Βιώσαμε την εμπειρία της ομαδικής έκθεσης «Island» στο ξενοδοχείο Almyra

Βιώσαμε την εμπειρία της ομαδικής έκθεσης «Island» στο ξενοδοχείο Almyra

Η isnotgallery διοργανώσε, επιμελήθηκε και παρουσίασε τα έργα 18 σύγχρονων καλλιτεχνών

Τα τελευταία χρόνια η Thanos Hotels και ιδιαίτερα το ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο άνοιξαν τις πόρτες τους και έδωσαν στέγη στον πολιτισμό δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μία νοερή συνέχεια της περιουσίας που άφησε πίσω της η Πολιτιστική Πρωτεύουσα Πάφος 2017.

Για πάνω από μία πενταετία το ξενοδοχείο Almyra γίνεται η πλατφόρμα έκφρασης νέων Κυπρίων και ταλαντούχων καλλιτεχνών που τα έργα και η δουλειά τους παίρνουν θέση στους χώρους του ξενοδοχείου. 

1

Αυτή τη φορά, το ξενοδοχείο Almyra βρήκε συνεργάτη την isnotgallery, ένα χώρο ο οποίο λειτουργεί επίσης ως πλατφόρμα έκφρασης νέων καλλιτεχνών για πάνω από μία δεκαετία στην έδρα της στην Παλιά Λευκωσία. Σήμερα, η σύμπραξη του Almyra και της isnotagellery έδωσε ένα σπουδαίο εικαστικό αποτέλεσμα με την συνύπαρξη 18 νέων καλλιτεχνών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα χώρο ο οποίος διαχρονικά μετατρέπει τις εγκαταστάσεις του σε χώρο φιλοξενίας καλλιτεχνών και έργων σύγχρονης τέχνης, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο στην πολιτιστική σκηνή της Πάφου, αφού εκτός από χώρος ανάπαυσης, λειτουργεί επίσης, ως κέντρο συνάντησης και επικοινωνίας για όλους τους φιλοξενούμενούς του.

1

9

9

Από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείο, το εντυπωσιακό του λόμπι, τους τοίχους των χώρων του το Almyra γέμισε με τέχνη 18 υποχόμενων νέων καλλιτεχνών με έργα φωτογραφίας, εικαστικές εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, γλυπτά και σύγχρονα κεραμικά.  

Στο πλαίσιο της έκθεσης, οι καλλιτέχνες (Kris Betta, Σπύρος Αγαθού, Άντρος Ευσταθίου, Ελίνα Θεοδότου, Μάριος Θεοφιλίδης, Γιάννος Ιωάννου, Ελένη Κινδύνη, Μαριέλλα Μπιλίτσα, Βρασίδας Νεοφύτου, Χαρούλα Νικολαΐδου, Θέκλα Παπαδοπούλου, Έλενα Παρούτη, Δέσποινα Πετρίδου, Αντρέας Σκουφάρης, Βάνια Σεργίου – Σουρουλλά, Κωνσταντίνος Στεφάνου, Πανίκος Τεμπριώτης και Αντώνης Τζιαρίδης) αναλαμβάνουν να μεταμορφώσουν με τις δημιουργίες τους, τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, διεκδικώντας ένα προσωπικό χώρο έκφρασης. Χρησιμοποιώντας τα έργα ως μέσα επικοινωνίας, έκφρασης και αναζήτησης, καλλιτέχνες και επισκέπτες θα εμπνευστούν από τα ίδια ερεθίσματα, δημιουργώντας, ωστόσο, διαφορετικές εικόνες και αναμνήσεις, εμπλουτισμένες από τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας.  

6

1

Ο φωτογράφος και επιμελητής της έκθεσης Άντρος Ευσταθίου με την κ. Αιμιλία Χατζηκωστή. 

9

1

6

6

Η έκθεση θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο Almyra μέχρι τις 31 Αυγούστου. 

Επιμέλεια έκθεσης: Άντρος Ευσταθίου. 

 

Loader