Επιστήμονες ερευνούν πώς ένας αριθμός ανθρώπων δεν έχει κολλήσει κορωνοϊό εδώ και δύο χρόνια

Επιστήμονες ερευνούν πώς ένας αριθμός ανθρώπων δεν έχει κολλήσει κορωνοϊό εδώ και δύο χρόνια

Η μελέτη που θα μπορούσε να απαντήσει στο ερώτημα

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που από την έναρξη της πανδημίας δεν έχουν κολλήσει κορωνοϊό, προκαλώντας αρκετά ερωτήματα στους επιστήμονες.

Επιστήμονες ερευνούν πώς γίνεται αυτό κάποιος να μην έχει μολυνθεί παρά τα αυξημένα κρούσματα παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Οι ειδικοί ελπίζουν ότι μελετώντας ανθρώπους που έχουν αποφύγει τη μόλυνση ενδεχομένως να βρουν στοιχεία- ίσως κρυμμένα στα γονίδιά τους- που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να αποτραπεί η μόλυνση άλλων ή να βρεθεί πιο αποτελεσματική θεραπεία για εκείνους που έχουν νοσήσει.

Διάβασε Επίσης: «Ο πατέρας μας»: Η νέα αληθινή ιστορία που παρουσιάζει το Netflix

O κλινικός μικροβιολόγος στο Rockefeller University της Νέας Υόρκης, που είναι επικεφαλής έρευνας για γενετικό υλικό το οποίο ευθύνεται για την ανθεκτικότητα απέναντι στον κορωνοϊo, αναφέρει: «Αυτό που ψάχνουμε είναι πιθανές πολύ σπάνιες γενετικές μεταλλάξεις με πολύ μεγάλο αντίκτυπο στο άτομο».  

Η μελέτη των γονιδίων και άλλων βιολογικών χαρακτηριστικών των ανθρώπων που δεν έχουν κολλήσει κορωνοϊό θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται ο ιός ή πώς προσβάλει το ανθρώπινο σώμα και κάνει τους ανθρώπους να νοσούν, λέει η Jennifer Nuzzo, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Brown University School. Τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καλύτερα φάρμακα και πιο στοχευμένες συμβουλές για τη δημόσια υγεία.

Διάβασε Επίσης: Αναποφάσιστο ζευγάρι έπαιξε “κορώνα ή γράμματα” για το επώνυμο που θα έπαιρναν

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορεί να έχουν ανοσία στον κορωνοϊό, αλλά η Νούζο λέει πως μια υπόθεση θα μπορούσε να είναι ότι κάποιοι έχουν λιγότερους υποδοχείς στη μύτη, στον λάρυγγα και τους πνεύμονες για να συνδεθεί ο ιός. Άλλες πιθανές εξηγήσεις θα μπορούσε να είναι προγενέστερη έκθεση σε σχετικό ιό ή απλά ότι έχουν γεννηθεί με ανοσοποιητικό σύστημα που καταπολεμά καλύτερα τον SARS-CoV-2.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτό

Loader