσε στην Αστυνομία ψευδή κατάθεση, σε συνάφεια με κατά φαντασία ποινικό αδίκημα, δηλαδή ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς υπηκόους, ενώ στη πραγματικότητα γνώριζε ότι η εν λόγω καταγγελία της ήταν ψευδής.  


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Όταν ο μισογυνισμός συναντά την επιλεκτική νομολαγνεία, από τον Μαρίνο Νομικό  666


 

Loader