Εργοδότης ζητά από τους υπαλλήλους του φωτογραφία της μπαταρίας του κινητού τους

Εργοδότης ζητά από τους υπαλλήλους του φωτογραφία της μπαταρίας του κινητού τους

Για να δει πόσο χρησιμοποιούν το κινητό τους εν ώρα εργασίας

Εργοδότης ζητά από τους υπαλλήλους του φωτογραφία της μπαταρίας του κινητού τους πριν φύγουν από τη δουλειά προκαλώντας αντιδράσεις.

Ο εργοδότης μιας μικρής εταιρείας στο Γουχάν της Κίνας προκάλεσε πρόσφατα έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο με αυτή του την κίνηση, αφού θέλει να ελέγξει με αυτό τον τρόπο τους υπαλλήλους του. 

Ο συγκεκριμένος εργοδότης είναι πεπεισμένος ότι για την κακή απόδοση της εταιρείας του τους τελευταίους μήνες σχετιζόταν κατά κάποιο τρόπο με τον χρόνο που αφιερώνουν οι εργαζόμενοι στα smartphone τους αντί να εργάζονται.Έτσι το αφεντικό της εταιρείας στο Γουχάν αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ελέγχοντας τη χρήση του τηλεφώνου τους καθημερινά. 

Σύμφωνα με έναν υπάλληλο που έσπευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποκαλύψει την αμφιλεγόμενη μέθοδο ενίσχυσης της παραγωγικότητας, αυτός και οι συνάδελφοί του πρέπει να μπουν στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου τους και να τραβήξουν φωτογραφία από την ένδειξη μπαταρίας του κινητού τους τηλεφώνου για την ημέρα και να το στείλουν στο αφεντικό τους.

Διάβασε Επίσης: Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι η Γαλλίδα καλόγρια André

Όπως ήταν αναμενόμενο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αντιμετώπισαν πολύ καλά αυτή την παρεμβατική τακτική καταπάτησης της ιδιωτικής ζωής με πολλούς να το χαρακτηρίζουν άχρηστο, ενώ άλλοι να συμβουλεύουν τους υπαλλήλους της εταιρείας απλώς να παραιτηθούν και να βρουν ένα καλύτερο μέρος για να εργαστούν.

«Είναι εξωφρενικό, όταν μια εταιρεία αρχίζει να κάνει τέτοια πράγματα, συνήθως σημαίνει ότι κατεβαίνει και μπορείς να αρχίσεις να σχεδιάζεις να αλλάξεις δουλειά», σχολίασε ένα άτομο στο Weibo. «Μια ξεκάθαρη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής», είπε κάποιος άλλος.

Μερικοί άνθρωποι επεσήμαναν ότι τα άτομα που εργάζονται για την εταιρεία θα μπορούσαν απλώς να παρακάμψουν αυτόν τον αμφιλεγόμενο κανόνα φέρνοντας απλώς ένα δεύτερο smartphone μαζί τους και απλώς στέλνοντας στιγμιότυπα οθόνης από αυτό.

Διάβασε Επίσης: Τhe 7 Lives of Lea: Η νέα γαλλική σειρά φαντασίας στο Netflix που θα λύσει ένα μυστήριο

Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι, μετά τη διαδικτυακή διαμάχη, ο πρόεδρος της εταιρείας εξέδωσε μια δημόσια δήλωση εξηγώντας ότι η μέθοδος του δεν αφορούσε ποτέ την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των υπαλλήλων του, αλλά την αύξηση της παραγωγικότητας διασφαλίζοντας ότι δεν έλεγχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια στη δουλειά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κινεζικές εταιρείες έχουν γίνει πρωτοσέλιδα ειδήσεων για τις αμφιλεγόμενες μεθόδους τους για την αύξηση της παραγωγικότητας εδώ και καιρό. 

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader