Διπλάσιος ο αριθμός των αεροπλάνων μέσα στα επόμενα 20 χρόνια

Διπλάσιος ο αριθμός των αεροπλάνων μέσα στα επόμενα 20 χρόνια

Η παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 μεταξύ 2023 και 2025

Μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες ο αριθμός των αεροσκαφών πρόκειται να αυξηθεί και συγκεκριμένα να διπλασιαστεί.

Αυτό θα συμβεί λόγω της αύξησης της παγκόσμιας εναέριας κυκλοφορίας και της ανάγκης των εταιρειών να ανανεώσουν τον στόλο τους με πιο οικονομικά αεροσκάφη, σύμφωνα με την Airbus.

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών εκτιμά σήμερα πως η παγκόσμια αγορά θα χρειαστεί 39.490 νέα αεροπλάνα (επιβατικά και cargo), ανεβάζοντας έτσι τον παγκόσμιο στόλο σε 46.930.

Διάβασε ΕπίσηςNASA: Η πρώτη έγχρωμη εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb

Παρά την τεράστια μείωση στα χρόνια της πανδημίας, η παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία αναμένεται να επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 μεταξύ 2023 και 2025. Το 60% των μελλοντικών παραδόσεων αφορά την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών για την εξυπηρέτηση του κοινού, ενώ το 40% προορίζεται για την αντικατάσταση παλαιών αεροσκαφών με νέα που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα.

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

Τα νέα μοντέλα εξοικονομούν 15-20% κηροζίνη και έχουν επομένως εξίσου λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), κάτι που αποτελεί ισχυρό επιχείρημα για τον τομέα των αερομεταφορών που βρίσκεται υπό πίεση προκειμένου να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του και έχει δεσμευτεί για «μηδενικές εκπομπές» CO2 έως το 2050.

Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού εκτιμάται πως θα έχει τα πρωτεία στις παραδόσεις νέων αεροσκαφών με 23% και θα ακολουθήσουν η Κίνα (21%), η Ευρώπη (21%) και η Βόρεια Αμερική (18%).

Διάβασε ΕπίσηςΤο νέο εντυπωσιακό πάρκο της Λάρνακας θα είναι έτοιμο το 2024

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ζήτηση για νέα αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo) εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 2.440 ή 900 περισσότερα από σήμερα, κυρίως εξαιτίας της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader