Όταν ο μισογυνισμός συναντά την επιλεκτική νομολαγνεία

Όταν ο μισογυνισμός συναντά την επιλεκτική νομολαγνεία

Γιατί ξαφνικά τόση καΐλα να εμπιστευτούμε σαθρούς θεσμούς και μάλιστα από ανθρώπους που μέχρι πρότινος τόνιζαν συχνά πυκνά το ακριβώς αντίθετο;

Διαβάζοντας τον οχετό που πλημμυρίζει τα σχόλια κάτω από σχεδόν κάθε δημοσίευμα για την υπόθεση της 19χρονης εύκολα συμπεραίνει κάποιος πως α) υπάρχουν πολλοί περισσότεροι εν δυνάμει βιαστές ανάμεσά μας που απέχουν μόλις ένα ακόμα ξέπλυμα για να εκδηλωθούν και β) δεν θα αποτινάξουμε τη νοοτροπία της κλειστής, οπισθοδρομικής κοινωνίας που νομίζει ότι ζει μόνη της στον πλανήτη ούτε σε 100 χρόνια - ακόμα κι αν αποικίσουμε τον Άρη ή ανακαλυφθεί η τηλεμεταφορά και εκδημενιστούν οι αποστάσεις. 

witpowtiopw

Καθίσατε άραγε να σκεφτείτε γιατί όλο αυτό το μίσος για τη συγκεκριμένη κοπέλα; Γιατί όλο αυτό το πρωτόγνωρο μένος για το “έγκλημά” της, όλη αυτή η αποστροφή για την ύπαρξή της, όλη αυτή η λύσσα για την παραδειγματική τιμωρία της που συνήθως φυλάσσονται για τους χειρότερους δολοφόνους και παιδεραστές; Και γιατί όλη αυτή η εμμονή κι επιμονή (ειδικά από συνήθως προοδευτικούς κύκλους) για πίστη στο αστυνομικό και δικαστικό έργο, δύο θεσμοί που κατά γενική ομολογία είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά, τον ρατσισμό και την εγκληματική ανικανότητα, όπως μας έδειξαν δεκάδες κρούσματα τα τελευταία χρόνια;

Γιατί ξαφνικά τόση καΐλα να εμπιστευτούμε σαθρούς θεσμούς και μάλιστα από ανθρώπους που μέχρι πρότινος τόνιζαν συχνά πυκνά το ακριβώς αντίθετο; 

Προσωπικά όσο περισσότερο εμβαθύνω στην αποτρόπαια αυτή υπόθεση τόσο πείθομαι ότι υπήρξε βιασμός, συγκάλυψη και εκδικητική μανία από πλευράς κράτους αφενός για να καλύψει τις βρωμιές του κι αφετέρου για να φιλήσουμε τον κώλο του Ισραήλ ενόψει της συμφωνίας για έναν αγωγό που κατά πάσα πιθανότητα θα χώσουμε στον δικό μας. Γιατί αυτό είναι το μόνο λογικό συμπέρασμα που βγαίνει αναλύοντας τα γεγονότα και γνωρίζοντας πως λειτουργούμε ως κράτος και ως κοινωνία.


ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ: Η ηθοποιός Μαρίνα Μανδρή έγραψε αυτό με αφορμή το επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «ΚΑΡΜΑ»


Για σκεφτείτε το. Γιατρός καταγγέλλει στην αστυνομία τον βιασμό της τρομοκρατημένης κοπέλας που κατέφυγε σε εκείνον, από παρέα νεαρών σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Αγίας Νάπας. Οι νεαροί στη συνέχεια εντοπίζονται και συλλαμβάνονται. Από την πρώτη, στοιχειώδη έρευνα προκύπτει ότι η κοπέλα είχε δεχθεί να κάνει σεξ με έναν από αυτούς και αντέδρασε όταν είδε ολόκληρο μπουλούκι να μπουκάρει στο δωμάτιο - κάποιοι για να συμμετάσχουν άλλοι για να βιντεογραφήσουν, να γελάσουν και να τη ξεφτιλίσουν. Ας μην κρυβόμαστε, η τελείως διαστρεβλωμένη εικόνα που έχει η κυπριακή Δικαιοσύνη -πόσο μάλλον κάτι μπάτσοι στη διαβόητη γαμιστρώνα γνωστή και ως Ayia Ayia Fucking Napa - για τον βιασμό είναι η κλασική του άντρα που χτυπάει, ακινητοποιεί και βιάζει μια γυναίκα παρά τη θέλησή της και συνήθως υπό την απειλή κάποιου όπλου. Οτιδήποτε δεν καταλήγει με τη γυναίκα να ψυχορραγεί από το ξύλο και τους βιασμούς, να κείτεται ετοιμοθάνατη και αιμορραγώντας από κάθε τρύπα του σώματός της, θεωρείται αμφισβητήσιμο, διφορούμενο και συζητήσιμο.

Η 19χρονη από τη στιγμή που δέχτηκε να κάνει σεξ με τον έναν είχε ήδη σφραγίσει τη μοίρα της. Έπαψε να είναι θύμα, σταμάτησε να είναι καν άνθρωπος. Μετατράπηκε σε αντικείμενο, μια “τσούλα”, ένα “πουτανάκι”, μια “γαμιόλα” που είχε το θράσος να αρνηθεί ακόμα δέκα πούτσες σ΄αυτή που έτρωγε ήδη, που ξαφνικά την πείραξε που τα παλικάρια, τα αυριανά καμάρια του Ισραηλινού στρατού,  βιντεοσκοπούσαν το κατόρθωμά τους. Σύμφωνα με την παγιωμένη αντίληψη αστυνομίας, δικαστηρίου, ΜΜΕ και κοινωνίας, φέρει η ίδια την ευθύνη και όχι οι βιαστές που απλά υπάκουσαν στη φύση τους. Το συμπέρασμα είχε ήδη βγει από σχετικά νωρίς, έμενε βέβαια η νομική κάλυψη. Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να απορρίψουν από μόνοι τους την καταγγελία, όχι στην post-Μεταξά "επήεν η μαυρού στα κατεχόμενα" εποχή, έπρεπε να την αποσύρει η ίδια. 

Όσοι είδατε τη σειρά Unbelievable ή διαβάσατε την πραγματικά απίστευτη υπόθεση πολλαπλών βιασμών στην οποία βασίστηκε, γνωρίζετε καλά τις συνθήκες: Μία μικρή, ευάλωτη κοπέλα κλεισμένη για 6 (!) ώρες σε ένα ανακριτικό γραφείο γεμάτο άντρες, χωρίς δικηγόρο, μεταφραστή ή έστω κάποιον δικό της, άυπνη, νηστική, εξουθενωμένη ψυχικά και σωματικά από όσα πέρασε, να αντιμετωπίζει τη δυσπιστία, τη χλεύη, τα όλο νοήματα βλέμματα και το μόνο που θέλει είναι να τελειώνει αυτό το μαρτύριο και να πάει σπίτι της. Και ο συντομότερος δρόμος γι’ αυτό περνάει μέσα από την ανάκληση της καταγγελίας. “Πες πως έκανες λάθος να πάμε ούλοι έσσω μας”. Εχει συμβεί χιλιάδες φορές και θα ξανασυμβεί άλλες τόσες, η γυναικεία κακοποίηση παραμένει το μοναδικό έγκλημα που αμφισβητείται εκ προοιμίου. Ξέρετε πολλούς άντρες να κατήγγειλαν πχ ξυλοδαρμό ή οποιαδήποτε κακοποίηση και οι αστυνομικοί να τους ρωτούσαν για ώρες αν είναι σίγουροι και μήπως τα βγάζουν απ’ το μυαλό τους; 

Ξέρετε πολλούς άντρες να κατήγγειλαν πχ ξυλοδαρμό ή οποιαδήποτε κακοποίηση και οι αστυνομικοί να τους ρωτούσαν για ώρες αν είναι σίγουροι και μήπως τα βγάζουν απ’ το μυαλό τους;

Φυσικά θα πεταχτεί ο εκάστοτε εξυπνόβλακας να πει“ήσουν εκεί μέσα και ξέρεις;” χωρίς φυσικά να ήταν ο ίδιος (το πρόβλημα με τους εξυπνόβλακες είναι ότι κλίνουν περισσότερο προς το δεύτερο συνθετικό) αλλά όταν τα ισχυρότερα αντεπιχείρηματά σου είναι η μπούρδα της ασφάλειας βιασμού που δεν αποδείχθηκε ποτέ, το άσχετο βίντεο που ήταν αναρτημένο στο PornHub πριν τρία (!) χρόνια ή το αυθεντικό με την 19χρονη και τον φίλο της που τραβήχτηκε όχι την επίμαχη νύχτα αλλά την προηγούμενη και το αξίωμα “για να το λέει η αστυνομία έτσι θα είναι” (είδαμε πόσο καλά πήγε αυτό στην υπόθεση Μεταξά), τότε λυπάμαι, αλλά τείνω να πιστέψω την δική της εκδοχή. Γιατί γνωρίζω πολύ καλά που ζω και με ποιους έχω να κάνω.

Γιατί τα κρούσματα διαφθοράς σε αστυνομία και δικαιοσύνη παραείναι συχνά για να αγνοηθούν. Γιατί όλοι ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι θεσμοί πρέπει να υπάγονται σε έλεγχο, κριτική και αξιολόγηση, να αμφισβητούνται και όχι να υπακούονται τυφλά όπως σε προσωπολατρικά τριτοκοσμικά καθεστώτα. Ότι δηλαδή τι; Επειδή ο νόμος δίνει την ευχέρεια στον δικαστή να ρίξει στον παιδεραστή μερικούς μήνες με το σκεπτικό ότι είναι ηλικιωμένος(!) πάει να πει ότι θα το καταπιώ αμάσητο και θα πω “σέβομαι τον δικαστή και τον νόμο”; Στον διάολο να πάνε και οι δύο. Ή ότι επειδή ένας δικαστής με παράδοση στο να μην πιστεύει θύματα βιασμού ή σεξουαλικής εκμετάλλευσης αποφάνθηκε πως η 19χρονη Βρετανίδα προκάλεσε “δημόσια βλάβη” ενώ υπήρχε το νομικό υπόβαθρο να μην διωχθεί καν ποινικά (κάτι που δεν γνώριζε η ίδια φυσικά όταν δέχτηκε  να αποσύρει την καταγγελία για να πάει -υποτίθεται- σπίτι της), πάει να πει ότι αυτό που συνέβη εκτός από νόμιμο είναι και ηθικό και υπεράνω κριτικής; Κανείς δεν λέει να μην σεβόμαστε τους νόμους όμως η αμφισβήτηση της ορθότητας, η κριτική και η αναθεώρησή τους ΕΙΝΑΙ κομμάτια μιας υγιούς δημοκρατίας. Με αυτό το (ανόητο) σκεπτικό δεν θα έπρεπε να υπάρχουν Εφετεία, Ανώτερα ή το Ευρωπαϊκό που κάθε μέρα ανατρέπουν χιλιάδες πρωτόδικες αποφάσεις γιατί έτσι δείχνουν πως δεν τις... σέβονται. 

Καταλάβατε τώρα γιατί φοβούνται κάποιοι τόσο πολύ την 19χρονη; Τη φοβούνται οι μισογύνηδες επειδή τόλμησε να σηκώσει κεφάλι. Τη μισούν οι geia sou koukla αγάμητοι incels που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο μοναδικός τρόπος να γαμήσουν... διώκεται ποινικά και πανηγυρίζουν με κάθε δήθεν ψευδή καταγγελία πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή θα χαθεί η αξιοπιστία και θα μπορούν να βιάζουν αβέρτα χωρίς επιπτώσεις (και μόνο ότι μπορεί κάποιος να συμψηφίζει τη μία ψευδή καταγγελία με τους χιλιάδες επιβεβαιωμένους βιασμούς, δείχνει όχι μόνο τη χαμηλή νοημοσύνη του αλλά και τους ενδόμυχους πόθους του). Την τρέμουν αυτοί που πασχίζουν να μας κάνουν να πιστέψουμε σε ένα σαθρό δικαστικό σύστημα με απαρχαιωμένους νόμους και ακόμα χειρότερες νοοτροπίες, προφανώς γιατί τρέφονται και ζουν απ’ αυτό.

Λογικό όλοι αυτοί να πέσουν με μανία να φάνε τις σάρκες της. Γιατί μαζί με την υπόθεση Μεταξά, η 19χρονη φανέρωσε τη γύμνια, τις παθογένειες και τη σαπίλα ενός ολόκληρου συστήματος. Το μοναδικό της έγκλημα; Σε αντίθεση με τα θύματα του Μεταξά, αυτή ζει ακόμα. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αναμένοντας την ποινή της 19χρονης έξω από το Επαρχιακό Αμμοχώστου  

Ζέλεια Γρηγορίου: Θα ανοίξουμε κι άλλες βαλίτσες που έκλεισαν οι διωκτικές αρχές

«Δεν είναι θέμα μισογυνισμού» λες «Ο νόμος είναι νόμος» ισχυρίζεσαι

Loader