Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι η Γαλλίδα καλόγρια André

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι η Γαλλίδα καλόγρια André

Είναι 118 ετών και κατάφερε να νικήσει και τον κορωνοϊό

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι η Γαλλίδα καλογριά André.

Η καλογριά André, ή αλλιώς Lucile Randon, είναι 118 χρονών, ζει σε ένα οίκο ευγηρίας στη νότια Γαλλία και σύμφωνα με το ρεκόρ Guinness έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Εκτός αυτού, η αδερφή André είναι και η γηραιότερη μοναχή στον πλανήτη αλλά και η γηραιότερη μοναχή όλων των εποχών.

Το μυστικό της μακροζωίας της, όπως η ίδια παραδέχεται, ίσως κρύβεται σε δύο γαστριμαργικές απολαύσεις: τη σοκολάτα και το κρασί.

Γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1904 και προτού γίνει καθολική μοναχή, φρόντιζε παιδιά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη συνέχεια πέρασε 28 χρόνια αφιερώνοντας την αγάπη και την στοργή της σε ορφανά και ηλικιωμένους ενός νοσοκομείου.

Διάβασε Επίσης: Η αγορά του Twitter από τον Elon Musk έστρεψε χρήστες στο Mastodon

Η αδελφή André, που ζει κοντά στη γαλλική πόλη Toulon, κατάφερε να νικήσει και τη νόσο Covid-19. Στην ανακοίνωση των ρεκόρ Guinness αναφέρεται ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό στις αρχές του 2021, αλλά ανάρρωσε πλήρως μέσα σε τρεις εβδομάδες, απολαμβάνοντας τα 117ά γενέθλιά της.

Σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι «RMC Story», η αδελφή André δήλωσε ότι «θα ήταν καλύτερα στον παράδεισο, αλλά ο καλός Κύριος δεν την θέλει ακόμα», ενώ αποκάλεσε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο ως «θλιβερή τιμή». Εξέφρασε όμως και τη χαρά της που την φροντίζει η οικογένειά της.

Διάβασε Επίσης: 7 απορίες σε μια Senior Account Manager

Όταν έσβησε φέτος την γενέθλια τούρτα με τα 118 κεράκια, η ηλικιωμένη καλόγρια έλαβε ένα χειρόγραφο σημείωμα γενεθλίων από τον Emmanuel Macron, τον 18ο Γάλλο πρόεδρο της ζωής της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αδερφή André έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά τον θάνατο της γιαπωνέζας Kane Tanaka.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader