Έρχεται νέο gadget στην αγορά - Ακουστικά με μάσκα καθαρισμού αέρα

Έρχεται νέο gadget στην αγορά - Ακουστικά με μάσκα καθαρισμού αέρα

Τι λένε οι πρώτες κριτικές για το πρωτότυπο gadget

Μπορεί τα δύο τελευταία χρόνια να συνηθίσαμε να φοράμε μάσκα λόγω της πανδημίας, πλέον όμως υπάρχει το gadget που συνδυάζει ακουστικά και μάσκα μαζί, όχι για την πανδημία, αλλά για τον καθαρισμό του αέρα!

Ο λόγος για την εταιρεία Dyson, η οποία θέλησε να ανακαλύψει κατά πόσο κάποιος θα φορούσε ακουστικά που είναι συνδεδεμένα με μάσκα καθαρισμού του αέρα, η οποία καλύπτει το στόμα, φτιάχνοντας το gadget που συνδυάζει και τα δύο. 

Το νέο δημιούργημα της εταιρείας ονομάζεται Dyson Zone και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ακουστικά που παράλληλα είναι σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης αφού φιλτράρουν τον αέρα μέσω της μάσκας. 

Διάβασε Επίσης: Instagram: Η προσθήκη στα stories που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι χρήστες

Οι αντιδράσεις των κριτικών για το εν λόγω δημιούργημα της εταιρείας ποικίλουν

Το σχέδιό τους «σίγουρα θα κάνει τα κεφάλια να γυρνούν στον δρόμο», έγραψε κάποιος από αυτούς. «Σίγουρα τραβούν τα βλέμματα», επεσήμανε και η Britta O'Boyle, του Pocket-lint, ιστοσελίδα για gadget. Όπως δήλωσε συνεχίζοντας στο BBC, “η ποιότητα ήχου ήταν εξαιρετική”, ωστόσο δεν μπόρεσε να δοκιμάσει το προϊόν σε εξωτερικό χώρο και δεν είναι σε θέση να πει πόσο αποτελεσματικά θα δουλεύει σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό του αέρα ή «πόσο ανόητος νιώθεις φορώντας το». 

Η πώλησή του gadget ξεκινά το φθινόπωρο και μάλλον η τιμή δε θα είναι χαμηλή. «Μην περιμένετε να είναι φτηνά», συμπλήρωσε η O'Boyle.

Το Stuff.tv το χαρακτήρισε «το πιο τρελό gadget που έχουμε δοκιμάσει ποτέ» και η ιστοσελίδα Cnet το περιέγραψε «σαν κάτι που θα έβλεπες σε μία δυστοπική ταινία επιστημονικής φαντασίας». 

Η περιγραφή του προϊόντος

1

Τα Dyson Zone διαθέτουν μοτέρ, ανεμιστήρα και φίλτρα αέρα σε κάθε ακουστικό. Ο αέρας περνά από τα φίλτρα, που συγκρατούν τα αλλεργιογόνα και ρύπους. Στη συνέχεια, ο καθαρισμένος αέρας διοχετεύεται στη μύτη και το στόμα μέσω της μάσκας, που είναι μαγνητικά συνδεδεμένη με το κάτω μέρος των ακουστικών. Είναι 97% αποτελεσματική στη μεταφορά καθαρού αέρα στους πνεύμονες, σύμφωνα με την εταιρεία. 

Το προϊόν έχει τέσσερις λειτουργίες καθαρισμού, ανάλογα με το αν αυτός που το φοράει περπατάει ή κάθεται κάπου. Τα ακουστικά χρησιμοποιούν αισθητήρες για να παρακολουθούν την αναπνοή και τη σωματική προσπάθεια και αλλάζουν λειτουργία, αναλόγως. Η μπαταρία τους διαρκεί 4 ώρες στη λειτουργία χαμηλού φιλτραρίσματος ενώ 1,5 στο υψηλό.  

Διάβασε Επίσης: Οι σειρές που κάνουν πρεμιέρα τον Απρίλιο στο Netflix 

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός, Jake Dyson, «Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, μας επηρεάζει όπου πάμε. Τα Dyson Zone καθαρίζουν τον αέρα που αναπνέεις εν κινήσει».  «Ενώ η χρήση μάσκας έχει κανονικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό στα τελευταία δύο χρόνια, θα πρέπει να δούμε αν οι πελάτες είναι πρόθυμοι να αγκαλιάσουν αυτό το εξαιρετικά παράξενο προϊόν», ανέφερε. 

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών

 

Loader