Βηρυτός: Έχασα το μάτι μου, καταστράφηκε το σπίτι μου

Βηρυτός: Έχασα το μάτι μου, καταστράφηκε το σπίτι μου

Τις δραματικές ώρες που βίωσε κατά τη διάρκεια της φονικής έκρηξης, περιέγραψε, η Ελληνίδα κάτοικος της Βηρυτού, Άννα Αρμάου.

Μιλώντας στο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Ελληνίδα τραυματίας, τόνισε ότι έχασε το μάτι της και ισοπεδώθηκε το σπίτι της από τη φονική έκρηξη.

«Ήμουν σπίτι, ζω στον τέταρτο όροφο. Δεν έμεινε τζάμι, παράθυρο, δεν έμεινε τίποτα, όλα καταστράφηκαν. Κατέβηκα με τα αίματα τις σκάλες. Με πήγαν σε τρία νοσοκομεία και δεν υπήρχε μέρος να με βάλουν», είπε η κυρία Αρμάου.

Όταν έγινε η έκρηξη ο δρόμος ήταν γεμάτος από κόσμο μέσα στα αίματα και στις πληγές, «που έτρεχε σαν τρελός», ενώ δυσκολεύτηκε ακόμα και στην κατάστασή της να βρει ένα ταξί.

«Με είχαν αφήσει σε μία καρέκλα και τα αίματα έτρεχαν από το πρόσωπο και τα μάτια μου, και μετά πήγα σ' ένα άλλο νοσοκομείο και ο κόσμος έτρεχε σαν τρελός στο δρόμο, ούτε ταξί δεν μπορούσε να σταματήσει», ανέφερε η Άννα Αρμάου περιγράφοντας την φρίκη που ακολούθησε των όλεθρο της τρομερής έκρηξης. 

Όπως είπε στο τρίτο νοσοκομείο έτρεμε και κρύωνε από το αίμα που είχε χάσει.

Η κυρία Αρμάου υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο μάτι της, στις τέσσερις τα ξημερώματα και το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών έχει καταστραφεί σε ποσοστό 80%.

Την ώρα της έκρηξης δεν βρισκόταν κοντά σε τζάμια, ήταν σε διάδρομο του σπιτιού της και πήγαινε προς την κουζίνα, ωστόσο το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο που σπασμένα τζάμια έπεσαν πάνω της προκαλώντας πολλά μικρά κοψίματα  σε όλο της το σώμα, ενώ χρειάστηκε να κάνει και μια μεγάλη εγχείριση κάτω από την μασχάλη της.

Όπως ανέφερε το σπίτι της είναι πολύ κοντά στο λιμάνι και καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Αγαπούσα το Λίβανο αλλά τώρα πια θέλω βοήθεια από τη δική μου πατρίδα» παραδέχεται η κυρία Αρμάου τονίζοντας όμως ότι μετά από όλο αυτό που έζησε θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα.

Πηγή 

Loader