Πατέρας μαζεύει υπογραφές για να γίνει η περίοδος των κοριτσιών δικαιολογημένη απουσία στο σχολείο

Πατέρας μαζεύει υπογραφές για να γίνει η περίοδος των κοριτσιών δικαιολογημένη απουσία στο σχολείο

Η απάντηση που του έδωσε το σχολείο τον εξόργισε

Το θέμα της γυναικείας περιόδου μάλλον για κάποιους αποτελεί ταμπού ακόμα και σήμερα.

Το δίκαιο της κόρης του τόλμησε να διεκδικήσει πατέρας από την Κορνουάλη, βλέποντας τη 13χρονη κόρη του να υποφέρει από τα συμπτώματα της περιόδου. Η 13χρονη Izzy αναγκάστηκε να λείπει μια μέρα από το σχολείο λόγω περιόδου και έτσι ο πατέρας της, Marcus Alleyne, πήγε στο σχολείο να δηλώσει το λόγο απουσίας της και να ζητήσει να θεωρηθεί δικαιολογημένος. 

Έλα όμως που η απάντηση που εισέπραξε δεν ήταν αυτή που περίμενε. Αφού ο πατέρας εξήγησε ότι η κόρη του υπέφερε από πόνους περιόδου και δεν μπορούσε ούτε να φάει, ούτε να κοιμηθεί, οι υπεύθυνοι του σχολείο απάντησαν ότι η περίοδος δεν είναι λόγος απουσίας, και εκεί ήταν που άρχισε να εκνευρίζεται. 

Διάβασε Επίσης: 7 απορίες σε μια ψυχολόγο για τις μορφές βίας εκεί έξω

Ο Marcus, ως βραβευμένος μουσικός και διευθυντής ορχήστρας, εκτός από τη σύζυγο και την κόρη του, κλήθηκε αρκετές φορές να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των γυναικών συναδέλφων του που δεν μπορούσαν να αποδώσουν λόγω περιόδου, και η απάντηση που έλαβε από το σχολείο ήταν απλά εντελώς άκυρη για τον ίδιο. 

Έτσι, θέλοντας να αποδώσει δικαιοσύνη για τις γυναίκες και μαθήτριες, ξεκίνησε ένα ψήφισμα στο Change.org, ζητώντας να αναγνωριστεί η περίοδος ως λόγος ικανός να κρατήσει τις μικρές μαθήτριες για μέρες μακριά από τις απαιτητικές δραστηριότητες του.

Το ψήφισμά του έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 150.000 υπογραφές, δικαιώνοντας την απόφασή του να παλέψει για το δικαίωμα των κοριτσιών στην Κορνουάλη να δικαιολογούνται οι απουσίες τους τις μέρες της περιόδου. 

«Πιστεύουμε ότι αν λέγαμε ότι η Izzy υπέφερε απ’ οτιδήποτε άλλο, τότε σίγουρα το σχολείο δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Το να μην αναγνωρίζεις τους πόνους περιόδους και τη δυσμηνόρροια ως μία πολύ συγκεκριμένη ιατρική κατάσταση δείχνει ότι ξεκάθαρα κάτι πάει πολύ λάθος», εξήγησε ο ίδιος, αλλά και η σύζυγος του, λίγο μετά την απόφασή τους να ξεκινήσουν το ψήφισμα.

Διάβασε Επίσης: Η φωτογραφία ενός Σύριου πατέρα με τον γιo του που τους έδωσε μια νέα ζωή στην Ιταλία

Σημειώνεται ότι σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ινδονησία και η Ζάμπια προβλέπονται ημέρες άδειας για γυναίκες που υποφέρουν από συμπτώματα “βαριάς περιόδου”, ενώ και σε αρκετές εταιρείες της Δύσης προβλέπονται τέτοιου είδους διευκολύνσεις προς τις γυναίκες υπαλλήλους.

Πηγή 

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader