Έρευνα: Και οι σκύλοι θρηνούν τον θάνατο ενός φίλου τους

Έρευνα: Και οι σκύλοι θρηνούν τον θάνατο ενός φίλου τους

Τι δείχνει νέα ιταλική μελέτη

Και τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι, μάλλον θρηνούν για το χαμό ενός σκυλίσιου φίλου τους, σύμφωνα με νέα ιταλική επιστημονική μελέτη.

Παρά το ότι δεν ήταν σαφές μέχρι τώρα, τελικά φαίνεται ότι και οι σκύλοι θρηνούν για την απώλεια ενός άλλου σκύλου. 

 

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό «Scientific Reports», ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Φεντερίκα Πιρόνε του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, μελέτησαν ανθρώπους που είχαν στο σπίτι τους δύο ή περισσότερα σκυλιά, από τα οποία το ένα πέθανε κάποια στιγμή. Οι ιδιοκτήτες των σκύλων ρωτήθηκαν αν μετά το θάνατο του ενός σκυλιού, η συμπεριφορά του άλλου ή των άλλων παρουσίασε αλλαγή.

Διάβασε Επίσης: Ένας 5χρονος έχασε το αρκουδάκι του αλλά το βρήκε μετά από μήνες στο Facebook

Γενικό συμπέρασμα της έρευνας ήταν ότι οι σκύλοι εμφανίζουν συχνά συμπεριφορές και συναισθηματικές αλλαγές μετά το χαμό ενός άλλου σκύλου που έμενε μαζί τους. Αυτές οι συμπεριφορές παραπέμπουν σε θλίψη και θρήνο. To 86% των ιδιοκτητών παρατήρησαν αρνητικές αλλαγές στη συμπεριφορά του επιβιώσαντος σκύλου, το 32% ανέφερε ότι αυτές οι αλλαγές κράτησαν από δύο έως έξι μήνες, ενώ στο 25% των περιπτώσεων πάνω από ένα εξάμηνο.

Διάβασε Επίσης: Η στιγμή που Ουκρανός πατέρας αποχαιρετά το κοριτσάκι του με δάκρυα στα μάτια

Το 67% των σκύλων επιζητούσαν πλέον περισσότερο την προσοχή του φροντιστή τους, το 57% έπαιζαν λιγότερο, το 46% ήταν πια λιγότερο δραστήρια, το 35% κοιμούνταν περισσότερες ώρες και έδειχναν πιο φοβισμένα, το 32% έτρωγαν λιγότερο, ενώ το 30% κλαψούριζαν ή γαύγιζαν συχνότερα.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader