«Δύο μοχίτο και δύο καβουροπόδαρα δεν κάνουν 600 ευρώ» - Τουρίστριες καταγγέλλουν εστιατόριο στη Μύκονο

«Δύο μοχίτο και δύο καβουροπόδαρα δεν κάνουν 600 ευρώ» - Τουρίστριες καταγγέλλουν εστιατόριο στη Μύκονο

Καταγγέλλουν απειλές και άδικη μεταχείριση οι τουρίστριες

Στη δικαιοσύνη κατά του μαγαζιού στη Μύκονο, το οποίο χρέωσε 600 ευρώ για δύο ποτά και ένα πιάτο καβουροπόδαρα, αποφάσισαν να προσφύγουν μια Αμερικανίδα τουρίστρια και η κόρη της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Independent.

Η Brenda Moulton και η 19χρονη κόρη της, Kaylea είχαν επισκεφθεί την παραλία Πλατύς Γιαλός στη Μύκονο, όταν το εν λόγω μαγαζί, όπως ισχυρίστηκαν, τις παρέσυρε και τις «χρέωσε υπερβολικά».

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Instagram

Ακολούθησε την Avant-Garde στο Facebook

«Ένας υπάλληλος ενός από τα εστιατόρια στον Πλατύ Γιαλό πετάχτηκε μπροστά μας και άρχισε να λέει επίμονα: ‘Καθίστε εδώ! Καθίστε εδώ!’» είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Brenda.

Η τουρίστρια και η κόρη της, είπαν ότι παρήγγειλαν από ένα μοχίτο η καθεμία και ένα πιάτο καβουροπόδαρα, με τον λογαριασμό που έλαβαν γι’ αυτά να ανέρχεται σε 520,80 ευρώ, με «υποχρεωτικό» φιλοδώρημα 80 ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική τιμή στα 600 ευρώ.

Διάβασε Επίσης: Της χάρισαν καναπέ και βρήκε 36.000 δολάρια μέσα

2

Μάλιστα, η μητέρα δήλωσε ότι αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό, λέγοντας στο προσωπικό: «Δύο μοχίτο και δύο καβουροπόδαρα δεν μπορούν να κάνουν 600 ευρώ». Στη συνέχεια, όπως είπε, ένας υπάλληλος του εστιατορίου άρχισε να την απειλεί, λέγοντάς της πως δεν θα μπορούσε να πετάξει πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν αρνούνταν να πληρώσει.

«Στη συνέχεια μου είπε, κατά λέξη: ‘Θα καλέσω την αστυνομία. Θα σε κρατήσουν εδώ και δεν θα επιστρέψεις στην πατρίδα σου. Μπορούμε εύκολα να βρούμε πού μένεις’» ισχυρίστηκε.

Διάβασε Επίσης: Αεροπορική εταιρεία επιτρέπει στους εργαζομένους της να δείχνουν τα τατουάζ τους

Κάτω από αυτές τις συνθήκες πίεσης, οι δυο γυναίκες πλήρωσαν τον λογαριασμό και έφυγαν από το εστιατόριο – αλλά λένε ότι παρέμειναν έξω από αυτό για αρκετή ώρα, προειδοποιώντας άλλους επισκέπτες της παραλίας για την «απάτη» που βίωσαν.

Τελικά, η Brenda, είπε ότι «το «αφεντικό» του καταστήματος βγήκε έξαλλο έξω και μας πλησίασε με απειλητική διάθεση».

1

«Καταγγέλλουν απειλές και άδικη μεταχείριση»

Πλέον, οι δυο γυναίκες αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του εν λόγω μαγαζιού, με τη δικηγόρο τους να ισχυρίζεται πως οι πελάτισσές της «υπέστησαν απειλές και άδικη μεταχείριση από το εστιατόριο».

Σημειώνεται ότι το 2019, ένας άλλος Αμερικανός τουρίστας έμεινε σοκαρισμένος, κατά την επίσκεψή του στο εν λόγω μαγαζί, αφού του παρουσιάστηκε λογαριασμός 836 ευρώ (738 λίρες) για μερικά καλαμαράκια και μπύρες.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίών

 

Loader