Είδαμε και αυτό να συμβαίνει σε Δημοτικό σχολείο της Ελλάδας 

Είδαμε και αυτό να συμβαίνει σε Δημοτικό σχολείο της Ελλάδας 

Viral έγινε η κατασκευαστική αστοχία σε γήπεδο σχολείου

Έβαλαν τη μπασκέτα σε λάθος σημείο.

Viral στα social media έχει γίνει η φωτογραφία με τη «γωνιακή» μπασκέτα, που τοποθετήθηκε στο νέο γήπεδο του  δημοτικού σχολείου του χωριού Κωμιακή, στη Νάξο.

Πρόκειται για γήπεδο που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» που υλοποιεί ο δήμος Νάξου. Ωστόσο, ερωτηματικά δημιουργούνται για τη λανθασμένη τοποθέτηση της μπασκέτας στο επάνω αριστερό άκρο του γηπέδου. 

Όπως μεταδίδει το naxostimes.gr, το έργο πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην περιοχή, με δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για προχειρότητα και ανευθυνότητα, όταν μάλιστα το ποσό που δαπανήθηκε ανέρχεται σε 119.500 ευρώ.

5445566567
https://www.lifo.gr/

Συγκεκριμένα, ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή Νάξου για «ανευθυνότητα και προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών». 

«Όπως φαίνεται η συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ", συνολικού προϋπολογισμού €119.500 με την ονομασία "ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ", αφού "μελετήθηκε", κρίθηκε πως δεν έχει σημασία αν η μπασκέτα βρίσκεται στην άκρη του "γηπέδου" και όχι ακριβώς στο κέντρο του όπως κανονικά θα έπρεπε να είναι», αναφέρει ο σύμβουλος Κοινότητας Κορωνίδας της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου Δημήτρης Κορρές. 

666777878
https://www.lifo.gr/

Επιπλέον, σημειώνει ότι το έργο του νέου γηπέδου δεν λαμβάνει υπόψη την «ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των μαθητών του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου, κόβοντας τον προαύλιο χώρο στη μέση και δημιουργώντας σκαλοπάτι το οποίο θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών καθημερινά».

54545666767
https://www.lifo.gr/

Πηγή
 

Loader