Δεν έλουσε για 80 έτη τα ράστα του, μήκους πέντε μέτρων  

Δεν έλουσε για 80 έτη τα ράστα του, μήκους πέντε μέτρων  

Και πιστεύει πως αν τα κόψει θα πεθάνει

Ο 92χρονος Nguyen Van Chien θεωρεί ότι το καλέσμά του είναι να μην κουρέψει, να μην πλύνει και να μην χτενίσει ποτέ τα μαλλιά του.

Ο 92χρονος από το Βιετνάμ είναι κάτοχος ράστα μήκους πέντε μέτρων, τα οποία δεν έχει κουρέψει, λούσει ή χτενίσει εδώ και σχεδόν οκτώ δεκαετίες.   

«Πιστεύω πως αν κόψω τα μαλλιά μου θα πεθάνω. Δεν τολμάω να αλλάξω τίποτα, ούτε να τα χτενίσω», είπε ο Chien, που πιστεύει πως ο άνθρωπος πρέπει να αφήνει ανέγγιχτα αυτά με τα οποία γεννιέται. «Μόνο τα μεγαλώνω, τα καλύπτω με ένα μαντίλι για να είναι στεγνά και καθαρά και να δείχνουν ωραία», πρόσθεσε.   

Ο 92χρονος, που πιστεύει σε εννέα δυνάμεις και επτά θεούς, θεωρεί ότι είναι κάλεσμά του να μεγαλώνει τα μαλλιά του, τα οποία τυλίγει σε ένα πορτοκαλί τουρμπάνι.          

cdcds

Όταν πήγαινε σχολείο, του ζητήθηκε να τα κουρέψει, αλλά το παράτησε μετά την τρίτη δημοτικού και αποφάσισε να μην τα κόψει ποτέ, ούτε να τα χτενίσει ή τα πλύνει ξανά.    

«Θυμάμαι πως τα μαλλιά μου ήταν μαύρα και πυκνά. Τα χτένιζα και τα ξεμπέρδευα για να είναι απαλά. Αλλά όταν δέχθηκα το κάλεσμα από την θεϊκή δύναμη, κατάλαβα αμέσως πως ήμουν ο εκλεκτός», λέει ο Chien, που ζει σε ένα χωριό περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά της Χο Τσι Μιν.  

dsdad         

Ο Chien πιστεύει στην «Dua», την θρησκεία της καρύδας, που πήρε το όνομά της από τον ιδρυτή της, ο οποίος υποστήριζε ότι επιβίωσε μόνο με καρύδες. Η «Dua» είναι απαγορευμένη στο Βιετνάμ και έχει κατηγοριοποιηθεί ως αίρεση.  

Ο πέμπτος γιος του, ο 62χρονος Luom, τον βοηθά να φροντίζει τα μαλλιά του. Ο ίδιος πιστεύει επίσης στη σύνδεση μεταξύ μαλλιών και αθανασίας, έχοντας δει έναν άντρα να πεθαίνει όταν προσπάθησε να κολλήσει ξανά τα μαλλιά του με σύρμα. «Δείχνουν κάτι απλό αλλά είναι ιερά», λέει ο Luom. 

EDEWTR56U767

 

Πηγή

Loader