Βρήκαν αλιγάτορα σε φράγμα στη Λευκωσία

Εντοπίστηκε νεκρός

Mετά τις εμφανίσεις καρχαριών στις θάλασσες της Λεμεσού, σήμερα εντοπίστηκε κροκοδειλόψαρο σε φράγμα στη Λευκωσία!

Ειδικότερα, μυστήριο και αναστάτωση προκάλεσε ο εντοπισμός ενός νεκρού alligator gar fish στην ακτή του φράγματος του Κιόνελι, στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Cyprus Wildlife Research Institute, πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο εντοπισμό κροκοδειλιδούς στο εν λόγω φράγμα και κρίθηκε σκόπιμο όπως το νεκρό ζώο μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του Ιντιτούτου για περαιτέρω εξέταση και νεκροψία.

Σύμφωνα πάντως με ρεπορτάζ που μετέδιδε το ΚΥΠΕ τον Μάη του 2017, ισχυρισμοί για ύπαρξη κροκοδείλων στο φράγμα του Κιόνελι σημειώνονταν από τότε και το θέμα το είχε διερευνήσει ο Τ/κ ζωολόγος κ. Μερτ Μπεσίκτας. 

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν κροκόδειλοι είναι μεγάλο, είχε δηλώσει τότε ο κ. Μπεσίκτας, αφού αρκετοί Τ/κ αγοράζουν στην τιμή των 200 ευρώ κροκόδειλους από τις ελεύθερες περιοχές και τους φροντίζουν μέχρι να μεγαλώσουν αλλά οι δυσκολίες που υπάρχουν στην περιποίηση ενός ενήλικα κροκοδειλιδούς οδηγούν τους επιπόλαιους ιδιοκτήτες τους στο να τους αφήνουν ελεύθερους σε φράκτες και ποταμούς.

Η παράνομη μεταφορά στην Κύπρο εξωτικών και άλλων ζώων επηρεάζει το σύστημα της πανίδας, είχε επισημανθεί, ενώ αναφορά είχε γίνει και στον εντοπισμό ρακούν και διαφόρων ειδών φιδιών, τα οποία δεν συναντώνται στο νησί μας.

Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί κάποιο στοιχείο που να αναφέρει το πώς βρέθηκε το συγκεκριμένο ζώο εντός του φράγματος.