Η ηθοποιός Μαρίνα Μανδρή έγραψε σήμερα αυτό

Η ηθοποιός Μαρίνα Μανδρή έγραψε σήμερα αυτό

Με αφορμή το χθεσινό πρώτο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «ΚΑΡΜΑ»

«Καλάν, εν κανεί που τις βιάζουν τόσοι τζιαι τόσοι, εν ανάγκη να τις βιάσει τζιαι ο συνεργάτης σας;»

Προβλήθηκε χθες στον Alpha Kύπρου, το πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν της κυπριακής σειράς «ΚΑΡΜΑ», η οποία γυρίζεται σε σενάριο Χριστιάνας Αρτεμίου και σκηνοθεσία Ναστάζιας Χριστοδούλου.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αυτή είναι η ποινή της 19χρονης Βρετανίδας


Με αφορμή την προβολή του χθεσινού επεισοδίου, που ως θέμα έχει το τράφικινγκ στην Κύπρο, η ηθοποιός Μαρίνα Μανδρή δημοσίευσε σήμερα στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook το ακόλουθο κείμενο:

Γράφει η Μαρίνα:

«Με αφορμή το χθεσινό πρώτο επεισόδιο του Κάρμα, μερικές σκέψεις:

Το θέμα του sex trafficking ή της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενηλίκων (και όχι μόνο) προσώπων, εν ένα θέμα που απασχολεί την ανθρωπότητα αιώνες τωρά! Στο βωμό του χρήματος εκατομμύρια γυναίκες (στην πλειοψηφία τους) και παιδιά, καθημερινά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης και πωλούνται, ναι πωλούνται, ως σεξουαλικά σκεύη από άντρες (στην πλειοψηφία τους) σε άλλους άντρες!

Την πρώτη φορά που ήρτα σε επαφή με το θέμα του sex trafficking ήταν πριν χρόνια, όταν ο οργανισμός Stop Human Trafficking Cyprus στο πλαίσιο μιας εκδήλωσής του, με προσκάλεσε να διαβάσω αποσπάσματα από το βιβλίο που είχε εκδώσει. Το βιβλίο ήταν μαρτυρίες γυναικών που ο οργανισμός είχε βοηθήσει να σωθούν από το κύκλωμα. Περιττό να πω πώς ένιωσα διαβάζοντάς το, θα πω μόνο πως με εστοίχιωσαν για μέρες οι μαρτυρίες. Εσκέφτουμουν που τη μια πόσο τυχερή είμαι που εγεννήθηκα δαμέ, στην Κύπρο, και που την άλλη ένιωθα τύψεις και ενοχές που την ίδια στιγμή που εγώ εσκέφτουμουν την τύχη μου, κάποιες γυναίκες βιάζονται δαμέ, στην Κύπρο!


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: LIVE: Στην αναμονή για τη ποινή της Βρετανίδας


Σοκκαριστικές ήταν οι μαρτυρίες στις οποίες οι γυναίκες μιλούσαν για την ολιγωρία των αρχών και ότι οι ίδιοι οι αστυνομικοί τις «επέστρεφαν» στους μαστροπούς! Μάλιστα για τούτον εκαταφέραμεν τζιαι σαν Κύπρος να καταδικαστούμε στο Ευρωπαικό Δικαστήριο αναφορικά με την υπόθεση της Οξάνα Ραντσέβα. Ο κυπραίος δικαστής αθώωσεν τους αστυνομικούς που την επέστρεψαν στον καπαρετζιή τζιαι τον καπαρετζιή που την εκλείδωσε μες τη σοφίτα που την οποία επροσπάθησε να αποδράσει τζιαι έππεσεν (;) τζιαι επέθανεν! Ο ίδιος δικαστής εν τούτος που εκαταδίκασε την περασμένην εφτομάδαν την 19χρονη για την υπόθεση του βιασμού της!

Θυμούμαι στην εκδήλωση τότε, ένας αστυνομικός που ήρτε σαν ομιλητής, ανέφερε τις διαδικασίες που ακολουθεί το Σώμα για να προχωρήσει στη σύλληψη(!) και κατόπιν διάσωση(!) των θυμάτων σωματεμπορίας! Στέλνουν τον συνεργάτη της αστυνομίας με μαρκαρισμένα χαρτονομίσματα και αφού έρτει σε «επαφή» με το θύμα, τότε μπουκάρει η αστυνομία ωσαν τον σούπερμαν και αφού συλλάβει την «κοπέλαν» την οδηγεί στο τμήμα. Τζιαμέ εννα κατηγορηθεί για πορνεία τζιαι αν δεν φοβηθεί τζιαι καταγγείλει τον μάστρον της έσιει καλώς. Συνήθως στέλνεται πακεττούι στη χώρα της με ψυσιήν κομμαθκιασμένην ενώ ο μαστροπός ετοιμάζει τα χαρκιά για να φέρει το επόμενο θύμα!

Θυμούμαι ερώτησά τον: «Καλάν, εν κανεί που τις βιάζουν τόσοι τζιαι τόσοι, εν ανάγκη να τις βιάσει τζιαι ο συνεργάτης σας; Εν μπορείτε δηλαδή να τις «σώσετε» χωρίς να τις βιάσετε;» Ουσιάστικη απάντηση εν έπιασα ποττέ, μόνο κάτι μισόλογα περί απόδειξης της πράξης κλπ! Ακόμα φαίνεται μου αδιανόητο! Όπως αδιανόητο είναι το γεγονός ότι ενώ τιμωρούνται οι γυναίκες-θύματα, οι άντρες-πελάτες/θύτες μένουν στο απυρόβλητο! Το sex trafficking υπάρχει επειδή υπάρχουν πελάτες! Πελάτες που με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση τους διαλέγουν και ψωνίζουν (ωσαν να μιλούμε για ένα ζευγάρι παπούτσια ή μιαν ωραία μπλούζα) γυναίκες, άλλους ανθρώπους δηλαδή!

Κύριοι,

όσοι από σας «ψωνίσατε» γυναίκα από καμπαρέ στα εφηβικά σας χρόνια εστηρίξετε το κύκλωμα!

Όσοι από σας επισκεφτήκατε «πουτανομπυραρία» για την εμπειρία, εστηρίξετε το κύκλωμα!

Όσοι ήπιετε ποτό μόνο με την κοπέλα, εστηρίξετε το κύκλωμα!

Όσοι είδατε, εκαταλάβατε τζιαι δεν εμιλήσετε εστηρίξετε το κύκλωμα!

Όσοι νομίζετε ότι θέλουν το, αρέσκει τους κλπ στηρίζετε το κύκλωμα!

Όσοι πιστεύκετε πως εν ελεύθερες να φύουν αλλά κάμνουν το για τα λεφτά στηρίζετε το κύκλωμα!

Δικαιολογίες περί άγνοιας είναι μόνο δικαιολογίες! Η πράξη παραμένει επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!

Σε τούτον το σημείο θέλω να εξομολογηθώ πως κάποια στιγμή πριν από πολλά χρόνια επισκέφτηκα τζιαι εγώ ένα καμπαρέ, ενόμιζα μάλιστα πως το να μπω σε ένα καθόλα ανδροκρατούμενο περιβάλλον ήταν επίτευγμα τρομάρα μου, μετά από χρόνια εσυνειδητοποίησα πως τζι εγώ εστήριξα το κύκλωμα, τζιαι ας είναι τούτον το μακρυνάρι που γράφω σήμερα μια δημόσια συγνώμη στην «κοπέλα» που ήρτε τζι έκατσε δίπλα μας τζίνη τη νύχτα τζιαι που τότε δυστυχώς δεν είχα καταλάβει ότι μπροστά μου, ολοζώντανο, είχα ένα θύμα sex trafficking. Τζιαι η ντροπή μου τωρά που έχω την τόλμη να το εξομολογηθώ εν περιγράφεται...»


Δες ολόκληρο το σχετικό επεισόδιο, ΕΔΩ 


 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020:  

Σήμερα ο πρώτος γκέι γάμος στις Κεντρικές Φυλακές

Βίντεο από την τελετή σήμερα στις Φυλακές

Φωτογραφίες από τον γκέι γάμο στις Kεντρικές Φυλακές

Loader