Δεν μάζεψε τα περιττώματα του σκύλου της και.. το πλήρωσε ακριβά

Δεν μάζεψε τα περιττώματα του σκύλου της και.. το πλήρωσε ακριβά

Έλαβε πρόστιμο 500 ευρώ έξι μήνες μετά

Απρόσμενο πρόστιμο 500 Ευρώ έλαβε μια Ισπανίδα από μια πόλη που επισκέφτηκε πριν από έξι μήνες, γιατί δεν μάζεψε τα περιττώματα του σκύλου της από το πεζοδρόμιο.

Η γυναίκα από την περιοχή Πατέρνα που είχε σχεδόν διαγράψει από τη μνήμη της το γεγονός ότι δεν μάζεψε τα κακά του σκύλου της τον περασμένο Αύγουστο ενώ ήταν διακοπές, έλαβε το πρόστιμο και ξαφνικά τα θυμήθηκε όλα. 

Η ειδοποίηση που έλαβε από το ταχυδρομείο έγραφε τον δρόμο και ότι τα περιττώματα είχαν βρεθεί 26 Αυγούστου. Το περίεργο είναι ότι δεν την είδε κάποιος να το κάνει και την κατήγγειλε αλλά οι Αρχές κατάφεραν να την εντοπίσουν λόγω προηγούμενης ανάλυσης DNA του σκύλου της. 

Διάβασε Επίσης: Πνίγηκαν 10 άτομα που έκαναν ομαδικό διαλογισμό σε παραλία της Ινδονησίας 

Η ADN Canino, μια ισπανική εταιρεία που ειδικεύεται στη συλλογή και τη διατήρηση μιας βάσης δεδομένων DNA σκύλων από δήμους σε όλη την Ισπανία, συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές από το 2014.

Ο κύριος στόχος της εταιρείας είναι να χρησιμοποιεί δείγματα DNA για να αποτρέψει την εγκατάλειψη και την κατάχρηση κατοικίδιων ζώων, αλλά η ίδια τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό παραβατών που δεν μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους.

«Η γενετική απογραφή σκύλων συμπληρώνει την απαραίτητη εγγραφή μικροτσίπ και επιτρέπει καλύτερο έλεγχο των σκύλων σε εθνικό επίπεδο, ανεξάρτητα από την πόλη, την επαρχία ή την αυτόνομη κοινότητα από την οποία προέρχεται το ζώο», δήλωσε ο Enrique Perigüell, Διευθύνων Σύμβουλος της ADN Canino, στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE. 

Διάβασε Επίσης: Πατέρας μαζεύει υπογραφές για να γίνει η περίοδος των κοριτσιών δικαιολογημένη απουσία στο σχολείο 

Δυστυχώς για τη γυναίκα, η πόλη Πατέρνα εφάρμοσε το σύστημα DNA τον περασμένο Σεπτέμβριο και εκείνη έσπευσε να καταχωρήσει το κατοικίδιό της ως ασφάλεια σε περίπτωση που το έχανε. Ωστόσο, ποτέ δεν πίστευε ότι αυτή η απόφαση θα της κόστιζε μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader